lolo 0 Napisano 9 Sierpnia 2021 Obczaiłem, czekam, może ciut tańsze propozycje ktos rzuci. Dzięki za propozycję 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolo 0 Napisano 9 Sierpnia 2021 Ew cfl, z tym, że chciałbym jedna żarówkę i na weg i flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolo 0 Napisano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) Mogę zakupić coś takiego, box 0,16m2. 2 automaty. Chcę w miarę sensownych zbiorów. Jest sens? https://www.olx.pl/d/oferta/lampa-led-grow-do-uprawy-roslin-24h-full-spectrum-CID628-IDHO21M.htm Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez lolo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 10 Sierpnia 2021 @lolo urosnąć coś tam by urosło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 30 Grudnia 2021 Mars Hydro II 400 czy Viperspectra V300? Powierzchnia boxa 0,3m2. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 30 Grudnia 2021 ja tam polecam atreum lighting kupiłem i jestem zadowolony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 LED moim zdaniem sprawdzają się najlepiej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 28 Marca 2023 Ile kelwinów żarówki najlepiej wybrac? 2700K będą spoko na flo/veg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 28 Marca 2023 @cejerowski21 będzie gitarka zimna i naturalna na kwitniecie będzie słaba 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artmangon 2 Napisano 29 Marca 2023 Witam Posiadam Juz growboxa aluminimum 60x60 wysokosc 120cm Jako osoba poczatkujaca ale oczytana ( mam na mysli ze od tygodnia studiuje artykuly i fora co najlepiej ) chcialbym dobrac odpowiednia tasme Led do swojego growboxa. Z zawodu jestem elektronikiem wiec calosc w postaci sterownika, zasilacza sobie ogarne interesuje mnie jedynie parametry samego oswietlenia. oczywiscie wyliczylem ze na moje 0.36m2 potrzebuje 18k lumenow ale cenie sobie przede wszystkim doswiadczenie osob ktore siedza w temacie dlugo. Na allegro znalazlem 2 tasmy które poleca sprzedajacy https://allegro.pl/oferta/tasma-led-grow-pro-5630-5-1-do-wzrostu-roslin-0-5m-10455190692 https://allegro.pl/oferta/tasma-led-8520-smd-72-ip20-premium-naturalna-0-5mc-7471782846 I teraz moja prosba zeby ktos rzucil okiem czy te tasmy sie nadaja a jesli tak to jaki stosunek i ile ich kupic. Ewentualnie cos innego Z gory dziekuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 29 Marca 2023 co o tym sądzisz @Udyr @Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Marca 2023 Taniej i wydajniej jest kupić zwykłe e27 15/17w i zrobić żyrandoled . Takie cuda zazwyczaj nie nadają się do uprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 29 Marca 2023 Udyr ma racje, taki żyrandol wyszedł mnie 56,- w produkcji Kabel z oprawka co kilkanaście cm znalazłem w domu zarowki 5x17w 2700K 1700lm 1x18W 4000K 1700lm stelaż to jakas kartonowa płytka obita rzepem która odpowiednio naciąłem sprawdzi się tak samo na veg i na flo:) zawsze zarowki można pozmieniać i zrobic typowo pod vega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Marca 2023 Marsa sobie kupcie i po sprawie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artmangon 2 Napisano 29 Marca 2023 A nikt tu w ledach nie siedzi? Tu nie chodzi o same koszta tylko o to że led się nie będzie grzał oraz duzo mniejszy pobor energi Plus zywotnosc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 29 Marca 2023 Wszyscy siedzą 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artmangon 2 Napisano 29 Marca 2023 To jak wszystkich posadzili to trzeba uciekać stąd bo mnie też posadza 🙂 A tak na poważnie się oczytalem o zwykłych lampach ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś testował te taśmy. Ponieważ kupić gotowca to nie problem i zapłacić x3 A z racji że się na tym znam chciałbym cos zrobić samemu i wcale nie oszczędzać. Chciałbym żeby ktoś kto się zna dal parę wskazowek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Marca 2023 @Artmangon ten rodzaj diod smd 8520 jest raczej używana do oświetlenia domowego/garażu itp. A charakterystyka widmowa tej różowej listwy jest całkiem do bani. Kolejny produkt który ma dawać przychód, a nie realne wyniki w uprawie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artmangon 2 Napisano 29 Marca 2023 Super. Dzięki za konkretna odpowiedź. Masz może jakiś link do dobrych taśm Ewentualnie czego szukać w jakim zakresie widma i jako stosunek neutrala do tych growupow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 29 Marca 2023 @Artmangon wszystko co na lm301h/lm301b się nada. Reszta jest albo mało wydajna, albo nie nadaje się do uprawy. I to już raczej nie taśmy a pełne aluminiowe listwy. Trzeba też pamiętać że dobrej jakości LED nie działa na prąd z gniazdka, potrzebny jest też zasilacz który swoje kosztuje. Rozważ kupno gotowca bo wydatek będzie podobny przy składaku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach