Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @CheMsKuN @wielkitopek Oki dziękuję za info @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @CheMsKuN @Tester @wielkitopek Nie wiem co jest nie tak, ale z koleżanką chyba nie jest dobrze bo cały dzień od czasu podlania ma opadnięte liście ? Zawsze po podlaniu liście podnosiły się max do godziny czasu, a tu cały dzień i praktyczne zero reakcji ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 a nie ma za mokro ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @Tester nie wiem właśnie, ale podlałam ja litrem wody, tzn cała doniczkę. Wcześniej lałam podobnie i nie było jakiegoś większego problemu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 a często lałaś ? może miała za mokro? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 20 Września 2019 (edytowane) Jestem zdania gdzie kucharek sześć, tam nie a co jeść ^^ Bez urazy Panowie ? @Dominika3 daj jej detox 24 bez wody.. Niech jej szuka. Dogladaj do niej częściej. Badaj wagę doniczki. Sprawdź palcami na ok 5 cm wilgotność. Ma się rozumieć, że doniczka dziury posiada, nadmiar wody śmiało może uchodzić? Jakieś nawozy mocne dostała ostatnimi czasy? Może za mocne stężenie nawozow i sole się zbierają w ziemi? Będzie z nią coraz gorzej to jak najszybciej rób jej płukanke (flushing) Edytowane 20 Września 2019 przez Mr.Squn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 @Tester ostatnio podlewałam ja w niedzielę i poprzednio także - czyli wychodzi że raz na tydzień a jeszcze wcześniej jakoś co 5-6 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 20 Września 2019 @Dominika3 a ma ktoś dostęp do roślinki oprócz Ciebie ? bo może komuś przeszkadzała? dziury w doniczce są ? jaka temperatura i wilgotność ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 @Mr.Squn Doniczka posiada boczne i dolne otwory. Ostatnio nawozu dostała 8 września i dałam go mniej niż zalecał producent bo 1ml na litr wody gdzie producent zalecał między 2-4ml - więc chyba jest ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 @Tester nikt inny nie ma do niej dostępu. Temperatura jest między 23-25 a wilgotność między 42-50% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 20 Września 2019 jeśli roślina ma ciemno zielone liście to nie powinno się dawać nawozów tak że na razie wstrzymaj się z tym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 20 Września 2019 @Dominika3 jest ok. Dziwna sprawa, to prawie 12 dni.. Powinna taką ilość dawno przyswoić, a nadmiar sam się wypłukał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 20 Września 2019 a jak dzisiaj wygląda poprawiło się coś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 @Tester @Mr.Squn Miała chwilowe etapy gdzie jakby część liści troszkę się nastroszyła, ale nie trwało to długo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 Obecnie wygląda tak: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 Nie wiem czy to LST tak na nią wpłynęło czy jak... Bo przed tym gięciem nie było z nią żadnych problemów. Sama nie wiem co mam myśleć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 20 Września 2019 @Dominika3 chyba lepiej wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 @Tester Własne nie wiem czy lepiej... To fotka z wczoraj: A ta z dzisiaj: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 20 Września 2019 @Dominika3 a no tak samo poczekaj i nie lej nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 @Tester Oki. Kurcze no mam nadzieję że Panienka dojdzie do siebie bo wszystko do tej pory szło bardzo ładnie, a tym bardziej ona ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach