Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 @CheMsKuN Oki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Września 2019 1 minutę temu, Dominika3 napisał: @CheMsKuN Sęk w tym że nie mam już takich doniczek bo kolejne dwie będą dzisiaj potrzebne do następnych Panienek ? Mozesz mocno przesuszyc donice i wtedy ja zwazyc, ale to teraz nie ma sensu. Bo skoro Ty az przelewalas te 11L donice, to ta ziemia szybko nie wyschnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Września 2019 za dużo wody nie jest korzystne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 3 minuty temu, CheMsKuN napisał: Mozesz mocno przesuszyc donice i wtedy ja zwazyc, ale to teraz nie ma sensu. Bo skoro Ty az przelewalas te 11L donice, to ta ziemia szybko nie wyschnie ? Aha no to ładnie Pannę załatwiłam, a przy tym i siebie bo teraz muszę codziennie sprawdzać ziemię ? Z tego co zauważyłam to doniczka po bokach jest sucha ale w okolicy koleżanki jest ciut wilgotna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 3 minuty temu, Tester napisał: za dużo wody nie jest korzystne @Tester Dziękuję za info. Teraz będę uważać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Września 2019 Jesli ziemia jest wilgotna to nie podlewaj dzisiaj, daj korzeniom szukac wody ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 2 godziny temu, CheMsKuN napisał: Jesli ziemia jest wilgotna to nie podlewaj dzisiaj, daj korzeniom szukac wody ?@CheMsKuN Oki ? a powiedzcie mi jeszcze odnośnie nawożenia to zacząć już przy tym podlewaniu, czy jeszcze się wstrzymać? Koleżance dzisiaj mija 20-ty dzień od wykiełkowania i umieszczenia w donicy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Września 2019 @Dominika3 możesz zacząć od połowy dawki zalecanej przez producenta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 @Tester Oki ? Dziękuję za info ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 Za godzinkę kończę pracę i jadę do paczkomatu odebrać nawozy i nowa rurę wentylacyjną bo ta aktualna do kominkowych jest za głośna, a zamówiłam rurę z miękkiego aluminium bo ponoć nie słychać przez nie tak bardzo wentylatora, no ale zobaczę jak to będzie w praktyce ? od razu przy okazji spróbuję zamontować filtr węglowy. Mam nadzieję że dam sobie radę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Września 2019 (edytowane) I tak wszystko chlopak zrobi ? Ps. Polecam gietkie rury aluminiowe wylozone welna mineralna, bardzo dobrze wyciszaja. Ps2. jakie nawozy bedziesz stosowala ? Edytowane 6 Września 2019 przez CheMsKuN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 (edytowane) @CheMsKuN A i tu się mylisz kochany ? Bo chłopak jest w pracy do 22 ? Po za tym on nie chętnie pomaga mi w "moim ogródku" trochę szkoda bo we dwoje zawsze raźniej opiekować się Pannami ? No ale co zrobić.... Zmuszać go do niczego nie chcę ? Ps. No ale porządek po sobie musi dzisiaj zrobić bo jak nie to ? ? A to że pomógł mi dzisiaj (nieproszony) to go niesprawiedliwa i niestety na żadną nagrodę nie zasługuje ? Edytowane 6 Września 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 @CheMsKuN A co do rur to musiałabym wyłożyć je w środku? ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Września 2019 31 minut temu, Dominika3 napisał: Ps. No ale porządek po sobie musi dzisiaj zrobić bo jak nie to ? ? A to że pomógł mi dzisiaj (nieproszony) to go niesprawiedliwa i niestety na żadną nagrodę nie zasługuje ? No porządek trzeba trzymać żeby choroby żadne szkodniki się nie rzuciły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Września 2019 41 minut temu, Dominika3 napisał: @CheMsKuN A co do rur to musiałabym wyłożyć je w środku? ?? Nie, nie. Mi chodzi o gotowe juz do kupienia rury, wylozone w srodku welna ktora wyglusza szum przeplywajacego powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 Godzinę temu, CheMsKuN napisał: Nie, nie. Mi chodzi o gotowe juz do kupienia rury, wylozone w srodku welna ktora wyglusza szum przeplywajacego powietrza. Aaa ? Myślałam że mogę to jakoś samej zrobić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Września 2019 Mogla bys, ale komu by sie chcialo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 Mam dwa pytanka... 1. Czy w trakcie LST koleżanką powinna być opadnięta bo jest to spowodowane stresem? Chodzi mi oczywiście o liście ? Jeśli tak to w jakim czasie dojdzie do siebie? 2. Tutaj kwestia filtra węglowego... Z jednej strony jest otwór do zamontowania regulacji a na drugim jest jakiś plastik i tu moje pytanie jak go ściągnąć? Filtr to: Can-Lite 300, poniżej fotka z tego o co mi chodzi: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Września 2019 @Tester @CheMsKuN A i jeszcze jedno pytanie... umieściłam dzisiaj jedną Pannę w donicy docelowej (jak poprzednio) 11L i dałam ja od rat do boxa pod panel - dobrze zrobiłam czy nowa koleżanka powinna być jednak w jakimś ciemniejszym miejscu do czasu wyjścia z gleby? ? Ps. Mogłam kurcze zakupić mniejsze donice np 7L bo te trochę chyba za duże ? Bo jak patrzyłam to ciężko będzie aby panel w tej sytuacji był w miarę nisko a równocześnie dobrze oświetlał koleżanki ☹️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Września 2019 @Dominika3 mogą opaść liście, pod panel dawałbym jak by roślina wyszła z gleby ale nic się nie powinno stać kwestia tego aby miała wilgoć, a z tym filtrem to się w ogóle odkręca bo nie wydaje mi się? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach