WBB 2,119 Napisano 9 Lutego Box: 80x80x140, Lampa: Lumatek 250/400W żarówka Osram HPS 400W Plantastar. Odbłyśnik Adjust-A-Wings Medium. Ziemia: Plagron Growmix. 4xDonice 10L, 3xDonice 5L Wentylacja: Mixed-Flo 125 EU-V 220/280 mh3 fi 125, wloty pasywne albo jakiś obieg zamknięty.... zobaczymy. Nasiona: się uzupełni jak powychodzą. Lampa jest jaka jest.... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma 🙂 Pierwsza styczność z mineralnymi... z ciekawości jak to pójdzie. Temat będzie wisiał dopóki wszystkie ziarno nie wzejdzie. 4 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 9 Lutego Zrobil to skubany😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,338 Napisano 9 Lutego @WBB lecisz z tematem 🔥👊. Czuję po kościach że z plagronem rekordzik będzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Lutego @Boczelli @Mr.Greenmnie zmotywował 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,338 Napisano 9 Lutego @WBB tytuł relacji trafi do @Mr.Green😁👌 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 9 Lutego @WBB sam bym takiego hpsa przytulil dla siebie na zime 😉 Powodzenia btw 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 9 Lutego To jest to! HPS, wing, oldskul 🙂 Sam też mam podobny setup. Jakieś mierniki pH/ec? Jak mineralne to najlepiej Coco/perlit, czemu wybór padł na ziemię? Próbowałeś ustawić balans bieli ręcznie w aparacie żeby dostosować się do barwy hps i zdjęcia wyglądałby naturalnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,338 Napisano 9 Lutego @Boczelli o ile się nie mylę @vego1989 ma coś na sell @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, Wladimir napisał: To jest to! HPS, wing, oldskul 🙂 Sam też mam podobny setup. Jakieś mierniki pH/ec? Jak mineralne to najlepiej Coco/perlit, czemu wybór padł na ziemię? Próbowałeś ustawić balans bieli ręcznie w aparacie żeby dostosować się do barwy hps i zdjęcia wyglądałby naturalnie. No przed chwilą się odgrażałem w innym temacie, że zaraz zakładam oldscoolowy temat 🙂 Miernik mam na oku Adwa AD32 zdaje się, ale jeszcze go nie mam. Niczego nie ustawiałem w aparacie. A da się coś zrobić żeby było lepiej. Kiedyś się bawiłem ręcznym ustawianiem jak robiłem fotki grzałek do epetów, które sam kręciłem godzinami. Wybór padł na ziemię bo nigdy w niczym innym nie próbowałem.... ale nawet nie pomyślałem, że może by coco.... Edytowane 9 Lutego przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lutego (edytowane) @WymiataczMega mam ts600 i żarówkę hps 150 i cfl125. @WBB mineralnie jest fajnie, bedzie dobrze. Widze GS wielka butla, beda puchly 😄 dokup jeszcze RS I komplet. Powodzenia Mordo!🤘🤜🤛 Edit, widze że jest na pokładzie 😉 Edytowane 9 Lutego przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Lutego @vego1989 Ta duża GS to pozostałości z ostatniego.... ponad połowa tam jest. I w tym zestawie tam też jest 100ml. A RS co to? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lutego @WBB sugarroyal, ale widze jest! Zobaczysz jakie kolby beda😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Lutego @vego1989 no jest boś mi ostatnio pisał to dorzuciłem. Wąchałem wczoraj Power Rootsa bo nasiona nim podlałem i siewki też.... ciekawy zapach 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 9 Lutego W aparacie wchodzisz w tryb pro, tam ręcznie ustawiasz balans bieli na 2100k lub 2000k zależy jaką dokładnie barwę ma hps i wychodzą normalne fotki. Biały jest biały. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Lutego @Wladimir no na pewno to przetestuję 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 10 Lutego @WBB wszystko pięknie ale moim zdaniem sadzenie w małych donicach niszczy potencjał na puchnięcie. Widzę np u siebie różnice 9L a 7.5L, mimo takiego samego wzrostu topy moim zdaniem są mniejsze i liście wiatrakowe też mniejsze. Ale zobaczymy jak u mnie z wagą wyjdzie czy to potwierdzi moją tezę że lepiej w większych sadzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Lutego @Growerseed ja te 3 sztuki muszę mieć w mniejszych bo jeszcze do końca nie wiem czy one w tym dużym namiocie wylądują. Jeśli tak tak to nie zmieszczą się większe. A jak wywalę je do drugiego małego boxa to też większe nie mogą być. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Lutego (edytowane) @WBB ja to zawsze sadzę w docelowych donicach i nie bawię sie w przesadzanie 😉 Edytowane 10 Lutego przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 10 Lutego @vego1989 to dużo tracisz, ponieważ gdy roślina rozbuduje korzeń w jednej później w drugiej donicy a na koniec do docelowej wskoczy z dużo większym korzeniem niż w twojej technice. Najlepiej sprawdź obie techniki i po grow porównaj korzenie, plonu itp nie ma sensu, chyba że na klonach... Po za tym wielkość donicy ma znaczenie: Ostatnio właśnie natknąłem się na granicę w 3.25l donicy i muszę powiększyć medium, wacham się między 7, a 9 właśnie 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Lutego @vego1989 ja easy plugi ładuje najpierw w te kubeczki bo mam później możliwość regulacji wysokości bo one mi zawsze się wyciągają z 10cm na starcie. Nie mam fotki ale już tam stoją koszykarki, dzisiaj w donice idą. Nie chcę od razu walić 400W takim małym bo i obok jeszcze kiełkują ziarna i szybko bym je wysuszył. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach