Gość Napisano 10 Listopada 2023 26 minutes ago, Pablo 1988 said: @KotBrytyjski zrob im LsT najwyższy czas już 🪴 To chyba nie do mnie ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Listopada 2023 @KotBrytyjski nom niestety sorki do kolegi który założył temat🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rozrewolwerowany 1 Napisano 24 Listopada 2023 Tak to się mniej więcej prezentowało po 2 LST (wpierw wygiąłem tylko główną gałąź później teź mniejsze. Fajnie się rozrosły i wszystko szło dobrze do momentu kwitnienia. Zacząłem nawozić (odrobina terragrow + terrabloom - dawka 1/2 zalecanej), ale w którymś momencie coś poszło chyba źle. Zaczęły pojawiać się brązowe plamy na liściach, później zaczynały się zwijać do góry i schnąć, topy jakby się zatrzymały w rozwoju. Dwie chyba przelałem bo też trochę się zatrzymały. Pytanie odnośnie tych liści, nie chce pogorszyć sprawy więc na razie podlewam tylko wodą. Przelane? Braki czy jednak spalone od nawozów? Wrzucam zdjęcia liści z dzisiaj. Mam miernik EC i woda miała może max 500 ppm. Warunki w boxie: temp 25 wilgotność 40-55% woda do podlewania PH 6.2 - 6.5 lampa na 100% 24/0 na wysokości około 40 cm. Uciąć te chore liście? Czy powycinać doły, gdzie i tak nie dochodzi światło? Jest to koniec 6 tygodnia (rośliny niby 9-10 tygodni). Do dyspozycji mam: Plagron terrabloom Plagron terragrow Plagron green sensation Plagron Powerbuds próbkę SuperVit. Zamówiłem calmag, może jutro przyjedzie - czytałem że to mogą być niedobory. Dziękuję wszystkim za rady 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 965 Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) Też miałem takie plamy i cal mag pomógł tylko u cb nie wiem czy to to bo masz jasne koncowki Edytowane 24 Listopada 2023 przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) @rozrewolwerowany Jeśli nie lałeś calmag wogóle to też bym obstawiał braki wapnia i magnezu bo to się leje nawet profilaktycznie przy lampach LED co jakiś czas. ewentualnie braki PK. Załatw sobie jakiś PK13/14 i lej więcej terrabloom myśle. W terrabloom jest azot więc lałbym go więcej kosztem terragrow. Edytowane 24 Listopada 2023 przez Growerseed 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rozrewolwerowany 1 Napisano 2 Grudnia 2023 Niedobory czy jednak za dużo? Tą u góry po prawej już płukać, czy olać płukanie i 2 tyg (kalenadrzowo) przed ścięciem sama woda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 2 Grudnia 2023 A co lejesz już? Btw ten nawilżacz używasz jeszcze? Bo miałem polecić wymianę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rozrewolwerowany 1 Napisano 2 Grudnia 2023 Nawilżacz dawno wywalony w pomieszczeniu jest OK, wystarczy. Dałem przy dwóch podlewaniach calmag i terrabloom, później już sama woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,344 Napisano 2 Grudnia 2023 @rozrewolwerowany który to dzień ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rozrewolwerowany 1 Napisano 2 Grudnia 2023 Just now, WymiataczMega said: @rozrewolwerowany który to dzień ? koniec 7 tygodnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 2 Grudnia 2023 @rozrewolwerowany ile ml terrabloomu? z tego co wiem to trzeba lać i to i calmag przy każdym podlaniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rozrewolwerowany 1 Napisano 2 Grudnia 2023 (edytowane) 5ml/1l wody, calmag dałem 0,8 ml/1l wody Edytowane 2 Grudnia 2023 przez rozrewolwerowany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,344 Napisano 2 Grudnia 2023 @rozrewolwerowany masz jakieś PK? Możesz bez lampy fotkę jeszcze zrobic @rozrewolwerowany zauważyłem że plagronu używasz. Na nim się nie znam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 2 Grudnia 2023 Wg. wstępnych poszperań to niedobory i to spore i możliwe że pH wody... Najlepiej to pewnie @Zielone krainy albo @Mr.Green pomogą i tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach