Mr.Green 4,309 Napisano 29 Grudnia 2023 @szamayo pewnie światło tam nie dochodzi..? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 Dałem im wczoraj jeść w postaci ok 7,5pk 2calmag 5ml bloom 5 mikoryza 2 grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Grudnia 2023 @szamayo ile one już kwitną?😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 @Pablo 1988 miesiąc będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Grudnia 2023 @szamayo to jeszcze trochę I ciach ciach 😎👍👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 @Pablo 1988 te quick one od 5-7 tygodni kwitną także jeszcze trochę 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Grudnia 2023 @szamayo zleci szybko zobaczysz 😎👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 @Pablo 1988 pewnie, że tak, będzie nawet co zapalić 😄 @Pablo 1988 w porównaniu do tego co miałem na oucie bez treningów i dopalaczy to nawet dużo Tam to jeden pionowy szczyt i to wszystko, tutaj mi się udało wyprowadzić dolne partie jako kolejne szczyty więc jest to dla mnie sukces, jak plechy nie będzie to już w ogóle super uznam to za zwycięstwo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,327 Napisano 30 Grudnia 2023 @szamayo jak z wilgotnością gdy dziewczyny śpią? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Grudnia 2023 @szamayo jak będziesz pilnować wilgotność to powinno wyjsc super tzn.jak z automatów 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 @WymiataczMega teraz po podlaniu 60% noc mają od 14 dopiero to o 20 dam info 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) @szamayo u mnie noc o 15 😄😄😄😄trzeba pilnować bo inaczej grzybek urosnie na topach🤭🤣 Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 @WymiataczMega 79 po nocy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,327 Napisano 30 Grudnia 2023 @szamayo Dużo. Może jakieś wloty możesz uchylać na czas nocy? U siebie taki otwierałem i było ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 @WymiataczMega Własnie testuje regulator obrotów do wiatraka w kanale wlotowym, bo na pełnej mocy mi namiot pompowalo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 30 Grudnia 2023 @szamayo bo jest za silny dla wentylatora wyciągowego ... wentylatory wyciągowy musi być wykurwisty 💪 wtlaczający o połowę słabszy plus/minus...albo osuszacz powietrza albo wymiana wentylatora wyciągowego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 30 Grudnia 2023 @Resio666 ustawiam od największej wartości i badam czy się namiot pompuje, teraz gdzieś ok połowa mocy na noc, zobaczę rano jaka wilgotność i czy się nie pompuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 31 Grudnia 2023 Wilgotność 55% po porannym podlewaniu 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 31 Grudnia 2023 (edytowane) Problem z wilgotnością, który miałem, polegał na za bardzo podanej ziemii w jednej z donic, dzisiaj zobaczyłem że jedna z donic ma wilgotna ziemię, podlałem więc 3 z 4 roślin, Dawki w jakiej podaje im jeść to tym razem: 3x 1l wody 3ml calmag, 2 grow, 5 mikoryza, 7,5 bloom 5pk Czekam cierpliwie, aż kwitnienie złapie obroty u pozostałych roślin, z tego co patrzyłem auto afgan kwitnie długo coś koło 10 tygodni, bananna to samo więc może dlatego wolniej kwitną, które to jest afgan a które banan to już sam nie wiem bo szczerze się pogubiłem jak wyjąłem raz donice z boxa. W dzisiejszym dniu mija 77 dzień od momentu wsadzenia ziarenka do ziemii, czyli około 2 miesiąc życia roślin. Wszystkie cztery roślinki kwitną od 28 listopada czyli jest to miesiąc kwitnienia roślin. Dwie roślinki są szybko kwitnące, jedna już się zbliża do ścięcia, druga jest po niechcianym toppingu na wegu (35 dzień życia) i jest opóźniona z tego powodu. Początkowo myślałem, że głowę stracił afgan jednak po strukturze topów widać że jest to ta sama odmiana co mi najszybciej kwitnie. Chciałem sampla podebrać bo nie mam co zapalic chwilowo ale taka chujnia jeszcze jest ze wiem ze to zły pomysł Z tym nawożeniem to też własna intuicja, także lepiej się nie kierować tak gwoli ścisłości bo może to zaszkodzić, ja się dopiero uczę, dbam o swoje rośliny jednocześnie traktuje je jako doświadczenie. Zioło zawsze rosło mi bez nawożenia, zawsze efekt mnie zadowalał, ale chciałbym się nauczyć budować gęste topy, bo jest na to sposób, tyle, że potrzebne jest doświadczenie oparte niestety na błędach, więc nawożenie w mojej uprawie na pewno mnie czegoś nauczy, a komuś może też się przydać, więc proszę z wyrozumiałością oceniać moje ruchy.k A przy okazji to Szczęśliwego Nowego Roku, tak aby wszystko szło każdemu z osobna po myśli, tj. dużo kwiatów do kręcenia batów. Edytowane 31 Grudnia 2023 przez szamayo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 31 Grudnia 2023 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach