Gość Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk no jak uwazasz wyczytaj poczytaj co to znaczy defoljacja 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Pablo 1988 na pewno poczytam bo jestem ciekawy 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk nie chodzi o to czy masz miejsce. Jak jedne są wyżej wla drugie niżej to nie dostają równomiernie światła prze co te dolne partie gorzej puchną bo wysokość dostosowywujesz do najwyższego topa 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green rozumiem.. dziwne bo było robione lst a i tak w tych dwóch boczne wyrosły na główny 😁 Spróbuję jutro delikatnie wygiąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk czasem tak bywa że boczny odrost różnią jak główny albo i lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green popatrzę jutro w ciągu dnia co mogę zmienić.. jeśli jest szansa to delikatnie pochyle 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 11 Listopada 2023 @Mr.Green nagiąłem te szczyty, które wywaliły do góry 😊 Wyciąłem od dołu kilka żółtych liści, chyba to nie wpłynie negatywnie na roślinę 🙂 I oczywiście podlałem 😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Listopada 2023 @Hulk jest git 😉 Bardziej miałem na myśli by je ściągnąć na dół niż doginac 😄 Nie tak a bardziej tak 😛 ale jest ok powinno coś pomóc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Listopada 2023 @Hulk Po co ci ta siatka na górze? Jak na scroga to za późno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 11 Listopada 2023 @Zielone krainy chyba bardziej asekuracyjnie jakby plony miały bardzo obciążać gałęzie.. Taki rodzaj podpórki 🤷😁 @Mr.Green może źle się wyraziłem. Nie giąłem ich, a naciągnąłem szczyty tych najwyższych w dół równając z resztą.. Jak rozciągniesz foto to widać.. 😁🤷 Uczę się więc do perfekcji daleko.. ale i tak się cieszę z pierwszej uprawy i świetnie się bawię 😁💪 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Listopada 2023 @Hulk One do niej nie dolecą, a jak już to końcówkami szczytów. Siatkę na scrog stawia się na wegu, by rośliny ją wypełniły na wegu i wtedy się przełącza na kwitnienie, teraz już siatka nie ma sensu, jak siedzą na kwitnieniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 11 Listopada 2023 @Zielone krainy oki będę pamiętał przy następnej uprawie 🙂 to automaty więc same się przestawiły ale to nie ma znaczenia 🙂 Jeszcze sporo błędów przede mną 🙆😅 Już przelatywały stąd pochylanie omawiane z @Mr.Green Ale nieistotne, aby rosły 😁💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Listopada 2023 @Hulk Siatkę możesz zdjąć, bo nic po niej teraz. Rób fryzjera, wytnij zbędne szczyty, jakie gorzej rokują, a roślina odda ci ten ruch plonem w postaci lepiej rozwiniętych szczytów, na jakich się skoncentruje, by je optymalnie rozbudować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 @Zielone krainy przy automatach takie drastyczne ruchy 😮 na kwitnieniu 😮 Przy pierwszej uprawie.. 😮 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Listopada 2023 @Mr.Green Jakie ma znaczenie, że to automat, jak tutaj już nie ma wega, bo są na kwitnieniu ? Przy automacie nie robi się cięć na wegu, gdyż można je spowolnić, a wega się nie przedłuży automatowi. Jednak, jak już kwitną to przecież nie skróci im tym czasu kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 12 Listopada 2023 @Zielone krainy chyba jeszcze za krótki jestem 😅 Pierwsza uprawa więc niech już doleci do końca a przy następnej będę miał już większy bagaż doświadczenia to będę się bawił 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 14 Listopada 2023 Mordki, czy według Was to jest te same ustrojstwo? 🥴🤔 Złapałem na lep.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 14 Listopada 2023 Na moje oko to tak. Ja też zwłok do identyfikacji potrzebowałem to udało się ubić ręcznie i pod zoom w telefonie go 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 14 Listopada 2023 Cholestwo latające wyłapuje się na lep ale martwią mnie larwy.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,319 Napisano 14 Listopada 2023 @Hulk olejek neem. Kupowałem w obi👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach