Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2023 @Monako Wyglądają w porządku, nie widać niedoborów, a tempo ich rozwoju wydaje się zadowalające, choć oczywiście mogłoby być szybsze, ale to już kwestia rozkręcenia rośliny od samego początku, by była jak najbardziej żarłoczna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Listopada 2023 @Zielone krainy a kiedy dajesz np NPK i jaka dawka idzie pierwsza ? Bo ukorzeniacz enzymy dajesz od 5/6 dnia od wyjścia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2023 @Monako Zaczynam podawać na wegu nawóz grow, jak widzę, że roślina zaczyna się lekko od dołu rozjaśniać, co jest oznaką, że nawozy azotu w ziemi się powoli kurczą, więc należy je podnieść do poziomu, w jakim roślina będzie optymalnie naładowana, czyli miała lekko ciemniejszą zieleń, ale jeszcze nie na tyle ciemną, aby doszło do przeładowania i nadmiarów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Listopada 2023 @Zielone krainy i pozniej znów sama wode do momentu pojawienia się niedoborów ? A enzymy i ukorzeniacz to zapodajesz ile razy mniej więcej na weg ? Za każdym podlaniem Ci wychodzi czy jednak odpuszczasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 26 Listopada 2023 @Monako ja to jestem zdania, że teoria teorią a praktyką swoje. Więc cierpliwie czekam aż przerobie kilka upraw... bo z tygodnia na tydzień jakby bardziej swojsko czuje się patrząc na nawozy 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Listopada 2023 @WBB ja to chce porównać czy mniej więcej w tym samym czasie dajemy czy może nie atakuje za bardzo je ale podobnie leje jak zielony ze najpierw enzymy ukorzeniacz po czym po 2 tyg daje delikatnie grow oraz callmag 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2023 @Monako Ukorzeniacz i enzymy od 5 dnia od wyjścia w ilości około 1/4 dawki na początek, a potem z tygodnia na tydzień dawka wzrasta, czyli w następnym tygodniu to już 1/3 dawki, kolejny 1/2 dawki i w końcu cała dawka, jaką utrzymuje do 4-5 tygodnia kwitnienia. Jak chodzi o nawóz grow to podaje, jak zaczyna się rozjaśniać, by utrzymywać cały czas zieleń na podobnym poziomie, czasami robię lekką przerwę od nawozu z azotem, jak widzę, że nabicie azotem jest bardzo wysokie, ale zwykle leje nawóz cały czas, czyli co podlanie, gdy tylko uznaję, że roślina go da radę spożytkować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Listopada 2023 @Zielone krainy No rozumiem to następnym razem spróbuje Twój sposób by bardziej rozkręcać je oczywiście jestem tez zadowolony z tego co już osiągnąłem bo chociaż są nie popalone nawet plam nie maja odpukać oczywiście ale już nie jest złe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 2 Grudnia 2023 Dzień 33 / 32 duże @Zielone krainy pytanko mam bo dwie kobity się rozjaśniają a daje chyba duże dawki bo trzy podlania 2/3 ml grow 3/4 Blom 1,2 ml CallMag i dwie dawki dostały PK 13/14 1.3 ml do tego dostają Power Bods 1ml i Sugar Royal 1.1 ml i wszystko na litr wody ph 6.3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Grudnia 2023 @Monako wyglądają jakby za mało wody dostawały 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Grudnia 2023 @Monako Zwiększ dawkę azotu, czyli podnieś ilość nawozu grow i bloom, grow 4 ml, a bloom 7 ml, wtedy je naładujesz, ale obserwuj, jak pociemnieją to wtedy wyrzuć grow i zostaw samo bloom dostosowując dawkę do stanu aktualnego, by nie popalić azotem, jakim najłatwiej jest popalić rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 3 Grudnia 2023 @Mr.Green ogólnie to były przed podlaniem i dzisiaj je podlałem @Zielone krainy takimi dawkawmi jak napisałeś a mam pytanko bo dwa razy mi się zdarzyło tak że liście opadły z pragnienia po czym dostały wodę i się zregenerowały duży to stres dla rośliny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Grudnia 2023 @Monako jeżeli jest to jednodniowe przesuszenie to jest to całkiem "naturalne ' w przyrodzie. Niekoniecznie porzadane ale chwilowe nie powinno być groźne. Są nawet teorie że takie delikatne stresy pomagają osiągnąć wyższe poziomy THC Lub zwiększają produkcję żywicy 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 3 Grudnia 2023 @Mr.Green to nie teorie a fakty potwierdzone badaniami🙂 Lubie duzo czytac i o celowym przesuszaniu rowniez czytalem. Robi sie to pod koniec flo i zwieksza to ilosc zywicy oraz zawartosc thc 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 3 Grudnia 2023 @moonka Średnio o 13 % więc wydaje mi się że warto 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 3 Grudnia 2023 JACK HERER 34 DZIEŃ Jest on w 5l donicy taki mały projekt chciałem zobaczyć jaki będzie wynik z tak małej rosliny CRITICAL 33 DZIEŃ MAC 1 HARDCOR 30 DZIEN Jak dla mnie najlepsza odmiana jaka paliłem i miałem i będę do niej wracał 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2023 Zajebiscie topy wyglądają pozdrooo 💪😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Grudnia 2023 @Monako Zawsze lepiej przesuszyć niż przelać, ale każdy błąd będzie negatywnie wpływał na roślinę choćby opóźniając jej rozwój ze względu na gorsze warunki uprawne, do jakich też zalicza się niewłaściwe podlewanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 9 Grudnia 2023 Dzień 40 kolejny raz troszkę przesuszyłem je ale tylko troszkę 😂😂 większa połowa za mną coraz bliżej do kosy 😂😂 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Grudnia 2023 @Monako piękne topy te na górze dochodzą najszybciej 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach