Mr.Green 4,309 Napisano 13 Października 2023 @Prepers może mierniki wymaga kalibracji? Z nimi trzeba się jakoś obchodzić.. nie wiem.. nie znam się. Używam BioTabsa i takie bajery są zbędne 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Października 2023 @Mr.Green skalibrowany jest, mam z kalibracja na srubokrecik płyn pH 7.0 i 4.0 I na płynach gra gitara, ale woda tylko w momencie pomiaru ma taki sam odczyt, czyli jak próbuję teraz zmierzyć jest np. 6.3, a jutro 7, w danej chwili odczyt nigdy się nie zmienił o więcej niż 0.1 co może być błędem pomiarowym, a mam jeszcze małe podejrzenie, ale nie znam się na tym tak dobrze, bo mam zawieszoną grzybnie CO2 boost, a woda stała w konewce w namiocie, może to co2 wpływa na kwasowość wody, dzisiaj zrobię małe badania naukowe, wiechal poważny temat ze Spain, więc wyniki badań będą wiarygodne xd Takie coś wyczytałem, zrobię testy zdam relacje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Października 2023 (edytowane) Jak to wygląda? te 2 w środku strasznie się wygięły l, podprostowalem trochę ziemia i podparłem. Edytowane 14 Października 2023 przez Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2023 @Prepers dobrze idą pełnym piecem 🙂 z dnia na dzień oko cieszy 🙂 nie wstawiaj za często zdjęć bo przyjdzie Pan Zielonka o Cię opierodli 😄 że co Ty mu tu na forum tyle tego wrzucasz 😄 😄 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Października 2023 Lampę mam na 40cm i 50% mocy, niby za mocno, ale wydaje się git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2023 Widać że się nie wyciągają i lampa je dobrze tłamsi. Za chwilę trzeba będzie lampę podnieść bo się zrobią sałaty 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Października 2023 Temperatura podbiła do 24/26 stopni gdy na dworze jest 9 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2023 @Prepers bo temperatura będzie spoko jeżeli zapobiegniesz jej uciekaniu 😉 No 50% to trochę dużo więc uważaj. Szybko może je pokarać ogólnie. Młode bywają wrażliwe i za intensywne światło może je zmęczyć. Najważniejsza jest obserwacja i kontrola @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Października 2023 @Mr.Green jak to wygląda twoim okiem? Podnieść lampę o 5/10 cm i zostawić te 50% jutro? Czy zajarać i podlać pojutrze calmagiem od biobizza, i szykować pod pierwsze nawożenie za nie cały tydzień, i wtedy podnieść? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2023 @Prepers tydzień za dużo.. to będą placki. Myślałem właśnie żeby jutro podnieść lampę o te 10 cm na pół metra. Daj im się trochę oderwać od ziemi żeby w miarę proporcjonalnie się rozwijały. Pierwszy etap by zapobiec wyciąganiu się masz już za sobą więc teraz daj im trochę przestrzeni życiowej 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 14 Października 2023 (edytowane) A dziś otwieram tą księgę @Mr.Green Edytowane 14 Października 2023 przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Października 2023 Co do nawozów to nie widzę sensu by do 3 tygodni cokolwiek dawać. Zobacz u Zielonego jak idą bez nawozów na samej wodzie. Ziemia jest bigata w minerały i to poki co wystarczy. To że dasz teraz nawozy to nie sprawi że jeszcze bardziej przyśpiesza. Jedynie coś na korzenie by szybciej się rozwijały. Następnym razem zaopatrz się w mikoryze by dojebac sadzonce małe wsparcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 15 Października 2023 @Mr.Green @Mr.Green lampa 50cm 50% mocy, a zachowam chyba proporcje w tabeli biobizz, tylko root juice dodam w 2 tyg bo nie miałem w pierwszym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 15 Października 2023 @Mr.Green Oceń proszę środkowa dolna ma problem żeby wystrzelić do góry, ale robi się łodyga bardzo masywna i się ładnie u góry rozwija, jest podparta ziemia i mogła mieć trochę więcej stresu jak inne, ale nie koniecznie środkowa górna miała tyle samo stresu jak widać ładnie idzie. Jak wogule to widzisz? Wilgoć podczas otwierania namiotu tylko ucieka trzymam ja na poziomie 70 do 80% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @Prepers dobrze wygląda. To że jedna jest większa a druga trochę mniejsza to nic złego. Rośliny z tej samej paczki nie są idealne i potrafią się różnić genami a co za tym idzie, ich wygląd może odbiegać od wyglądu innych roślin. Po podwyższeniu lampy podrosną trochet do góry. Póki co wszystko git. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 15 Października 2023 @Mr.Green mam ziemię Terra profesional nie jest do końca organiczna nic się nie stanie jak biobizzem będę nawoził? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @Prepers nie. Roslina najpierw zezre to co w ziemi i dalej poleci na tym co jej zapodasz. Ziemia twoja jest mocno naładowana także kilka tygodni bym chyba nawet nic nie lał prócz wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 16 Października 2023 Początek 10 dnia jestem dumny 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 16 Października 2023 Mogę tą środkowa tak podpierać narazie ołówkiem? Klękla mi od światła i się nie chce podnieść @Mr.Green kumpel zrezygnował z tego mojego mars hydro, czy to dobry pomysł dołożyć np. 150w na kwitnienie też od mars hydro, albo drugą taką samą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Października 2023 @Prepers można dołożyć na flo w późniejszej fazie uprawy. Podpierać możesz. To nic złego. Trochę poszły do góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach