moonka 3,395 Napisano 11 Listopada 2023 @WBB no jak widac na ostatniej focie w gornym lewym rogu🙂 Paten bardzo fajny. Dokupilem do tego mocowanie do rury pod 125mm i mam w koncu wlot w odpowiednim miejscu. Wlasciwie bardziej pasowal by mi od tylu ale box jest dosuniety do sciany a miedzy nimi jest jeszcze arkusz styropianu. Dodatkowo mozna dokupic inne akcesoria do tego wlotu jak np "zaluzja" aby swiatlo nie wlatywalo do srodka czy jakies inne pierdoly. Fajne jest tez to, ze w boxach secret jardin sa wlasnie takie wyjscia w zestawie i samemu ustala sie ich umiejscowienie. Szkoda, ze ja kupilem jakas bida serie ale na nastepny sezon mysle nad drugim boxem albo jednym wiekszym 120x60 z secret jardin 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Listopada 2023 @moonkagliwicee no oglądałem te pierdoły i też mi się podobają. Jakbym teraz miał kupować boxa to mocno bym secretjardin się poprzygladal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) @WBB nie wiam jak inne ich serie ale moj jest ok. Stelaz wydaje sie byc wystarczajaco mocny mimo, ze laczenia sa plastikowe. Material z ktorego jest zrobiony jest kurewsko mocny. Mialem problem zeby wyciac otwor😅 jedynie otwieranie moglo by byc na bok a nie do gory i okienko rewizyjne z przodu a nie z boku bo dla mnie jest teraz bezuzyteczne Edytowane 11 Listopada 2023 przez moonkagliwicee 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 12 Listopada 2023 Mala zmiana planow. Weg bedzie krotszy niz myslalem. Chcialem zrobic okolo 35-40 dni wega ale przelacze je w 30 dniu czyli w srode bo robi sie gesto a nie chce przedobrzyc. Pp wczorajszym dogieciu szczyty elegancko sie powykrecaly w strone swiatla i praktycznie nic ich nie zaslania 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 Gęsto to i tak będzie 😄 Lepiej jak jest gesto bo wtedy jest z czego wybierać 😛 Śmiało możesz je potrzymać jeszcze jednak postąpisz jak uważasz 😛 Po przełączeniu to i tak wszystko wystrzeli w górę najprawdopodobniej 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 12 Listopada 2023 @Mr.Green no wlasnie biore pod uwage ten wystrzal po przelaczeniu. Nie mam doswiadczenia wiec wole mniej a luzniej zeby pozniej nie narobic balaganu🙂 narazie idzie wzglednie dobrze (moim zdaniem) wiec niech tak juz zostanie do konca😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 To czekamy do środy 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 12 Listopada 2023 @Mr.Green podobnie powiedzialem dzisiaj tesciowej gdy sie dowiedzialem, ze przyjezdza w srode na tydzien do wnuka🙈😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 @moonkagliwicee a teściowa wie co jest 5 😄 czy na tydzień nie ma wjazdu do pokoju hehe 😄 U mnie jak była tesciowa to się tylko martwiła żeby ta lampa nas na prąd nie pogrążyła 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 13 Listopada 2023 @Mr.Green tesciowa wie co jest grane ale nie wiem, ze na poddaszu stoi box i nie dowie sie o nim😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 13 Listopada 2023 Olejowanie zakonczone. Dzisiaj przyszedl moment na olej neem. 2 roslinki dostaly po 500ml wody z olejem (10ml oleju na 1.5litra wody). Trzecia musi poczekac do jutra bo ma jeszcze zbyt wilgotno. Nie wiem czy dobrze to widac na zdjeciu ale niektore liscie maja jasne koncowki. Czy jest to normalne czy moze powinienem o czyms wiedziec?😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @moonkagliwicee za dużo azotu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 13 Listopada 2023 @Mr.Green nic nie dodawalem🤔 za duzo swiatla? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @moonkagliwicee ale ziemia nabita..? Może być bo widać że wszystko jest trochę "płaskie" u Ciebie. W sensie że jakby trochę za mocno świeciło. Jak ta lampa świeci? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) @Mr.Green ziemia nabita i chcialem je przesadzic ale ktos tu doradzil, ze nic im nie bedzie😐 Z lampa moglem troche przegiac bo wisi 40cm od szczytow i dawala na okolo 85%. Zmniejszylem na 75%. Jest plasko bo tak je rozlozylem w doniczkach zeby byly rowno. A ze rosna w miare rownomiernie... Edytowane 13 Listopada 2023 przez moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @moonkagliwicee 85% na wegu to za dużo. Ja mam 40% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 13 Listopada 2023 @Mr.Green zmniejszyc ja jeszcze z tych 75% na powiedzmy 60%? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @moonkagliwicee daj na 60 i zobaczysz jak podrosna do góry trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) @Mr.Green 👍 zrobione. Jak juz o lampie... mozesz napisac na jakich mocach operowac w danych momentach wzrostu/kwitnienia? Oczywiscie na swoim przykladzie bo nie ma uniwersalnej zasady. Nie umiem znalezc zbyt wiele info o swojej lampie i stad te 85%😅 Edytowane 13 Listopada 2023 przez moonkagliwicee 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 13 Listopada 2023 @moonkagliwicee mordko który już dzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach