Gość Napisano 23 Października 2023 Olejek neem i lepy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 23 Października 2023 @Zielone krainy wlasnie czytam o jego dzialaniu i chyba zamowie go wiecej na przyszlosci gdyz dziala na rozne robactwo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 23 Października 2023 W dniu 20/10/2023 o 14:40, moonkagliwicee napisał: Dzien 5. Wszystkie roslinki powoli sobie rosna i na ta chwile wydaja sie wygladac ok. Nie wiem tylko czy nie sa za bardzo wyciagniete...🤔 ziemia nadal mokra mimo, ze pic dostaly dwa dni temu. To chyba przez duza wilgotnosc w boxie Tu ewidentnie się wyciągają.Ta z prawej ma niedobór fosforu a ta z lewej azotu.Na tej trzeciej widzę pleśń.To nie żarty.Jest rozwiązanie tylko jedno.Zmień rękę którą podlewasz.Aha wyczytałem, ze lewą lepiej sativy a prawą ruderalis.O indice nie wspominali bo to podobno teoria spiskowa że istnieje. Tak na poważnie to kup mikoryzę.Dobrze robi roślinie i zabija robactwo wszelakie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 23 Października 2023 @Lasir dzisiaj wygladaja juz o wiele lepiej ale plamki nadal pojawiaja sie na nowych lisciach. Olejek neem, mikoryza, inne ciulstwa i znowu robi sie nowa lista zakupow🙈😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 23 Października 2023 Mikoryza i o reszcie powoli możesz zapominać.Najlepiej wydana kasa podczas grow.Trust me! @moonkagliwicee Wybacz sarkazm ale nie mogłem się powstrzymać 🙂 Chcesz tanio uprawiać.Da się ale trzeba więcej dać od siebie.Moje obecne grow kosztowało mnie 20 za nawóz i prąd wiadomo.Nie ustanowie żadnego rekordu ale mam szybkie i prawie darmowe grow.No i całkowicie organiczne 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 23 Października 2023 @Lasir najpierw musze ja znalezc gdzies w nl😂🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 23 Października 2023 Nie ma jej w Nl.Ale słyszałem, że w necie podobno można coś kupować 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 23 Października 2023 @Lasir znalazlem z biopon. Przebitka ponad 100% w stosunku do ceny w Polsce😅 szukam dalej😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 23 Października 2023 (edytowane) Nie nie nie! To masz na hortensje czy inne przebiśniegi. Poszukaj orki 🙂 Tego ssaka co jak ryba wygląda 🙂 Dodaj slowo mikoryza w googlach 🙂 Kupisz w nl.Jak u nas na wsi sprzedają to u Was ma nie być :)) to ja się pytam GDZIE? Hehe sorry ujebałem się :)) Biopon raz do paprotki wcisnąłem i zaczęła schnąć.Teraz poważnie.Za dużo dla niej było. Mikoryza jest bezcenna.Tu nie oszczędzamy! Mikoryza to podstawa całej flory na świecie. Edytowane 23 Października 2023 przez Lasir Literówka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 24 Października 2023 @Lasir znalazlem ta z wodnym ssakiem. Pytanie czy w proszku czy w plynie? Rano ziemia dostala oprysk z naparu z rumianku (8 woreczkow zaparzonych w 500ml wody) + wlecialy zolte lepy. Bardzo jestem ciekaw efektywnosci dzialania rumianku ale i tak w razie czego bede mial na stanie ojejek neem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 24 Października 2023 Ja na ziemiórki sypnąłem mączki bazaltowej bo mnie grolsch namówił.... nie wiem czy zadziałało ale ziemiórek prawie nie ma.... 1 sztuka czasami gdzieś wyskoczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 24 Października 2023 @moonkagliwicee ja miałem w płynie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 24 Października 2023 @Lasir zamowilem. Tanie nie bylo wiec mam nadzieje na jakies widoczne efekty😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 24 Października 2023 3 minuty temu, moonkagliwicee napisał: @Lasir zamowilem. Tanie nie bylo wiec mam nadzieje na jakies widoczne efekty😂 Chwalcie się co tam zamówiliście... bo ja też coś zamówiłem ale 20pln za 75ml.... Mycoterra Pandora.... ciekawe czy to to samo 🙂 ps. a znalazłem coś... ale tam jest rekin nie orka 🙂 ps2. z orką też są @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 24 Października 2023 Zmniejsza ryzyko przenawożenia i w końcu poradzi na nadmiar azotu 🙂 chcę widzieć wielkie planty ludzie 🙂@moonkagliwicee @WBBmiałem orkę, reszty nie znam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 24 Października 2023 @Lasir mi po każdym nowym magicznym nawozie wszystko w oczach rośnie. Tak samo było i z tą Pandorą, że zamówiona druga butelka 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 24 Października 2023 Mikoryza to nie nawóz!@WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 24 Października 2023 @Lasir to był skrót myślowy ogólnie do wszystkiego co jest lane w donicę żeby boxa rozjebało 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 24 Października 2023 @WBB 3 godziny temu, WBB napisał: Chwalcie się co tam zamówiliście... bo ja też coś zamówiłem ale 20pln za 75ml.... Mycoterra Pandora.... ciekawe czy to to samo 🙂 ps. a znalazłem coś... ale tam jest rekin nie orka 🙂 ps2. z orką też są To nie to samo.Powiem, że wręcz co innego 🙂 podobna nazwa.Miko to grzyb, ryza to korzeń.Tak w uproszczeniu. P.s ja uprawiam bez kupowania nawozów od pewnego czasu więc się nie pochwalę zakupami.Ale jakbym Ci powiedział co do ziemii dodaję jak przesadzam...:) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 26 Października 2023 (edytowane) Odnosnie dziwnych plam, ktore pojawily sie kilka dni temu na lisciach... Zaczerpnalem wiedzy z zagranicznych forum i wydaje mi sie, ze winna jest ziemia. Za slabo ja przeplukalem i na starcie miala zbyt wysokie EC. Mloda roslinka dostala natychmiastowego strzala mocno stezonych skladnikow odzywczych. Gdybym lepiej przepukal ziemie to EC bylo by nizsze i skladniki odzywcze powoli uwalnialy by sie podczas kazdego podlewania. Zaczynam sie zastanamiac nad przesadzeniem ich w inna mniej nabita ziemie np lightmix ale nie wiem na ile porosly korzenie. Z drugiej strony zawsze moge wrzucic nowe pestki bo mam maly zapas... Moja teoria w sumie miala by sens. Sadzilem juz w tej ziemi i nie mialem nigdy takich cyrkow ale zawsze mieszalem ja z kokosem w proporcjach okolo 70% kokos i 30% allmix. Jako, ze kokos jest jalowy to skladniki odzywcze z allmix rozeszly sie w mieszaninie i nie bylo problemu z ich naddatkiem. Nie ma to jak nocne rozkminy z jointem w reku🤣 Dzisiaj mieli mi dostatczyc zamowiona mikoryza orca ale cos poszlo nie tak. Moze ona mnie podratuje ale najpier niech przyjdzie🙈🙈 Edytowane 26 Października 2023 przez moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach