Gość Napisano 28 Września 2023 Witam ruszam z pierwsza uprawa pod lampa mam nadzieję że pomożecie jak będzie taka potrzeba pestki 2 dzien zaczynają kielkowac pewnie w sobotę będą w ziemi pozdro 🪴🔨💪👊💣 P.s jeżeli nie ten dział proszę o przeniesienie😎 Ziemia będzie Sterlux pH 5.5 / 6.9 nowoz wieloskładnikowy NPK 14,16,18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Września 2023 W tej ziemi miałem ziemiórki, ale było to parę lat temu, więc może Ci się uda. Ogólnie powodzenia w pierwszej przygodzie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2023 @grolsch3 miałem ostatniego white widow w tej ziemi i wszystko grało dzieki👊💪🔨🪴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 28 Września 2023 @Pablo 1988 a ty pod HPSem uprawiasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2023 @Tester tak dokładnie 🪴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Września 2023 Pokaż ten cały poskładany sprzęt jak możesz... też lubię uprawy przy hpsach 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2023 (edytowane) @WBB dzisaj już poszly w ziemię 🪴😄🔨czekam na zasilacz jak przyjdzie lada dzień podłączenia zrobie odpalę i wrzucę fotę to sobie obadasz mam też 600w philipsa ale to od ch..ja prądu pobiera więc poszedłem w hpsa 250 Edytowane 28 Września 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Września 2023 @Pablo 1988 uprawiałeś coś pod tym HPS 600? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2023 @Mr.Green nie ale mam wszystko po 2szt do tej lampy 600 na początek miałem ja dać ale obliczyłem sporo prądu więc 250 w I na tym pojadę moze cos się urodzi z tych pestek 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Września 2023 @Pablo 1988 to powodzonka i tłustych topów 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2023 Panowie mam sprawe pestki jeszcze nie wyszły z ziemi na jaką odległość ustawic lampę od doniczek i światło ile godzin dziennie ma swieci ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Września 2023 Standard to 18/6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 30 Września 2023 Daj 50-60cm na samym poczatku i obserwuj temperaturę i czy się wyciągają czy nie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Października 2023 @Mr.Green @WBB dzieki panowie white widow wyszła z ziemi czekamy na strawberrry banana i daje pod lampę 💥🪴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Października 2023 Dzien pierwsz wihte wybiło z ziemi banana jeszcze nie poniżej foto aktualizacja raz w tygodniu 🪴🪴💥💥🔨 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Października 2023 Podbij trochę wilgotność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 2 Października 2023 @Pablo 1988 wziąłeś torfy, ryzykowne są bo łatwo pleśń łapią. Ja odpaliłem 3 rośliny w takich doniczkach i 3 padły po tygodniu przez zgorzel siewek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Października 2023 @Bob drzewny myślę że dobrze będzie 🪴jak coś będzie nie tak będę pisać pomożecie 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Października 2023 @Bob drzewny cynamonem posypać trzeba xD działa anty plesniowo xD @Pablo 1988 nie za dużo podlane sa? Wygląda na fest mokro 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Października 2023 @Mr.Green a właśnie powiem Ci że nacierałem te donice cynamonem i nawet robiłem z 200 dziurek w każdej, a i tak się zesrało 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach