IridiumXan 81 Napisano 2 Listopada 2023 Jak widać, liście średnio. Na dole jeszcze mam pozrywane suche liście albo te co odpadły. On 10/24/2023 at 4:25 PM, Lasir said: @Mr.Green Swoją drogą, teraz tak się zastanowiłem, ciekawe z czego robią organiczne Ca i Mg, skoro wapń i magnez to metale.hmm... Planty zdychają, wg.mnie, bo niewłaściwie zabrałeś się za ziemię od samego początku.Jeśli jej nie zlałeś przed sadzeniem to błąd, a jeśli lałeś wodą powżej 25 albo poniżej 20 stopni *C lub z chlorem co gorsza to chyba mam rację.Rośliny padają z nadmiarów.Płukanie może coś pomoże ale myślę, że niewiele. Podpowiem tylko, żeby zrozumieć przeczytaj składniki swojej ziemii. Dobra huj.Wg.mnie zabiłeś mikoryzę i bakterie, czyli jedyną ochronę przed bombą nawozową która się w tej ziemii znajduje.Jest gotowa na 6 tygodni a rośliny pobierają powoli dzięki miko. Ciekawoska na wtorek.Czytałem, że są rośliny które bez miko nie wykiełkują 🙂 Woda winę ponosi tym razem czuję Haha kilka razy mi zeszło ale dotarłem do sensu tego. No mi też wydaje się że już chuj nie robota, najlepiej chyba by było zacząć od nowa i biorę to pod uwagę. Traktuję to jako naukę dalej. Muszę zainwestować w lepszą ziemię, lepszy miernik do pH bo bez tego tylko więcej problemów jest ale gdzieś się trzeba uczyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Listopada 2023 Jasne oby nauka nie poszla w las:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,384 Napisano 2 Listopada 2023 @IridiumXan coś tam zapalisz👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Listopada 2023 @IridiumXan Nie ma sensu teraz zaczynać od nowa, jak na razie idzie może nie najlepiej, ale też nie najgorzej, nic na ten moment nie wskazuje, by uprawa miała się skończyć fiaskiem. Pilnuj tego, co masz lejąc wodę z odpowiednim ph, by ponownie nie doszło do przyblokowania rośliny. Acapulco gold oberwało przez nieodpowiednie ph, ale poprawia się jego stan, bo górne partie wyglądają lepiej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 2 Listopada 2023 (edytowane) @Zielone krainy Szacunkowo ile z tego wyrosnac moze? ADWA D11 zamowione Edytowane 2 Listopada 2023 przez IridiumXan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Listopada 2023 @IridiumXan Słuszny zakup, jak chodzi o inwestycje w uprawę. Co do ilości to trudno powiedzieć teraz, gdy nie widać, jak napuchną ci topy i jak finalnie będą wyglądały, ale z twojej powierzchni, jak dobrze rozłożysz szczyty można wyciągnąć do 130 g, nie licząc liści, a jedynie same topy. Wyjmij ten nawilżacz z namiotu, bo na kwitnieniu nie jest potrzebny, tylko nie potrzebnie ci tam miejsce zajmuje. Spróbuj u Acapulco gold lepiej rozłożyć szczyty, by miały więcej miejsca i nie były w takim ścisku, wytnij kilka większych liści, by się zrobiło luźniej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 3 Listopada 2023 Jak z podlewaniem obu teraz? Jakiś bio-bizz bloom albo plagron alga bloom / green sensation? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Listopada 2023 @IridiumXan Proponuje Ci ogarnąć ten syf w tym namiocie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,436 Napisano 3 Listopada 2023 @Pierr1947 mialem napisac mu to samo ale sie powstrzymalem. Przez te suche liscie w doniczce rosliny moga zlapac jakiegos syfa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,384 Napisano 3 Listopada 2023 Dokładnie. Trzeba pielęgnować 💚 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 3 Listopada 2023 Spokojnie lisci nie ma juz od dawna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 8 Listopada 2023 Update 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Listopada 2023 @IridiumXan Jest znaczna poprawa w stosunku do tego, co było wcześniej. Tak trzymaj, bo zmierza to we właściwym kierunku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) Tak jak widać. Automat kwitnie fajnie (tylko nie wiem czemu liście oklapły, za mało wody?). acapulco średnio. liście znowu/dalej wskazują deficyt, co jakiś czas niektóre usychają albo mają żółte końcówki. Pozbyłem się paru wiatraków. Opinie? Edytowane 13 Listopada 2023 przez IridiumXan 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Listopada 2023 @IridiumXan Mi tak liście opadły z przesuszenia raz, sprawdź czy wody mają, i nie rezygnuj ciekawy jestem jak se poradzisz do końca uprawy. Pzdr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @IridiumXan ten wiatrak ustaw tak by nie walił bezpośrednio na tego szczyta bo go ususzy za życia. Podnieś doniczkę o sprawdź jej ciężar. Jak jest bardziej jakby była ze styropianu to jest sucho a jak jest ciężka jak worek ziemniaków to jest zalana wodą.. jak ma sucho to podlej i po podlaniu podnieś raz jeszcze żeby mi kontrast balastu przed i po podlewaniu. Walcz jak kolega wyżej napisał. To uczy najwięcej i najszybciej a każde kolejne grow będzie twoim zwycięstwem 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 15 Listopada 2023 W końcu coś się rusza, Acapulco zaczyna kwitnąć. Automat dalej ciemny, dziwne trochę ale spoko. @Mr.Green - pierwszy krzak odpadł w przedbiegach, teraz druga próba i jest lepiej. Trening czyni mistrza :D 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Listopada 2023 @IridiumXan dobrze z tego wyszedłeś 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 15 Listopada 2023 Just now, Mr.Green said: @IridiumXan dobrze z tego wyszedłeś 🙂 Trochę chęci i starania się i można :P staram się suchać rad, zaczynają się też wyciągać. Może coś z tego będzie jeszcze 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Listopada 2023 @IridiumXan skoro z problemów wyszedłeś na prostą to są duże szanse że to wszystko się zwróci i wyjdzie cosik fajnego 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach