IridiumXan 81 Napisano 12 Października 2023 (edytowane) 38 dzień wega ale ogółem chujnia chyba. A Auto WW jak widać powoli rośnie. Auto White Widow Acapulco Gold Edytowane 12 Października 2023 przez IridiumXan 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 16 Października 2023 Więc tak. Problem był z pH wody, poprawione, roślina podlana została już normalnym pH ale dalej jest lipa. Sam nie wiem co robić dalej i czy jest sens i możliwość to ratować. Liście suche, łamliwe, żółte, oklapnięte. Może @Zielone krainy pomoże tutaj albo ktoś. Biorę pod uwagę porażkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @IridiumXan Oberwała, lej po całej powierzchni doniczki wodę, przesuszyłeś ją za bardzo, , pilnuj ph , jeszcze ma prawo odżyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 16 Października 2023 @Zielone krainy Ok. Cannazymy, Rhizotonic, Grow i pH minus do tego? Te pierwsze w jakich ilościach polecasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @IridiumXan Dawaj teraz po calej dawce Cannazym i Rhizotonic, bo to już 38 dzień wega, czyli 2,5 ml enzymy i 4 ml ukorzeniacz na 1 l wody. Grow daj 4 ml na 1 l wody. Pilnuj tylko ph, by jej nie dobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 16 Października 2023 @Zielone krainy Jasne. Wszystko naszykowane. A do automałej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Października 2023 @IridiumXan Automatowi daj enzymy 1,5 ml i ukorzeniacz daj 2,5 ml na 1 l wody. Tylko sprawdź czy nie ma za mokro, abyś go nie przelał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 18 Października 2023 Na górze Acapulco, na dole Auto WW, Nie jsetem do końca zadowolony ani z tego ani z tego. Acapulco trochę odżyło ale jeszcze najlepiej chyba nie jest. Może jutro/pojutrze z ponownym podlaniem się poprawi. Każda pomoc jest nieoceniona. Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanMatejko 17 Napisano 18 Października 2023 Tej na górze daj calmaga. Jaką masz wilgotność/ temperaturę w boxie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 18 Października 2023 @JanMatejko niby 75% ale czy faktycznie tak jest, trudno mi powiedzieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Października 2023 Zwiększ dawkę calmagu. Widać poważne braki magnezu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 20 Października 2023 (edytowane) Proszę o porady. Swoją drogą - bardzo widać różnice w kolorach. Edytowane 20 Października 2023 przez IridiumXan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Października 2023 @IridiumXan daj im jeść, są głodne.sprawdz sobie na forum niedobory.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 20 Października 2023 @vego1989 wlaśnie patrzę tylko wszystko mi podobnie wygląda, Potas. Magnez, Siarka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Października 2023 @IridiumXan magnez. Pisałem wyżej.. 🤯 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 20 Października 2023 @Mr.Green myślałem że coś innego jeszcze... jaką dawkę polecasz na 1L? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Października 2023 Tego od biobizza to podwójna jak nic daj.. i tak nie masz nic do stracenia. Roslin ma poważne niedobory magnezu. Organiczny jest ten calmag to można go śmiało ładować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 22 Października 2023 Niedobory jeszcze widać ale nadrabiam. Automat znowuż staram się obniżyć azot i to takie bujanie :D Liczę że niedługo pora bedzie na kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Października 2023 Chyba lepiej wygląda niż ostatnio 😉 Tej ciemnej lej samą wodę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 632 Napisano 24 Października 2023 (edytowane) @Mr.Green W dniu 20/10/2023 o 22:35, Mr.Green napisał: Tego od biobizza to podwójna jak nic daj.. i tak nie masz nic do stracenia. Roslin ma poważne niedobory magnezu. Organiczny jest ten calmag to można go śmiało ładować. Swoją drogą, teraz tak się zastanowiłem, ciekawe z czego robią organiczne Ca i Mg, skoro wapń i magnez to metale.hmm... Planty zdychają, wg.mnie, bo niewłaściwie zabrałeś się za ziemię od samego początku.Jeśli jej nie zlałeś przed sadzeniem to błąd, a jeśli lałeś wodą powżej 25 albo poniżej 20 stopni *C lub z chlorem co gorsza to chyba mam rację.Rośliny padają z nadmiarów.Płukanie może coś pomoże ale myślę, że niewiele. Podpowiem tylko, żeby zrozumieć przeczytaj składniki swojej ziemii. Dobra huj.Wg.mnie zabiłeś mikoryzę i bakterie, czyli jedyną ochronę przed bombą nawozową która się w tej ziemii znajduje.Jest gotowa na 6 tygodni a rośliny pobierają powoli dzięki miko. Ciekawoska na wtorek.Czytałem, że są rośliny które bez miko nie wykiełkują 🙂 Woda winę ponosi tym razem czuję Edytowane 24 Października 2023 przez Lasir Za dużo zioła :) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach