Monako 790 Napisano 1 Października 2023 @WBB ogólnie światło z tego HPs jest tak chu… ze ja nic tam nie widzę jedynie coś ciemno zielone i co myślisz ze wynik będzie lepszy jak lampa została ta sama ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Października 2023 @Mr.Green Widocznie nie miałeś zamaławych donic w stosunku do długości wega i korzenie nie były w dużym ścisku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Października 2023 @Zielone krainy opisana przez Ciebie sytuacja to chyba jakaś skrajność. Teraz miałem najdłuższego wega w 8 litrowych doniczkach. Światło zmieniałem jak rośliny miały około metra xD bo rosły bez treningu. Weg był dlugi.. ale może nie wystarczająco by spotkać się z tym co opisywales. Żeby korzenie zapchały całą doniczkę np. 8 litrów to nie wiem ile bym musiał trzymać na wegu żeby wręcz zniknęła ziemia i pozostały same korzenie.. jak dla mnie to jakiś ekstremalny przypadek 😛 Być może jest też różnica jak jest jedna roślina w boxie i ma dużo miejsca i bardziej się rozrasta niż jak w moim przypadku wiele roślin w ścisku które nie mają aż tak dużo miejsca i być może bryła korzeniowa rozrasta się inaczej..? Kolejna rzecz do eksperymentów.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Października 2023 Jak już jesteśmy przy korzeniach.... ma to jakieś znaczenie, że jak przesadzałem z kubka plastikowego w donicę to korzeń wylądował prawie, że nie dnie donicy? Bo były trochę wyciągnięte a donice za wysokie nie są... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Października 2023 @WBB w sensie że go ugniotles trochę na dnie donicy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Października 2023 @Mr.Green co znaczy, że ugniotłem? Żeby zostawić im łby nisko nad ziemią wykopałem głębszą dziurę żeby w całości z tego kubka wpuścić w tą ziemię. Dno tego "wykopu" było trochę ponad dnem donicy... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Października 2023 @WBB no to nic im się nie stanie. Główny korzeń się ułoży i się rozrośnie. Uderzy w dno i powędruje swoim kierunkiem. Korzenie opanują całą donice i będzie gitarka 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Października 2023 (edytowane) Duży namiot 22/0/0 Mały namiot 18/4/0 @Zielone krainyw tym dużym jeszcze nie przełączamy? Bo będę pytał co 1-2 dni 🙂 Edytowane 2 Października 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Października 2023 @WBB Ziom, to od Ciebie zależy, ja bym poczekał do conajmniej 30dnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Października 2023 @WBB ogólnie to one są starsze niż 3 tygodnie.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Października 2023 (edytowane) @Mr.Green To nie jest akcja sporadyczna, jak dasz 8 l donicy 35-40 dni wega to jest nabita ( przynajmniej u mnie ) tak, że korzenie się duszą i na końcu jest problem z wykarmieniem, jak chce się je zrobić na pełnym mleku z dodatkiem bursztynu, miałem tak na kilku uprawach, dałem radę wykarmić, ale musiałem lać dawki do samego końca z bardzo wysokim ec , jakie na mineralnych nawozach wynosiło nie raz 3,5- 3,7 ec, a roślina mimo takich dawek się dalej wyjadała. @WBB Jak w tym dużym namiocie są donice 10 l to możesz je przełączyć na 28 dniu życia, by weszły na kwitnienie około 35 dnia. Edytowane 2 Października 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 3 Października 2023 11 godzin temu, Mr.Green napisał: @WBB ogólnie to one są starsze niż 3 tygodnie.. No wspominałem już o tym. Specjalnie tak późno odliczałem.... Pokazywałem komuś innemu właśnie moje liczenie więc pokażę i u siebie... Tutaj wg mojego liczenia miały 3 dni 🙂 9 godzin temu, Zielone krainy napisał: Jak w tym dużym namiocie są donice 10 l to możesz je przełączyć na 28 dniu życia, by weszły na kwitnienie około 35 dnia. Więc maxymalnie w weekend przełączę (sobota/niedziela) W dniu 01/10/2023 o 16:46, Monako napisał: @WBB ogólnie światło z tego HPs jest tak chu… ze ja nic tam nie widzę jedynie coś ciemno zielone i co myślisz ze wynik będzie lepszy jak lampa została ta sama ? Porobiłem się i zapomniałem odpisać 🙂 Wyciągał będę spod hpsa do fotek jak będą większe albo coś będzie szło nie tak.... bo tak to mi się nie chce innego światła do fotek organizować albo je wyciągać z boxa 🙂 A wynik nie może być gorszy niż podczas ostatniej uprawy. Mam nadzieję i na to liczę, że wynik będzie lepszy. Ostatnio coś poszło nie tak, że nie napuchły tak bardzo jak chciałem 🙂 Ostatnio powiedzmy, że było 380g z tego dużego namiotu i w ścisku 5 roślin. Teraz są 4 sztuki i życząc sobie 120g na roślinę chyba nie wymagam za dużo 🙂 Zielony na pokładzie to zobaczymy o ile mi ten fakt wynik podbije 🙂 Ja jestem kierownikiem, Zielony kapitanem i kręci sterem, Vego i Mr.Green robią jako majtki pokładowe i jeszcze gość od szorowania pod pokładem czyli Grolsch.... zobaczymy czy Titanic dopłynie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Października 2023 @WBB Z wegiem 35 dni wyjdzie około 110-120 g , ale zawsze możesz lekko zarezykować ciasnotę i w 10 l donicach potrzymać do 38 dnia, to wyjdzie więcej niż 120 g z rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 4 Października 2023 9 godzin temu, Zielone krainy napisał: @WBB Z wegiem 35 dni wyjdzie około 110-120 g , ale zawsze możesz lekko zarezykować ciasnotę i w 10 l donicach potrzymać do 38 dnia, to wyjdzie więcej niż 120 g z rośliny. Te 3 dni zrobi jakąś różnicę? Hmmm.... Ostatnim razem było 34 dni wega, ciasnota bo w sumie było 5 donic i wyszło jak piszesz coś ok 120 zdaje się... Wczoraj poprawiałem LST, że to już ostatnie poprawki i w sobotę przełączanie. Jak pociągnę weg do 15 października to później nie wyrobię do świąt. A planowałem, że może początkiem grudnia dało by się kosić... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 4 Października 2023 jednak przełączymy w sobotę bo suche musi być przed świętami. W sobotę będzie 27 dzień + 3 można spokojnie dodać przez moje opóźnione liczenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Października 2023 @WBB Spoko też będzie w porządku, około 120 g z rośliny z wegiem około 35 dni jest w zasięgu ręki, oczywiście każdy dzień więcej to na tym etapie dodatkowy postęp rośliny w kierunku stania się bardziej rozbudowaną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 5 Października 2023 25/0/0 2 dni temu doginane, odsłaniane i już spowrotem zarosło. 18/7/0 Też trzeba było dzisiaj lekko wiązanie poprawić. Jak 7 dzień indukcji to chyba nie zaszkodzi jak znowu dodałem Bloom i Topmax? A jeszcze jedno... pierwsza fotka, lewy dolny róg... tam jest GorillaZkittles i takie jaśniejące blaszki w liściach. Fotka spod HPS tylko... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Października 2023 @WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Października 2023 @Mr.Green dalem ostatnim razem CalMag i chyba się to nie pogłębia... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 8 Października 2023 Duży namiot: 28/1/0 Trochę duża różnica temperatur się robi między dniem a nocą: Mały namiot: 18/10/0. Muszę to też wstawiać żeby mi się odliczanie nie popierdzielilo 😉 Wszystko było podlane CalMag, Grow, Heaven, Bloom, TopMax. I resztka Pandory z Mycoterra też dana. Zastanawiam się czy nie kupić kolejnej Pandory... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach