Gość Napisano 8 Października 2023 @WBB dzisiaj przełaczyles?takze czekamy na te Twoje kwiatki Ziom 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 8 Października 2023 @vego1989 wczoraj przestawiłem programator i o 6 rano dzisiaj się zaczęło 🙂 Zastanawiam się czy nie kupić siatki tylko nie mam doświadczenia jak później z tą siatka będzie czy sobie nie utrudnie. Ten mój odbłyśnik przy tej mniejszej lampie to jest tragedia... przydało by się coś innego zamiast takiej patelni:) I trochę się obawiam, że mi Zielony napisze, że spieprzyłem pH laniem już nawozów.... a ja nie bardzo mam jak kontrolować te pH 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Października 2023 @WBB plyn sobie kup. Nie jest jakaś perfekcja ale jest tani i pomocny. Lepiej wiedzieć cokolwiek niż nie wiedzieć nic 🙂 Ty masz w boxie 18 stopni ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 8 Października 2023 @Mr.Green ten płyn to mam. Ale tym płynem to pH czystej wody można sobie badać. Wody z nawozem już nie bardzo, tak samo pewnie jak i ziemi. A pół roku mówiłem, że bez miernika pH następnej uprawy nie robię.... no i dalem się namówić 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Października 2023 @WBB no tak . Koloru nie widać haha Nie zjarzylem bo nie sprawdzam pH 😄 gleby można bo sprawdzałem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 8 Października 2023 @Mr.Green heh... a ja gleby już nie sprawdzałem jak mnie wkurwilo badanie wody z nawozem 🙂 Ale wlewając w donice "czarna" wodę nie wyleci dołem krystaliczna woda... więc ten wynik też dokładny nie będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Października 2023 @WBB to nie jest badanie wypływu. Mi nic nie wypływa z doniczek raczej 😄 to jest badanie po prostu ziemi.. bierzesz jej trochę ze środka i zalewasz z boku tym płynem.. trochę pomieszasz.. trochę znowu dolejesz i patrzysz co wypływa. Robisz swój wypływ na talerzyku xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 8 Października 2023 @Mr.Green ano tak.... zakręciłem się bo tu teraz wszyscy badają wypływy 😉 Czyli zalewasz samym tym płynem? Żadnej wody.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Października 2023 @WBB woda zaburzy odczyt badania 😛 Ewentualnie możesz załadować ziemię do probówki i nalać płynu.. kolor wyjdzie sam. Minusem jest że trzeba go użyć więcej niż kilka kropli.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Października 2023 @Mr.Green kurwa jakieś badania wypływy wpływy, ja się w to nie bawię. Więcej zmartwień. Biotabs nawozyni jazda 😃😃😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Października 2023 @vego1989 badania takie przeprowadzam czasem z ciekawości 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 12 Października 2023 Duży namiot: 28/5/0 Mały namiot: 18/14/0. Tutaj już kwitnie. Od jutra odliczam im już flo. @Zielone krainydajesz radę czy mam zwolnić i zaczekać na Ciebie? 🙂 Jak macie łodygę złapaną drutem, która wali już mocno w górę to odginacie ją jeszcze teraz troche na zawnatrz donicy czy puszczacie wolno? Jakbym chciał wszystkim czterem tak porozginac to mi miejsca nie wystarczy... Ps. Już widzę, że się jebnąłem gdzieś o 1 dzień w liczeniu dni ale pierdziele i nie sprawdzam 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2023 @WBB jeden dzień jest chuja wart ziomek 😄 Ten mały ⛺ namiot to będzie ładna rzeź 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 12 Października 2023 @Mr.Green ja od 1 dnia wiem, że będzie rzeź. Tylko Zielony i mój brat mówią, że luz... zmieści się 🙂 Patrz jakie gięcie 🙂 Gdzieś jeszcze był supełek 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2023 @WBB jest magia 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2023 @WBB ja zawsze pozniej jeszcze doginam bardziej,wszystko zależy od miejsca w boxie 🙂 @WBB jak to @Mr.Green napisał, tem mały jest fest nabity 🙂 BędziesZ mial co robic przy tych dwoch namiotach 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Października 2023 @WBB Daję radę, dzisiaj zrobiłem u siebie wycinanie zbędnych szczytów, defoliacje i poprawę LST, za jakieś dwa dni moje wejdą na kwitnienie. W sobotę albo w niedzielę wrzucę fotki, jak pokażą się prefolwery. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 13 Października 2023 @vego1989 mam awaryjnie w głowie zbicie czegoś z OSB ale te 100W będzie wtedy tam mało 😉 @Zielone krainy to na indukcji je tam tniesz? Liście też delikatnie usuwam ale szczytów jeszcze nie no bo jak zawsze szkoda albo nie wiadomo które wyciąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Października 2023 @WBB Tak tnę, wycinam w tym czasie zbędne szczyty i wycinam liście, by szczyty, jakie zostawię były dobrze doświetlone. W konsekwencji roślina zbuduje na najlepszych szczytach wielkie topy, jakie zrekompensują utratę tych mniejszych gorzej rokujących. Sam też powinieneś wykarczować ten busz, jaki tam masz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 13 Października 2023 @Zielone krainy to za godzinkę jak lampy się włączą idę na dyma i coś pociacham... tylko żebym za dużo nie wyciachał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach