Mr.Green 4,309 Napisano 21 Września 2023 Jak każdy byku 🙂 @grolsch3 @WBB Nawet jak cała utniesz i zostawisz jedno piętro to one urosną 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 21 Września 2023 Tylko 3 łby poszły bo na reszcie kolejne piętro się musi bardziej wykształcić bo nożyczkami ciachce po tych malutkich pędach z 5 piętra... Temu poniżej coś odpierdoliło... wykrzywił łodygę i piętra nie wypuszcza w jednym poziomie tylko jeden liść w lewo a półtora centymetra wyżej w prawo 🙂 Na podłodze w boxie w rogu gdzie troszkę wody stoi znalazłem niespodziankę. Niemożliwe... ktoś musiał podrzucić no bo innego wytłumaczenia nie mam 🙂 Ziemiórek coraz więcej. Trochę się na lepy klei ale dalej po podłodze biegają... Dawać rady póki przy boxie jestem... tera dyma jebnę 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Września 2023 @WBB złap pająka i go wsadz do boxa. Polapie Ci te robaczki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 21 Września 2023 @Mr.Green ni chuja... mam fobię na pająki 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Września 2023 Na ziemiórki mączka bazaltowa i po problemie. Wymieszaj z górna warstwą gleby z dwie kobiece garści tej maczki i normalnie podlewaj. I wtedy już nie musisz calmag lać w ogóle lub na flo powtórzyć zabieg 😂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 21 Września 2023 @grolsch3 takie coś? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Września 2023 (edytowane) @WBB ta, ja mam tą z target po prawej stronie u góry. Kupiłem ja dwa lata temu, nie będę pisał ile grow ze mna już jest ale dużo więcej niż tu moich fr 😂 A woreczek 5l czy 5kg. 20pln zapłaciłem Edytowane 21 Września 2023 przez grolsch3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 21 Września 2023 @grolsch3 i to serio cały CalMag zastępuje? I ziemiórki też wykończy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Września 2023 @WBB w moim przypadku tak było 3 razy, z ziemiórkami. 100% skuteczności że muchy latały a później nie. Bez lepów, bez neem. A że wapń i magnez to masz 200% pewności 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 23 Września 2023 13/0/0 Odcięte wszystkie głowy. Pozamienialem trochę doniczki miejscami. A jak się robi LST po takim toppingu? Wiatrakowe liście teraz wszystko zasłaniają 🙂 Na czym polega to następne cięcie przy toppingu? Co ono ma dać i co jak się zostanie tylko przy jednym cięciu? @grolsch3 podsypalem tą mączką bazaltową... wszystko ujebane... ja, box, rośliny 🙂 Nie lubię chyba sypkich dodatków 🙂 Takie miałem wrażenie jakby woda dłużej wsiąkała po podlaniu... 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2023 @WBB dobrze rozumie, chcesz powtórzyć topping xa jakiś czas?to dalej tniesz głowy na szczytachni wyrastaja kolejne 😁a lst jak każde inne, leb w dol i dac tym na dole wystrzelić do gory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Września 2023 Mączka pyli, to ujebane 🙈 mnie do sypkich przekonuje wszystko, zawsze czymś ujebie namiot. Lałem biobizz i lubiłem mieć fishmix. Do tej pory mam ślady na ścianach namiotów 😉 tak, woda na pewno będzie też się dłużej utrzymywać, chociaż lepszy efekt byłyby wymieszać z całym medium przed sadzeniem. Te kilka liści bym po prostu wyciął🙂😎 pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 24 Września 2023 @vego1989 nie wiem.... już trzeci raz chyba czytałem, że ktoś powtarzał topping drugi, trzeci raz... A jak LST to normalnie teraz z tą ścięta głową na glebę roślinę? Bo widziałem jak coś wiążą przy wyprostowanej roślinie... ale to chyba inny trening. No to jak LST to muszę dzisiaj bo ten Gorilla jest taki silny, że nie wiem czy zauważył, że mu łeb upierdoliło 🙂 @grolsch3 pewnie sobie coś wkręciłem albo taki zabieg okoliczności.... po podsypaniu i odpaleniu lufy przez godzinę 1 ziemiorke tylko widziałem 🙂 PH za bardzo tym nie rozjade? Bo nie mam czym mierzyć to za wczasy pytam.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 24 Września 2023 @WBB to jest najlepsza rzecz do stabilizacji ph 🙂 myślę że nic sobie nie wkręcasz, larwy powinny zniknąć do 2tyg, a wtedy nie powinieneś żadnej muchy uświadczyć 🖐️ Rób lst bez cieć już. Ewentualnie utnij za 10 dni i weg wydłużysz o 3-4 dni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 24 Września 2023 @grolsch3 kontrolnie wczoraj wrzuciłem nowy czysty lep... jedna ziemiorka na nim aktualnie. Zaraz noc to zobaczę też po nocy 😉 Udyr niedawno pisał o jakimś przekładaniu liści pod odrosty... Zo to mu chyba chodziło. Zrobiłem tam przy tym Gorilla ale tam trzeba LST zrobić bo one wszystkie szybko się ogarnęły i się rozrastają. Tylko ja już widzę, że braknie miejsca. W zamyśle był Gorilla i 3xjakis XXL. Muszę chyba ten mały namiot dostawic. Ostatni grow miałem 3 sezony w 10l donicach i 2 automaty w 5l. Teraz mam 3+3 i wszystko sezony... A z ziemią bazaltową... jak się nic nie zdupcy to przy kolejnym grow mączkę bym wymieszał na początku z ziemią... tak wczoraj wykminiłem. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 24 Września 2023 14/0/0 Zrobiłem LST. Na tych dużych muszę drugie podejście zrobić bo nie chciałem ich złamać bo wczoraj podlewane... 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 25 Września 2023 Pany, bo spokoju mi to nie daje.... 🙂 Po co było obcinać głowy skoro teraz i tak leżą bo LST. To samo można było by chyba zrobić kładąc je wcześniej a teraz głowę na leżąco obciąć 🙂 Myślałem, że nie będzie LST i posadziłem na środku donicy.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Września 2023 @WBB można by było i tak i tak zrobić. Nie mysl Ziomek tyle, niech teraz się pieknie rozrastają 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 25 Września 2023 @vego1989 No niby tak ale żadnej nauki/wniosków nie wyciągnę. Brat się zapyta co mi dało to obcięcie głów to mu powiem, że nie wiem 🙂 Zwalę na typów z forum 🙂 A jak zacznę planta przerzucać spod 400W pod 100W to nic mu się nie stanie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Września 2023 @WBB powiesz ze ujebales głowę zeby dwie wyrosły, co dwiemto nie jedna 😁 Chcesz Przeniesc doninnego boxa?jezeli sa na wegu to mysle ze nic nie powinnonim sie stac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach