Mr.Green 4,309 Napisano 14 Września 2023 @WBB wszystko ma jakieś znaczenie 🙂 Zależy co chcesz uzyskać 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 14 Września 2023 11 minut temu, Mr.Green napisał: Zależy co chcesz uzyskać 😛 No jak to co.... masa najważniejsza 🙂 Ma być nie za duże, lekkie i łatwe w robocie, mało wkurwiajace ale pały mają być wielkie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Września 2023 @WBB toć Ty wymagasz 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 17 Września 2023 Lewy górny róg cały czas taka oklapnięte jakby przelana. Przelane było ale tylko ta jedna się nie umie zebrać. Do tego ma taki wielki liść, że go unieść chyba nie umie 🙂 Już 4 dni są bez podlewania. To ta oklapnięta: Jakieś małe czarne latające albo bardziej szybko biegające po donicy korestwo chyba mam. Już kilka dni temu jednego zauważyłem a dzisiaj już 3 sztuki na raz. Co to i jak to wybić bez większych kombinacji? Skąd się to wzięło? Przez wloty w boxie czy z 7 letniej AllMix, którą domieszalem bo mi brakło? Kiedy topping? Bo nie chce za bardzo przespać... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @WBB na topping jeszcze czekaj. Ilenlejesz tej wody?na takie sztuki ja dawalem po jakies pol litra co 2-3dni lane po calej donicy. A to co popierdala to ja unsiebie wylapalem 3w palce i pozniej ich nie widzialem. Podobno larwy tego w ziemi korzonki gryza... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 17 Września 2023 (edytowane) @vego1989 gdzieś widziałem o nich temat ale nie pamiętam nazwy. Co by mi się to nie rozmnożyło. Dostały ostatnio po 0.7 co najmniej. Bo chciałem żeby dobrze mi spenetrowalo ziemię tym nowym środkiem Mycoterra 😉 Edytowane 17 Września 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 @WBB kurwa tez mam dziure w glowie jak one się nazywały...lej po całej powierzchni donicy😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 17 Września 2023 22 minuty temu, vego1989 napisał: @WBB kurwa tez mam dziure w glowie jak one się nazywały...lej po całej powierzchni donicy😉 To było chyba najstaranniejsze moje podlewanie w życiu 🙂 Nawet taki duży pojemnik z podziałką był w użyciu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Września 2023 @WBB a co Ty chcesz zrobić ze tak o ten toping wypytujesz 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Września 2023 (edytowane) @WBB jak profesjonalista 🤪 Edytowane 17 Września 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 17 Września 2023 42 minuty temu, Mr.Green napisał: @WBB a co Ty chcesz zrobić ze tak o ten toping wypytujesz 😄 W miarę krótkiego wega. I chyba się będę zastanawiał nad odstawianiem tego drugiego namiotu 🙂 Te pierwsze jednopalczaste liście (kolejne piętro po tych pierwszych okrągłych) zaliczam już jako piętro 1? Bo między 5-6 powinien być topping. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 17 Września 2023 @WBB mogły przyjść ze starym all mixem, ziemiórki potrafią mocno przyblokować roślinę na starcie, a potem cały czas dusić albo ubić. Cholera wie czy to akurat one, ale na każde robactwo jest mniej więcej taki sam plan. Najpierw walisz lepy żółte na wysokości gleby, potem jakiś wiatrak mały lekko nad rantem donic, który będzie wpychał te muszki na lep i potem oglądasz glebę, bo może się okazać że są larwy, to takie wybijasz olejkiem neem i naparami z czosnkiem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 19 Września 2023 9/0/0 Trochę podeschla ziemia i ruszyły. Ten poniżej to lewy górny róg... ten co był taki oklapniety. Kto umie policzyć piętra i powiedziec kiedy topping? 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Września 2023 @WBB ja już bym łby kręcił 😁😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 19 Września 2023 @vego1989 tam 3 albo 4 dobrze wykształcone piętra są. Bo tego na samym dole z tym liściem jednopalczastym chyba nie liczę.... Jutro, pojutrze trzeba by może było ciąć. Ile razy te łby się tnie? I jak to rozkłada się w czasie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Września 2023 @vego1989 Ty bandyto xD @WBB 4 piętra kochany. 5 wyłazi. Jak teraz utniesz stożek wzrostu to w teorii będzie na 8 pałek :))) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Września 2023 @Mr.Green czego od razu belandyto?ja dobry czlowiek, dzien dobry na ukicy mowie ludziom 😅 uwazasz ze za szybko?🤔Ewentualnie próbowałbym fimming, jak nie wyjdzie to będzie topping, a jak się uda to jeszcze więcej palek będzie 😁😁😁 @WBB@WBB ja ostatnio zrobiłem topping na takich jak Twoje, później po ok tyg zajebałem lst, jest wiele palek, mniejsze większe ale są 😁 @Mr.Green nie mogę usunąć oznaczenia, wqrwia mnie to czasami, najmocniej przepraszam 🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 19 Września 2023 A kiedy ciąć i ile wtedy może być pałek żeby przełączyć przed 34 dniami? 34 ostatnio miałem Wega i chce sprawdzić ile można max skrócić. Ale ilość na koniec musi być co najmniej jak ostatnim razem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Września 2023 @vego1989 bez stresu 😄 sam mam z tym problem ale opatentowalem sposób by usunąć xD Wystarczy się cofnąć stronę w fotorelacji po czym znów wrócić na obecną stronę. Jak wejdziesz w pole pisania to wyskakuje stara treść i zapytanie czy wyczyścić edytor.. czy coś takiego i cykkk jest czysto 😄 haha Oczywiście że można już ciąć 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Września 2023 @Mr.Green Ty, działa 😅 @WBB tak żeby nie było płaczu, to z 400 by pyklo dobrze nie ?😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach