Monako 790 Napisano 14 Września 2023 (edytowane) Dzień 8 Edytowane 14 Września 2023 przez Monako 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Września 2023 (edytowane) Mam pytanie co sądzicie na temat lampy która nie gaśnie do końca i czy na weg może tak zostać ze delikatnie swieci ? Kiedy roślina ma noc @Bob drzewny @Mr.Green @Udyr Edytowane 15 Września 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2023 @Monako lepiej żeby nie świeciła. Możesz spróbować podłączyć odwrotnie wtyczkę. Albo uziemienie w listwie/gniazdku odłączyć. Czasem timer puszcza odrobinę napięcia i dlatego coś tam świeci. W innym przypadku może Ci jaja wywalić roślina albo rewegetować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 15 Września 2023 Albo zmień przedłużacz na taki bez bolca, albo przez taką jakąś złodziejkę żeby bolca nie było 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Września 2023 @Udyr No rozumiem coś pomyśle bo widzę ze lampa do weg potrafi świecić delikatnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Września 2023 @Monako a na flo też świeci? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @Monako tak jak @Udyr napisał. Też miałem ten problem, dalem przedłużacz bez bolca i jest ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Września 2023 @Mr.Green niee tylko na weg bo jest inna lampa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Września 2023 @Monako aby na kwitnieniu nic nie zakłócało 🙂 na wegu się nie zweguje przecież xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Września 2023 @Mr.Green a co sądzisz o świetle w przedłużaczy ? Bo u mnie ciagle świeciło na flo i nic się nie stało 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Września 2023 @Monako W sensie że ta czerwona dioda od przedłużacza świeci? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Września 2023 @Mr.Green tak u mnie jest pomarańczowa akurat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Września 2023 Jak patrzę na moje topy to raczej w dupie mają małą kolorową lampeczke 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 16 Września 2023 Ja czytałem, że czasami nawet wyświetlacz od nawilżacza jest podejrzewany o hermę... A przy okazji.... jak to jest z tymi wlotami pasywnymi... otwieracie? Bo nimi też światło wpada... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Września 2023 U mnie też nie przygasała do końca, kupiłem timer najtańszy manualny, wsadziłem w tą samą listwę i już było bez problemów @WBB ja w sumie też się zawsze zastanawiałem i wlot otwarty cały czas mam tylko taki przy ścianie, gdzie zawsze ciemnica a w dzień otwierałem sobie dodatkowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Września 2023 @WBB w dzień lampa hula a w nocy śpią.. to jaki problem z wlotem 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Września 2023 @WBB ja mam ciagle otwarty, bo nie mam wentylatora wtlaczajacego. Ale akurat wychodzi wlot tak ze jest do wysokosci doniczek, takze swiatlo do panienek nienwpada. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 16 Września 2023 27 minut temu, Mr.Green napisał: @WBB w dzień lampa hula a w nocy śpią.. to jaki problem z wlotem 😛 Żeby ujarzmić HPSa to trzeba roślinom noc robić w trakcie dnia astronomicznego, a dzień w nocy 🙂 Ja mam wloty lekko uchylone chociaż chętnie bym je otworzył na oścież... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Września 2023 @WBB wez dołóż kawałek rury do wlotu to światło nie będzie wpadać tak jak przez klapę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Września 2023 Dzień 13 Dzisiaj podlewanie EC 1,5 Ph 6,3 3,2 litra widzę ze niedoborów nie ma wiec nie jest złe jak narazie Co podlanie sprawdzam wypływ i tym w 70% się sugeruje czy dać sama wodę czy jednak już zapodać pokarm a 30% obserwuje roślinę 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach