Monako 790 Napisano 8 Września 2023 Dzień 28/8/2 Kobitka już zaczęła kwitnąć wiec licznik leci od zera ☺️☺️ Jak narazie dostaje sama wodę o pH 6,6 żeby trochę podnieść pije bardzo dużo co dwa dni 2/l wody jutro będę sprawdzał wypływ 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 8 Września 2023 Mam pytanie do was może orientujecie się na jakim ja poziomie jestem według tej tabeli ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 8 Września 2023 @Monako jakbym miał strzelać, to okres produkcyjny I, bo jednak już jesteś po indukcji (czyli zmiana wega na kwitnienie już się udała) i już są włoski (na zdj nie było widać bo za daleko roślina była) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 8 Września 2023 @Bob drzewny No właśnie to jest dziwnie rozpisane ogólnie pojawiły się włoski od wczoraj je zauważyłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Września 2023 Faza wegetacyjna 2😉 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 8 Września 2023 @grolsch3 a ten okres produkcyjny będzie wtedy gdy ona się zatrzyma ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Września 2023 Napisali tam wzrost wysokości, przy fazie produkcyjnej, ale można błędnie do tego podejść. Pewnie tłumaczyli na pl ulotkę z Google translator 😂 jak kwiat się wydłuża, a nie łodyga. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 8 Września 2023 @grolsch3 dobra zacznijmy od początku jeśli mam 2 dzień kwitnienia to jest faza wegetacyjna 2 okres produkcyjny kiedy będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Września 2023 @Monako "uzyskany wzrost wysokości" czyli jak przestaną się wyciągać i zaczną dużo włosów wywalać w miejscach gdzie będą tworzyć się skupiska kwiatów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Września 2023 1 godzinę temu, Monako napisał: okres produkcyjny kiedy będzie ? Za 1.5tyg 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 9 Września 2023 Siema ogólnie badanie robię nad ta Roślina I mogę stwierdzić ze badanie EC w glebie ma sens ponieważ stężenie które jest w glebie jest pod kontrola bo jak 10 dni temu mierzyłem EC wypływu był 3.1 podlewałem sama wodę z enzymami o ph 7.0 by podbić Ph bo było 5,7 to po podaniu dzisiaj NPK CallMag po 10 dniach dawka mała 3ml/l i 1/0/lml o EC 0.950 wyplyw miał EC 1,560 ale Ph już 6,2 wiec teraz zapodam za trzy dni EC w granicy 1.8 i zobaczymy wypływ ☺️ Ona tyle pije wody jak 3 roślin w box ja byłem przygotowany ze 1.2 l przyjmie na podlanie aż do wypływu jak tamte a tu dupa podlalem ostatnio dwoma litrami i tez nic nie wypłynęło a znów brakło mi wody i dzisiaj podlewalem na spokojnie bo się do tej wojny przygotowałem i 3 litry poszły i pewnie następne podlanie w poniedziałek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 9 Września 2023 @Monako to badanie EC to jedyne co mnie kusi, żeby iść w mineralne nawozy, ale po swoim grow chyba jeszcze raz lecę organicznie i dopiero potem na pełnej w mineralke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 11 Września 2023 (edytowane) Dzień 5 Jak narazie warunki idealne 26C Rh 50% w Nocy 23C Rh 52% wiec nie jest zle Jak narazie nie widzę żadnych niedoborów oby tak dalej 😂😂 @Udyr @grolsch3 czy jak robimy Topping i z głównego szczyta robimy 8 to one sa głównymi szczytami ? A z pach to sa już boczne i one sa mniejsze topy ? bo może cała roślina jest jednym szczytem ? Edytowane 11 Września 2023 przez Monako 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Września 2023 @Monako jeśli utniesz główny szczyt to każdy kolejny powinien być tak samo silny jak ten pierwszy. Boki zazwyczaj w tym czasie dogonią środek ze wzrostem. Ale już raczej nie będą tak duże jak te ze środka. Topping powinno zaczynać się wcześnie. Przy 5-6 piętrze, wtedy najlepiej można uformować roślinę jak się chce. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Września 2023 (edytowane) @Monako będziesz ją rozkładał na siatce? Edytowane 11 Września 2023 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 11 Września 2023 (edytowane) @Mr.Green chyba nie będę bo szczerze mi się to jakoś nie widzi bo co tydz oprysk robię i ja sobie wyciągam i tez od czasu do czasu myje box @Udyr No rozumiem czyli mam 8 szczytów głównych i 8 bocznych Edytowane 11 Września 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 11 Września 2023 @Monako powiem Ci że bez siatki może być Ci ciężko, chociaż Ty miałeś krótszy weg niż ja. Ja aktualnie już podwieszam szczyty do sufitu boxa, bo jak masz długie łodygi to one tak się wyginają jak pojebane co drugi dzień w inną stronę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 11 Września 2023 @Bob drzewny te łodygi na pewno nie dadzą rady utrzymać topów może rozłożę bądź tez będę podwieszał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Września 2023 @Monako ok xD Pytam bo jest idealna żeby ją ładnie rozłożyć na całej powierzchni. Ładnie by ją doświetlilo 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 11 Września 2023 @Mr.Green siatkę niby mam wiec może jutro ja rozłożę 😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach