Monako 790 Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) Dzien 21 Box 80/80/160 Wentylator dwubiegowy 240/280m3 Filtr węglowy 330m3 2x Wiatraki mieszajace Nawilzacz Ziemia PLAGRON GROWMIX Nawozy od PLAGRON zestaw Dziewczyny sa po dwoch Toppingach teraz sie regeneruja i za jakies 7 dni przelacze je na kwitnienie 🙂 Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Monako 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) W sumie dobrze, że kilka dni szybciej wystartowałeś ode mnie.... bo też mam w planach ten cały topping spróbować i będzie skąd podglądać A gdzie reszta parametrów uprawy? Czemu nie walisz 4 sztuk w 80x80? Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) @WBB ja ostatnio tez Topping robiłem dwa razy teraz tak samo i teraz siatkę rozłożę i tak zostanie a dlaczego trzy by byla lepsza cyrkulacja powietrza i tez nie chciałem 4 bo obawiam sie o RH w późniejszym stopniu @Udyr @Mr.Green bo rośliny były najpierw w2 l donicach w ziemi growmix pozniej przesadzone w 11 l po 10 dniach teraz 11 dni jest w nowej ziemi growmix to kiedy mniej wiece dawkę zapodać NPK ? Czy może dawać delikatne i je rozkręcać ? Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Sierpnia 2023 Ten nawilżacz się nie grzeje, że termometr masz na nim? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) @WBB nie on praktycznie nie chodzi bo donice mocno parują a on ma higrostat czyli jak wyczuje czujnik poniżej 60% to się wl czyli praktycznie wcale rewelacja ten nawilzacz Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) A nie kusi Cię spróbować mineralnych nawozów? Mnie tak ale coś tam zostało z poprzedniej uprawy a mineralnych musiał bym się dopiero uczyć. Używasz jakiegoś ukorzeniacza? Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) @WBB ale ja mam mineralne a co ukorzeniacza to używam Rihzotonic od Canna Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Sierpnia 2023 Elegancko coraz więcej osób idzie z Acapulco gold, wtedy można fajnie się posiłkować kogoś growem Obserwuje i powodzenia 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 23 Sierpnia 2023 @Bob drzewny zielony mi narobił smaka ale ta to już poprowadzę mam nadzieje ze bardziej statecznie co do nawozów 😂😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwagrom 70 Napisano 23 Sierpnia 2023 Lecisz z fartem ! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 24 Sierpnia 2023 Siema pytanie mam czy jak harmonogram światła był 14/8 przez 4 dni to myslicie ze przełączyło się ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 24 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Monako napisał: Siema pytanie mam czy jak harmonogram światła był 14/8 przez 4 dni to myslicie ze przełączyło się ? 16/8? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 24 Sierpnia 2023 @grolsch3 tak 16/8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 24 Sierpnia 2023 @Monako wierz lub nie, w swoim początkowym grow, nie na tym forum, świeciłem cały weg tak. To były najlepsze rośliny pod względem miedzywezłów, no może ciut wyciągnięte ze względu na słabe światło początkującego growera. No i szybciej niż reszta roślin zindukowała do flo. Więc dla mnie nic sie nie stało, a nawet zachęcam do nie zmieniania tylko przejścia po kilku -kilkunastu dniach na 12/12. Tak w naturze siebto odbywa, dlatego zawsze w namiotach różne periody i przejścia sprawdzam z ciekawości. Od razu Ci odp, nie ma szans na herme z tego powodu. Ja w to nie wierzę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) @grolsch3 bo one chodziły na 20/4 po czym przełączyłem na 16/8 przez przypadek i dzisiaj zobaczyłem i tak z 4 dni chodzą na takim ustawieniu dzisiaj je ustawiłem 18/6 bo czekam az się zregenerują i je przełączam na 12/12 to czyli koło niedzieli je przełączę Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) @Monako nic sie nie wydarzy, a jak się wydarzy to szukałbym gdzie indziej przyczyny. I szczerze zachęcam do zmiany na 16/8.Tym bardziej że za chwilę przełączysz. Ale wiadomo jak chcesz. Pozdro Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez grolsch3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Sierpnia 2023 @grolsch3 siema czy ja mogę ujebac te duże liście wiatrakowe bo mi wszystko zasłaniają ? Ich jest 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 26 Sierpnia 2023 @Monako na mięciutko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Sierpnia 2023 @Monako możesz nawet same szczyty zostawić xD możesz wszystko ! 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 26 Sierpnia 2023 @Mr.Green Ostatnio właśnie za dużo wyciąłem i wtedy zaczęły sie trochę problemy teraz tylko chodzi mi o te wiatraki bo zasłaniają wszystko staram sie je umieścić pod bocznymi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach