czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @WBB ładne roślinki:) tez takie mialem uprawe wczesniej xd, ok dam tego calmagu zobaczymy co będzie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @WBBteż tak macie, ze jak podlejecie rosliny to jakies 2,3 h sa liscie klapniete a pozniej wstaja ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2023 @czanczanek nigdy tak długo na nie nie patrzę po podlaniu ale też rzadko przesuszam.... Ale na logikę było by to normalne bo musi zaciągnąć tą wodę, "strawić" itd... 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @WBB a ok, bo myslalem ze to jakis moj blad czy coś bo wcześniejsze uprawy to nawet nie zwróciłem uwagi, teraz dopiero. Dzięki za info 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Grudnia 2023 @czanczanek Moze masz odpowiedź dlaczego ci tak wcześniej szło 🤣🤣 Tyle nie kombinowales 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @Prepers no może właśnie, teraz za bardzo ingeruje musze odpuscic troche, tylko chodzi o to, że chce dojść do perfekcji wiem że to dluga droga ale od czegoś trzeba zacząć:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Grudnia 2023 @czanczanek Ja to powiem ci że mam wyjebane już w tą perfekcję 🤣 Następny grow lecę na pełnym luzie, karmię tak samo regularnie co drugie podlanie od połowy dawki, z pełną tabelą, a jak wyskoczy niedobór a akurat mam wodę do podlania to bez paniki wleje wodę, i w terminie zwiększę dawkę, bo ochujec można, i coś mi się wydaje że 100x lepiej pójdzie, a napewno nie będę się tak wkurwial. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) @Prepers no i tak trzeba właśnie zrobić, ja już też odpuściłem Teraz to już w ogóle jest kabaret, ziemię mam lightmix biobizz I w jednym kwiatku ziemię Bio z Obi i w Lightmix wyszedł mi pomiar gleby ph 7 a w bio 6,5 czyli taka jak powinna być nosz kurwa nie mogę 🤣🤣 ale w sumie do 7 jest to tragedii nie ma 🙂 Edytowane 5 Grudnia 2023 przez czanczanek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Grudnia 2023 @czanczanek Ja wziąłem teraz cały arsenał z light mix, nawet fish mix kupiłem, i wymienię na grow kiedy zacznie kwitniec, mikroryza, alga mici, ten sprey na grzyba, i wyjebane karmię tak samo, i +/- jak zaleca producent z opryskami, a światło 18/6, liczę że przy 1.44m2 720w ledzie i 9x Gorilla cookies uda mi się 0.5 kg ściągnąć to będę dalej tak robił. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @Prepers no oby ci sie udalo 🙂 ja laduje wszystko jak leci grow fishmix heaven activera itd itd w huj tego mam, chyba wszystkie nawozy z biobizz ale chyba dwóch tylko nie uzywam bo to na Awarie jakieś właśnie grzyba itd a nigdy nie miałem. Ale muszę zmienić chyba swiatlo bo teraz mam 20/4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) @czanczanek już dzisiaj czytałem o naświetleniu dużo, zbytnio nie zrobi to różnicy 18/6 20/4 24/0 nie robią większej różnicy porównywali to wiele razy, i jak przeliczyć waty zużyte żeby uzyskać na gramy to zawsze wyniki są różne czasem 24/0 roślina szybciej dojdzie i wyjdzie to samo, i ciut więcej, a czasem więcej wyjdzie 20/4, w tym samym artykule który był długi, i wydaje mi się konkretny zalecali system 18/6, lub ew 20/4 podczas 24/0 któryś z kannabinodidow ma jakiś tam % mniejszy produkcji, który w ciemni rozwija się lepiej, ale też kosztem innego, więc niema reguły. Napewno ciemnia według tego artykułu przy 24/0 jest mocno wskazana, mam na myśli przed ścinka Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @Prepers tak, ale zauważyłem że tak po tych 17 godzinach rośliny zaczynają jakby się układać do odpoczynku, po lisciach trochę poznałem. I może właśnie to, żeby je dac 18/6 aczkolwiek poprzednia uprawę miałem też 20/4 to nie wiem czy zmieniać czy zostawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Grudnia 2023 @czanczanek Nie poczuwam się do tego żeby ci moc doradzić, sam przetestuje wszystko to na tej podstawie będę mógł cos powiedzieć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Grudnia 2023 @Prepers te różnice to głównie geny a nie zasługa światła. Rośliny to różnorodność. Tylko kilka % odmian jest bardzo stabilnych. Reszta to większa lub mniejsza ruletka 😛 500gram z 720watt na 1.2x1.2.. ?? Słabo się cenisz 😄 ja bym tak tanio skóry nie sprzedał xD Dojebany sprzęt i zbierać mniej niż 1g z watta to coś nie halo musi być 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @Mr.Greeni co się śmiejesz 😅 ale dobrze mu to wyszło, że nie patrzy na nie ale to nie o to chodziło, bo zajzalem jakieś 2 h po podlaniu i smutne były @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Grudnia 2023 @Mr.Green ja będę zadowolony z dobrej jakości 500g, wszystko ponad będę uważał za sukces byku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @Prepers to już Ci mogę powiedzieć że ciężko w hooooj będziesz miał tyle zebrac chyba ze z jakiegos dojebanego Escobara z USA, ja teraz mialem z jednego krzaka 136 g po wysuszniu i tak się cieszyłem xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Grudnia 2023 @czanczanek przecież ja myślę o 9 krzakach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Grudnia 2023 @Prepers aaa no to z 9 krzakow to pod tałzena już nawet można @Preperspa na tego, chcialem go wyjebac, chlopaki pisali zostaw bo będzie petarda i się nie mylili 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Grudnia 2023 @czanczanek a podlewasz o tej samej porze? Czy w różnych godzinach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach