Gość Napisano 23 Lipca 2023 @dam1995 ja to zaczalem stosowac przed przelaczeniem juz nawozy na kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 23 Lipca 2023 2 minuty temu, dziurawy napisał: @dam1995 ja to zaczalem stosowac przed przelaczeniem juz nawozy na kwitnienie @dziurawy nie chce przesadzić przedawkować dlatego teraz podchodzę z respektem do tych nawozów i na pewno nie będę dawał pełnej dawki . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2023 @dam1995 proste, ze tak lepiej dolac, niz plukac ziemie potem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 23 Lipca 2023 1 minutę temu, dziurawy napisał: @dam1995 proste, ze tak lepiej dolac, niz plukac ziemie potem Dokładnie , ciekawy jestem jak to będzie na tym flo hah 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2023 @dam1995 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Lipca 2023 @dam1995 z allmixem to zależy, czy miałeś go od początku czy może dopiero potem przesadziłeś do niego, ale w takiej ziemi to z bloomem się wstrzymaj do może drugiego tygodnia flo, a topmax możesz normalnie podawać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 24 Lipca 2023 23 godziny temu, Bob drzewny napisał: @dam1995 z allmixem to zależy, czy miałeś go od początku czy może dopiero potem przesadziłeś do niego, ale w takiej ziemi to z bloomem się wstrzymaj do może drugiego tygodnia flo, a topmax możesz normalnie podawać @Bob drzewny Dopiero potem przesadziłem do all mixa na początku był Light mix @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 25 Lipca 2023 A ile dni jest w nowej ziemi i jaką pojemność donicy? To dość ważne i wtedy będzie można mniej więcej powiedzieć kiedy zacząć nawożenie bloomem, bo topmaxem możesz bez problemu nawet na indukcji, ale małymi dawkami, jak już kwitnienie to wtedy większe dawki z tabelki najlepiej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 27 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 25/07/2023 o 02:17, Bob drzewny napisał: A ile dni jest w nowej ziemi i jaką pojemność donicy? To dość ważne i wtedy będzie można mniej więcej powiedzieć kiedy zacząć nawożenie bloomem, bo topmaxem możesz bez problemu nawet na indukcji, ale małymi dawkami, jak już kwitnienie to wtedy większe dawki z tabelki najlepiej @Bob drzewny Donica 15 litrów, ziemia all mix dwa tygodnie przed włączeniem na flo,więc teraz już 3 tygodnie siedzi w Allmixie Edytowane 27 Lipca 2023 przez dam1995 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Lipca 2023 @dam1995 to ja bym poczekał z tydzień i zaczął jej podawać nawozy pod kwitnienie, ale też obserwował cały czas czy czegoś nie zaczyna brakować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 27 Lipca 2023 (edytowane) @Monako @Monako @dziurawy @Bob drzewny A teraz pytanie dość ważne co zrobić z roślinką która jest za duża na boxa czyli szczyt jest około 15 cm od lampy roślinka jest już na flo zaczyna się drugi tydzień?? (Lampa jest full max i góry) Edytowane 27 Lipca 2023 przez dam1995 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 28 Lipca 2023 @dam1995 spójrz na trening "super cropping" on jest właśnie na takie sytuacje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 28 Lipca 2023 @Bob drzewny 6 godzin temu, Bob drzewny napisał: @dam1995 spójrz na trening "super cropping" on jest właśnie na takie sytuacje A jakaś próba lst żeby ten szczyt był niżej nie pomoże widziałem już wiele treningów a ten to chyba według mnie jest najtrudniejszy haha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 28 Lipca 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Bob drzewny napisał: @dam1995 spójrz na trening "super cropping" on jest właśnie na takie sytuacje @Bob drzewny Pierwszy raz w życiu wysokość zminimalizowana 40 cm ,wiem że pewnie nie wygląda to dobrze.Rodzi się mi drugie pytanie co zrobić z kwiatami u samego dołu te które dostają mało światła , fakt że roślina z prawej strony nie rośnie jakoś gęsto i coś tam dostaje światła ,co z dolnymi partiami liści przyciąć i wykonać golenie dołu czy już takie zostawić ??@dziurawy Wiem że to wszystko za późno ,ale to moje pierwsze podejście ,a ta z lewej widzę że cudów nie będzie i też zastanawiam się czy golić te duże liście czy nie u tej z lewej nie tylko u dołu ale też u góry co myślicie .Podać płynny krzem i call mag po taki przyłamaniu gałęzi ?( jeśli golić proszę o jakieś zdjęcie graficzne z kreską dokąd golić czy coś w tym stylu które piętro zostawić ) Dziś podałem małe dawki top max i bloom troszkę call maga też dostały na razie tyle. Co radzicie dalej ? Edytowane 28 Lipca 2023 przez dam1995 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,074 Napisano 28 Lipca 2023 3 godziny temu, dam1995 napisał: A jakaś próba lst żeby ten szczyt był niżej nie pomoże widziałem już wiele treningów a ten to chyba według mnie jest najtrudniejszy haha To jest chyba najłatwiejszy trening. Ja niedawno tak troszkę z ciekawości złapałem za łodygę i ciach leży. Żyje do tej pory. Tylko nie chciało mi się jakoś unieruchomić i mi tak latała po boxie z miesiąc czasu albo lepiej 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 28 Lipca 2023 @WBB Mam nadzieję że już nie będzie rosła w górę i skupi się teraz na leczeniu ran i kwiatkach 😅😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Lipca 2023 @dam1995 ja tez mialem ten problem i kupilem wiekszy namiot 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 28 Lipca 2023 @dam1995 co do wycinania to poszukaj sobie tematu lollipoping w internecie są jego 2 odmiany, to jeden z tych treningów, które daje największe korzyści 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Lipca 2023 @dam1995 jak tys to zrobil ? ze sie tak zalamala? tnij ja nizej na rozgalezieniu i tyle albo probuj ja naprawic tasma ? daj patyczek jako usztywnienie ? co do pytania na temat ? kwiatow ponizej ? twoja decyzja ? mi radzili wyciac caly dol , ale jak zobaczylem potem u kogos popcorn , to bym jednak tego nie zrobil 😄 @WBB najlatwiejszy to jest topping , ciach i tyle , a nie bawienie sie w jakies sznurki naginanie lamanie daj pan spokoj , moja skromna opinia lepiej wykonac ciach ciach ,i sa takie same efekty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 28 Lipca 2023 @dam1995 ja bym jej supercroping zrobił w połowie i lampę opuścił to dół też dojdzie bo ona wyciągnięta jest bardzo. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach