hubert2020 119 Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) @dziurawy to chyba Ty jesteś na ich stronie bo ja mam tabele papierowa a te wartości które wymieniłem to jest naturalna woda nie twarda bądź miękka dobra nie ważne stosuj pH 6,0/6,2 o będzie zajebiscie rosła Te wartości to na 10 l wody są podane Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Kwietnia 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy to chyba Ty jesteś na ich stronie bo ja mam tabele papierowa a te wartości które wymieniłem to jest naturalna woda nie twarda bądź miękka dobra nie ważne stosuj pH 6,0/6,2 o będzie zajebiscie rosła heheheheheehheheh too sie dogadalismy heheheeh ok jezeli masz papierowa tabelke ja tez dostalem 😄 chodzi mi o ostatnie dwie pionowe linie ec+ i ec total ec+ to jest jak by woda bez odzywek a ec total to z odzywkami ? dobrze to rozumiem ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) @dziurawy EC+ to jest wartość jaka jest w nawozach czyli np 6.0 pH wody będzie miało ok 0.4 EC po czym dodajesz dawki nawozów i jesli zastosujesz dawki takie jakie są w Tabeli to wyjdzie ECOgolne @hubert2020 wiec 0.4EC plus 0.4 ec w nawozach daje nam EC ogólne 0.8 Ale nie wiadomo jakie masz EC wody wiec najpierw zmierz EC wody jeśli jest duże to musisz zakupić filtr i przefiltrować i befzieszial ec prawie 0 wody Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Kwietnia 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy EC+ to jest wartość jaka jest w nawozach czyli np 6.0 pH wody będzie miało ok 0.4 EC po czym dodajesz dawki nawozów i jesli zastosujesz dawki takie jakie są w Tabeli to wyjdzie ECOgolne takieee butyy to juz czajeeee a 2 tyg mam od kiedy zaczac liczyc zeby dawac nawozy ? od momentu wyjscia z ziemi ? i na zmiane 1 dzien woda potem dzien nawozy dobrze pamietam ? czy caly czas nawozy ?? wedlug tabelki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) @dziurawy jeśli roślina się pokaże to jest to pierwszy dzień wegetacji i od tej pory liczysz 6 dni i dajesz ukorzeniacz i delikatna dawkę enzymow czyli 1ml na litr wody Rhizotonic cannaazym 0.5 ml na litr wody po czym następne podlewanie sama wodę i następne znów z nawozami Ale jeśli będziesz filtrować wodę to musisz dać callmag do każdego podlewania ja dlatego nie filtruje żeby nie dawać callmag Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Kwietnia 2023 4 minuty temu, hubert2020 napisał: @dziurawy jeśli roślina się pokaże to jest to pierwszy dzień wegetacji i od tej pory liczysz 6 dni i dajesz ukorzeniacz i delikatna dawkę enzymow czyli 1ml na litr wody Rhizotonic cannaazym 0.5 ml na litr wody po czym następne podlewanie sama wodę i następne znów z nawozami Ale jeśli będziesz filtrować wodę to musisz dać callmag do każdego podlewania a worek z co2 ? zapomnialem zapytac ? kiedy trzeba ? bo znalazlem tutaj na forum taka tabelke i tam pisza , ze po 14 dniach powinno byc miedzy 1200-1500 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) @dziurawy Nie używam CO2 bo jak ja oddycham to roślina tez na pewno tego nie brakuje ałe to ludzie używają w większych pomieszczeniach Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Kwietnia 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy Nie używam CO2 bo jak ja oddycham to roślina tez na pewno tego nie brakuje 😊😊 ehhehehe i co ja teraz z tymi dwoma workami zrobie ? 😄 raczej zapach do auta odpada hehehe 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 5 Kwietnia 2023 @dziurawy ogólnie słyszałem o tym ze stosują ludzie ale przy takich małych pomieszczeniach to jest to zbędne @Udyr co osądzisz o Co2 w box 70/70 bo ja nie wiem czy to potrzebne czy nie @dziurawy wiesz pewnie stosowanie nie zaszkodzi ogólnie tez ludzie ozonuja box ja kupiłem ziemie okrzemkowa żeby pluskwy i pasożyty mi w ziemi się nie rozwijały np @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Kwietnia 2023 Teraz, hubert2020 napisał: @dziurawy ogólnie słyszałem o tym ze stosują ludzie ale przy takich małych pomieszczeniach to jest to zbędne @Udyr co osądzisz o Co2 w box 70/70 bo ja nie wiem czy to potrzebne czy nie wstawilem tam , do srodka mala stacje pogodowa i pokazuje 500 700 maks @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 5 Kwietnia 2023 @dziurawy nie rozumiem 500 700 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Kwietnia 2023 Teraz, hubert2020 napisał: @dziurawy nie rozumiem 500 700 ? cos takiego znalazlem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) @dziurawy musi się osoba wypowiedzieć która się bardziej zna na tym bo ja aż tak jeszcze się nie Zagłębiałem ale w tabeli masz ze do 14 dni się tego nie stosuje Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Kwietnia 2023 15 minut temu, hubert2020 napisał: @dziurawy musi się osoba wypowiedzieć która się bardziej zna na tym bo ja aż tak jeszcze się nie Zagłębiałem ale w tabeli masz ze do 14 dni się tego nie stosuje chwila moment i bedzie 14 🙂 mialem o cos zapytac i mi wypadlo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Kwietnia 2023 W dniu 05/04/2023 o 21:57, dziurawy napisał: siemankooo 😄 dziewczynki pojawily sie niespodziewanie 🙂 07.04/2023 jakies sugestie rady ?? swiatlo na 30 % odleglosc od lampy 35 cm temp 25 wilg 70 wlasnie kolega radzil 1 tydzien swiatlo 20/4 ? jak myslicie ? czy normalnie 18/6 ?? wszelkie rady i nagany mile widziane 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Kwietnia 2023 witam kolejny dzien z zycia dziewczynek , widac wyciagnelo je do gory 🙂 lampa byla na 40 cm od doniczki teraz jest 30 cm temp 25 wilgotnosc 70 20/4 swiatlo mata grzewcza od saszyy spisuje sie super razem ze sterownikiem 🙂 przed nami pierwsza noc 🙂 czekamy na siostre widac jest lekko za siostrami ale jestem pelen nadzieji , ze dolaczy do rodzenstwa 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 8 Kwietnia 2023 @dziurawy mało ziemi w doniczka więcej światła bo się wyciągają i ta jedna ma jeszcze skorupkę nasiona zwilż ja szczypawki i delikatnie palcami usuń @dziurawy Panel jak masz ustawiony ile cm ile mocy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Kwietnia 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy mało ziemi w doniczka więcej światła bo się wyciągają i ta jedna ma jeszcze skorupkę nasiona zwilż ja szczypawki i delikatnie palcami usuń @dziurawy Panel jak masz ustawiony ile cm ile mocy ? wlasnie przy sadzeniu kazali 4/5 ziemi dac? teraz dosypac? dopiero je podlalem ? skorupke zdjalem przed zdjciem , ladnie zeszla 🙂 panel zmienilem bo byl na 40 cm i teraz jest na 30 cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) @dziurawy dosyp tej ziemi możesz do równość możesz do tego rancika to chujowy panel masz jak musisz trzymać na 30 cm bo producent podał ze ok 60/70 cm od rośliny i 30 % mocy ja tak miałem z Mars hydro ze zakłamane parametry były i oddałem na gwarancje i oddali mi hajs Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Kwietnia 2023 4 minuty temu, hubert2020 napisał: @dziurawy dosyp tej ziemi to chujowy panel masz jak musisz trzymać na 30 cm bo producent podał ze ok 60/70 cm od rośliny i 30 % mocy ja tak miałem z Mars hydro ze zakłamane parametry były i oddałem na gwarancje i oddali mi hajs troche lipa ci powiem , moze trzeba kupic luxomierz zeby sprawdzic ? kupic inna lampe a ta oddac ? jak roslinki rosna ? moze cos wplywac na to ze tak slabo grzeje ? na filmiku polish ganja farmer przykladal do lampy reke i mowil gdy jest za goraco to roslinkom bedzie jeszcze cieplej , ale ja trzymam bardzo blisko reke i nie czuje nic ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach