Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @WBB wydaje mi się że jestem od niej mądrzejszy 😄🤣 Dobrze by było coś po środku np. 200 watt ale jeżeli ogranicza Cię głównie cena no to ciężko będzie znaleźć proste rozwiązanie które Cię zadowoli. Niestety jak każde hobby/zabawa tak i nasze zamiłowanie do roślin wymaga nakładu finansowego. Jest to jednak inwestycja ktora się zwraca 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 22 minuty temu, Mr.Green napisał: Niestety jak każde hobby/zabawa tak i nasze zamiłowanie do roślin wymaga nakładu finansowego. Wiem. Dlatego 7 lat temu skompletowałem z wyższej półki Lumateka, AdjustAwingsy, namiot 80x80x160 na przyszłe uprawy za kupę hajsu. Następnej uprawy nie było 🙂 Teraz nie wiem ile tych upraw będzie bo każda następna ma być niby ostatnią 🙂 Jakby mi żona wyniuchała, że kupiłem jakieś gówno za 1600pln to by mi jajca obcięła. @Glut78dawaj nazwę te Twojej lampy z chin. Solin...coś tam. Ale na pewno nie będzie to cena 600-800pln 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 31 Sierpnia 2023 @WBB SONLIPO spc 3000, 300€ 350 W 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 Jest też spc2500 250W ale też wcale nie tańsza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 31 Sierpnia 2023 Ale jak nie ma pieniędzy na lampę to, już gdzieś pisałem, kaptur na głowę i z dwóch latarni będzie 2x 400W HPS @WBB samsung się zaczą cenić😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @WBB jak chcesz iść na kompromis to kup tego marsa 150 watt i leć na nim vega na full i wymień żarówkę w HPS na mniej żerną 🙂 Mozesz wtedy połączyć dwa rodzaje oświetlenia i uzyskać dobry rezultat. Ponoć HPS+LED to dobre połączenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 @Glut78 chodzi o to, że ja mam 400W HPS i to nie byle jakiego ale za dużo prądu żre. Ale jak my tu o 300W mówimy (regulowany) to nie wielka różnica do moich 400W. Teraz, Mr.Green napisał: @WBB jak chcesz iść na kompromis to kup tego marsa 150 watt i leć na nim vega na full i wymień żarówkę w HPS na mniej żerną 🙂 Mozesz wtedy połączyć dwa rodzaje oświetlenia i uzyskać dobry rezultat. Ponoć HPS+LED to dobre połączenie Hmmm... no też jakieś wyjście. Ale różnica 50-100 za prąd też mnie słabo cieszy. Ja mogę tego HPS przełączyć na 250/270W i nawet bez zmiany mocy żarówki świeci... Na początku jak wychodzą z ziemi to im swiecilem ostatnio 250. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 31 Sierpnia 2023 @WBB mój SONLIPO 350W zastępuje 800W HPS, a ma dodatkowo wschód i zachód słońca, przełącznik światła weg, weg&flo, flo, regulator mocy, dwubiegunowy timer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 Obu lamp na raz nie zmieszczę w namiocie bo ja mam odbłyśnik na cały namiot. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 31 Sierpnia 2023 Nie czytałem o co dokładnie chodziło wcześniej, myślałem, że ktoś za 800 zł chce namiot zbudować @WBB no jest duża 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 Ale Spf2000 200W jest już za 180e...hmmm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @WBB @WBB Mieścisz się w przedziale to o co Ci kaman 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 9 minut temu, Mr.Green napisał: Mieścisz się w przedziale to o co Ci kaman 😄 O 1500pln które wczoraj zapłaciłem za prąd 🙂 Bo rachunek od razu na klatę cały wzialem żeby nie musieć niczego wysłuchiwać :). A to tylko jeden z trzech liczników. Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez WBB 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @WBB no to sam się zaganiasz w błędne kółko 😄 Najpierw że pizda wydać np. 1500 za dobrą lampę i zredukować zużycie prądu a potem że pizda bo rachunek jeden z kilku za 1500 :D To czego Ty chcesz tak na prawdę ? Powiedz mi bracie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 @Mr.Green no bo tu jęczę a żaden mnie nie chce pocieszyć 🙂 Teraz będzie 1500lampa + 1000prad. Teraz nie ma szans, że wywalę 1500 bo niespodziewane inne wydatki wyskoczyły... jak zawsze. Wkurwia mnie to wszystko i idę se zajarać @Mr.Green tą SPF2000 jeszcze jedynie ogladam... bo cena jest znośna ale 200W... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @WBB zajarales ? 😄 A to co Ty chcesz 100 watt? Ja używam leda 245watt przez vega 40% potem po flipie 60% i teraz leci 80% . Stówy nawet nie odpalam bo mam za małego boxa i mi jara liście. Więc można powiedzieć że średnie zużycie to 60% a z plonu jestem zawsze zadowolony jeżeli się nic nie spierdoli 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 31 Sierpnia 2023 29 minut temu, Mr.Green napisał: zajarales No już 3 razy 🙂 Po tych indicach jest trochę nieogar 🙂 I później się dogadać nie idzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 2 Września 2023 @grolsch3Ty siedzisz mocno w podłożach.... Czy 7 letnie EasyPlugi nadają się do użytku? Rok temu w nich próbowałem ale ziarna były też takie stare i takie karłowate siewki 2cm tylko wyrosły i wywaliłem wszystko. Wczoraj wrzuciłem ziarno do wody i rozpakowałem paczkę z growshopu. Chujki zapomniały EasyPlugow mi zapakować 🙂 A nie chce i nie lubię na wacikach... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,071 Napisano 2 Września 2023 @Udyrjesteś, może Ty coś podpowiesz? Ziarno już pękło w wodzie i dzisiaj muszę je dać albo na waciki albo w EasyPlugi.... Wziąłem te stare namoczylem, wyciągnąłem ten torf, dobrze go rękami zmieliłem bo był strasznie twardy i zapakowałem spowrotem w te plastiki. I teraz się zastanawiam czy ładować tam nasiona... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Września 2023 @WBB zrób sobie swoje plugsy.. małe kubeczki i trochę ziemi.. 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach