Bob drzewny 809 Napisano 9 Kwietnia 2023 Mieszak pod lampą będzie Ci trochę zasysyał ciepłego powietrza z góry boxa i rozprowadzał go w okolicach rośliny, musiałby być skierowany bardziej w górę, żeby obniżyć temp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 10 Kwietnia 2023 Ja pod tymi ledami trzymam krzaka 15cm niżej. U Ciebie to wygląda na pół metra. Nie lej im Muszynianki tylko, albo deszczówka, a najlepiej odstana kranówka. Ph ustaw na 6.2 i dobrze to podlej, bo wygląda jakbyś lał tylko pod łodygę. Co do liści, wszystkie końcówki które są jakby sucho-zardzewiałe, urywaj/ucinaj końcówkę, aby choróbsko się nie mnożyło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 10 Kwietnia 2023 Dzień 28 od wyjścia z ziemi Co robić? Co to może być? Tu widac że nawet nowe liście są atakowane Naginać je jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,960 Napisano 10 Kwietnia 2023 Przez to naginanie trudno ocenić co tam jest nie tak, wiesz dlaczego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 10 Kwietnia 2023 Widać po Liściach, tylko nie mam pojecia co jest konkretnie nie tak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,960 Napisano 10 Kwietnia 2023 @cejerowski21 no i super. Nie wiem czy to Tobie pisałem o Muszyniance żeby nie używać. A wiesz jakie jest najlepsze ph dla przyswajania wapnian i magnezu? Przez to naginanie trudno określić który to starszy liść a który trochę nowszy. Główny szczyt i wierzchołek wzrostu widać, ale tu chodzi o te typowo stare wiatraki jak one wyglądają. Bo mnie się wydaje że blokujesz ph. Dlatego oprócz cal mag to jeszcze liście mogą mówić o brakach fosforu i boru. Ale to wszystko raczej spowodowane blokami/antagonizmami pomiędzy pierwiastkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 10 Kwietnia 2023 Może ty bedzoe lepiej widac, zdjecie sprzed kilku dni juz wczesniej nie wrzucałem, to robic flusha? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,960 Napisano 10 Kwietnia 2023 Ja to bym nic nie robił oprócz picia Muszynianki i lania odstanej kranówki. A ph to wlewaj 6.5 a nie 6.0 czy 6.2. Jak już regulujesz. Ja bym nie regulował jak dodajesz biobizz. Prawie każdy nawóz od nich to ph poniżej 4, więc jak dodasz do kranówki nawóz to i tak Ci zbije lekko ph. A ziemia sama powinna buforować ph. Ale to w ogródkach gdzie sie nie leje mineralnej tylko od początku wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 10 Kwietnia 2023 Moja kranówka ma ok 8ph, jak mieszam z biogrow przykadowo to cały roztwór zmienia kolor, potem strasznie ciężko jest zrobic wiarygodny test płynem do mierzenia ph, kolory się mieszają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,960 Napisano 11 Kwietnia 2023 2 godziny temu, cejerowski21 napisał: Moja kranówka ma ok 8ph, jak mieszam z biogrow przykadowo to cały roztwór zmienia kolor, potem strasznie ciężko jest zrobic wiarygodny test płynem do mierzenia ph, kolory się mieszają Ja tylko wyraziłem swoje zdanie. Nie chce przeszkadzać ani mieszać Ci w uprawie czy ogólnie w głowie. Więc zrobisz i będziesz robić jak uważasz. Piąteczka 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzien 29 Diesel pokazał wloski Runtz ostatni raz naginany tak żeby odsłonić szczyty i koniec. Obie dostały odstają kranówkę o obniżonym ph po 500ml, ph ok 6,5 Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 11 Kwietnia 2023 Runtz wyglada ciut lepiej widac ze ciężko mu się zbierac ale daje rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 11 Kwietnia 2023 Ale przetyrane te rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Kwietnia 2023 @hubert2020 nooo delikatnie mówiąc 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 11 Kwietnia 2023 No niestety owady nie pielęgnują roślin Ale przeżyły, więc teraz do przodu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 11 Kwietnia 2023 Ważne że przeżyły ten toksyczny oprysk i ida do przodu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzien 32 Dostaja po750ml wody ok. 6,5ph Zdjecie odrazu po otworzeniu boxa Tu na zdjeciach poniżej będą bardziej powiginane, podlewając odgarniam je żeby lac tylko na ziemie nie na liście. Runtz pokazuje wloski Tu u Runtza jeden liść jest jasny jak go odsłoniłem, był przygnieciony przez ściankę doniczki nie dostawał wcale światła. Był do gory nogami. Może to dlatego. Narazie nie dawałem żadnych nawozow, po 750ml wody 6,5ph Runtz widac ze po przejściach ale się pozbierał, jest młodszy o kilka dni od diesela dlstego włoski dopiero teraz wychodzą. Podlewając diesela doniczka troche ciekła, mozliwe za szybko lalem wode. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 15 Kwietnia 2023 Dzien 33 Warunki 25*/47% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 15 Kwietnia 2023 47% trochę za mało wilgotności, chyba że się boisz o te latawice znów, co podjadały roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzien 34. Runtz dostał 1L wody z 2,5ml bio grow i ok0,3camagu Diesel sama woda tez litr Jedna łodygę Runtza odgielem żeby odsłonić inne mniejsze szczyty Znalazłem kilka dosłownie uschniętych listków na samym samym dole roslinki. Oczywiście urwałem je, dotykały ziemi, 0dostepu do światła Sa tez jakies przebarwione liście niekotre Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach