Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 26 Marca 2023 @Mr.Green ja wiem że auto, dlatego napisałem co szybciej idą 😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Marca 2023 3 minuty temu, grolsch3 napisał: A tam pierdolisz, byłaby willa wbiło by się na imprezę całym składem z forum, a tak do kawalerki przypał 🙈 ja tam Green ciąłbym te krzaki co idą szybciej, ale nie podpuszczam 😁 byla by willa to mial bym ludzi od tego heheheheh a tak sam musze zapierdalac przy tym 😄 😄 3 minuty temu, Mr.Green napisał: @dziurawy spokojnie. Nic Cię nie nauczy tak jak twoja własna uprawa. 🙂 Moja rada to jak najmniej przeszkadzać roślinie rosnąć. Załóż tutaj fotorelację to z pewnością ktoś zawszę odpowie na nurtujące Cię pytania co do własnej uprawy 😉 nie zostaniesz z tym sam 😉 @grolsch3 to automaty 😄 trochę mnie korciło.. ale boję się marnego efektu 😄 wiem wiem , kazdy nowy budynek to nowe dosiwadczenie , tak samo z roslinka ? ale chyba nie ma co zaczynac fotorelacji jak nie ma wykielkowanych nasionek ? a co do zostania z tym samemu ? to tak bym nie powiedzial 😄 przejrzalem kilka juz fotorelacji i zdarzaja sie pytania bez odpowiedzi , ale tak jak ktos pisal zalezy kto pisze heheeh postaa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Marca 2023 @dziurawy fotorelację możesz zacząć od czego i kiedy chcesz. To twoja relacja więc ty ustalasz co i jak 🙂 ostatnią fotorelację zacząłem przed wykiełkowaniem.. w sumie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Marca 2023 1 minutę temu, Mr.Green napisał: @dziurawy fotorelację możesz zacząć od czego i kiedy chcesz. To twoja relacja więc ty ustalasz co i jak 🙂 ostatnią fotorelację zacząłem przed wykiełkowaniem.. w sumie 🙂 a do czego sa te okna na dole boxa ? kiedy je sie otwiera ? albo czy w ogole je sie otwiera? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Marca 2023 @dziurawy wloty na dole wyloty na górze. Dołem wprowadzasz świeże powietrze a góra wyciągasz zużyte. Możesz używać wyciągu pasywnego lub robić to za pomocą wtlaczajacego lub wyciągającego wentylatora. Lub jechać obieg zamknięty na butli CO2 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Marca 2023 Teraz, Mr.Green napisał: @dziurawy wloty na dole wyloty na górze. Dołem wprowadzasz świeże powietrze a góra wyciągasz zużyte. Możesz używać wyciągu pasywnego lub robić to za pomocą wtlaczajacego lub wyciągającego wentylatora. Lub jechać obieg zamknięty na butli CO2 🙂 chwila chwilaa bo za duzo info na raz i nie czaje wszystkiego od razu 😄 wlot na dole wylot na gorze czaje normalka fizyka tego nie oszukamy 🙂 ale reszta ? mam filtr weglowy w zestawie w srodku ? i rure na zewnatrz co teraz ? czy worek co2 mi sie przyda ? jakie sa opcje za i przeciw ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Marca 2023 @dziurawy Z workiem niby lepiej ale bez niego też nie ma źle 😄 koniec końców używałem.. a ostatnio zapomniałem zamówić i poszło bez.. i jakoś kolosalnej różnicy nie zauważyłem. Ciężko tak na prawdę zbadać wszystkie czynniki lub ich brak w domowym zaciszu przy małym boxie i to na tyle by były to jakieś rzetelne badania. Masz cały box od Spider Farm z tego co widzę 😛 więc powinna być instrukcja ? Ja osobiście zamontowałem filtr.. i raz że to głośno chodzi.. dwa że przez to że wbiłem się do pionu odpowietrzajacego budynek.. wjebalem tam wyciąg.. to jebalo na całym budynku.. i w ciągu 4h użytkowania wyciągu.. 2 sąsiadów się mnie pytało co ja tam jaram że tak jebie na całym pionie 😄 😄 więc to wyjebalem w chujjj i jadę bez.. bo tak to bynajmniej jest że blanta zapaliłem albo co i trochę jebie a nie że cały rewir kurwi baką 😄 Mam poprostu pasywny podpięty do szybu 🙂 Bez filtra 😄 sam wlot 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) W dniu 26/02/2023 o 22:34, Mr.Green napisał: @Mr.Green Pestki wkladam bezposrednio do ziemi bez wczesniejszego namaczania. Tak lepiej? Ostatnio u któregoś z Youtubowych growerów widziałem, że moczy i trzyma dłużej niż zwykle nasionka w wodzie, aby te wypuściły dłuższy kiełek, żeby nie musiał się przebijać przez ziemie, dla mnie ma to jakiś sens i chce tak zrobić w przyszłym growie. Co o tym sądzisz? Edytowane 26 Marca 2023 przez Boogie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Marca 2023 @Boogie Można tak i tak. Tak i tak robiłem i koniec końców osobiście wolę wsadzić pestkę te 0.5 cm pod ziemią. Dość szybko wyskakują na powierzchnie co mnie cieszy. Roślinka sama wyskakuje i już stoi o własnych siłach. Do tego jak któraś nie wyjdzie no to uznaje ja za slabiaka 😎 i oznacza to dla mnie że byla zbyt słaba żeby wyjść 😄 więc selekcja naturalna zachowana. Lubię ten dreszczyk emocji i ta lekką niepewność a do tego te zaglądanie do boxa co jakiś czas żeby zobaczyć czy już wyłazi coś z ziemi 🙂 Nie ma znaczenia jak to zrobisz. Ważne byś zrobił to dobrze i skutecznie. Jaką formę wybierzesz to zależy od indywidualnych upodobań. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) @Mr.Green Twoj tok myślenia, o przetrwaniu silniejszych jednostek też ma sens 😉 Probuje wyeliminować wszystkie błędy od początku, które popełniłem, a wydaje mi się, że zbyt mało delikatnie sie obchodziłem z pestkami.. Tak samo z przesadzaniem, od razu wrzucę do docelowych. A te podłoże (kokos?) na podłodze, w jakim celu jest? Edytowane 26 Marca 2023 przez Boogie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Marca 2023 @Boogie rosliny są w ziemi a doniczki stoją na warstwie keramzytu. Mam ciasno w boxie i jak czasem dużo wody wlewam to jak się uleje dołem to doniczki nie stoją w kałuży tylko na keramzycie. Lepsza wentylacja od dołu. A jak mam mniej doniczek i widać więcej keramzytu to wlewam na podłoże wodę z konewki żeby zwiększyć wilgotność w boxie 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 27 Marca 2023 @Mr.Green dobry patent, dzieki, skorzystam, bo zacznę niebawem nowy grow, jako że obecny failed to go wywalam i lece od zera. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 27 Marca 2023 A później sprzątanie i wybieranie tego kermazytu 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Marca 2023 @WBB nie ruszam go 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 27 Marca 2023 Ja kurwicy dostaję jak widzę 2 padnięte muchy na podłodze boxa 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Grower Napisano 27 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy wszystko wywal za boxa jedynie rure wprowadz przez gorna dziure ogolnie wentylator wyciagowy nie bedzie teraz potrzebny bo jak zapach sie pojawi to dopiero go wl wiec z 3 tyg moze byc w szafie wlacz wprowadzajacy zeby bylo swieze powietrze i tez nie wrzucaj komus na fotorelacje bo to jest jego fotorelacja wiec tak troche mieszasz Edytowane 27 Marca 2023 przez Grower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Marca 2023 @WBB dlatego dałem keramzyt poniekąd 😄 nie muszę oglądać tego ujebanego dna boxa 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Marca 2023 19 godzin temu, Mr.Green napisał: @dziurawy Z workiem niby lepiej ale bez niego też nie ma źle 😄 koniec końców używałem.. a ostatnio zapomniałem zamówić i poszło bez.. i jakoś kolosalnej różnicy nie zauważyłem. Ciężko tak na prawdę zbadać wszystkie czynniki lub ich brak w domowym zaciszu przy małym boxie i to na tyle by były to jakieś rzetelne badania. Masz cały box od Spider Farm z tego co widzę 😛 więc powinna być instrukcja ? Ja osobiście zamontowałem filtr.. i raz że to głośno chodzi.. dwa że przez to że wbiłem się do pionu odpowietrzajacego budynek.. wjebalem tam wyciąg.. to jebalo na całym budynku.. i w ciągu 4h użytkowania wyciągu.. 2 sąsiadów się mnie pytało co ja tam jaram że tak jebie na całym pionie 😄 😄 więc to wyjebalem w chujjj i jadę bez.. bo tak to bynajmniej jest że blanta zapaliłem albo co i trochę jebie a nie że cały rewir kurwi baką 😄 Mam poprostu pasywny podpięty do szybu 🙂 Bez filtra 😄 sam wlot 🙂 zamowilem czujnik do sprawdzania co2 w pomieszczeniach jest w drodze , co do instrukcji od spidera KOZAK KOZAK jedna z lepszych jakie widzialem , jest jak zlozyc sto modeli roznych w 1 instrukcji ale nie ma w niej szczegolow tylko same ogolniki nie czaje teraz w ogole co teraz piszesz z filtrem przeciez nie powinno jebac jak masz filtr weglowy nic a nic ? chyba ze cos zle mysle??!!! jak to jest ?? 4 godziny temu, Grower napisał: @dziurawy wszystko wywal za boxa jedynie rure wprowadz przez gorna dziure ogolnie wentylator wyciagowy nie bedzie teraz potrzebny bo jak zapach sie pojawi to dopiero go wl wiec z 3 tyg moze byc w szafie wlacz wprowadzajacy zeby bylo swieze powietrze i tez nie wrzucaj komus na fotorelacje bo to jest jego fotorelacja wiec tak troche mieszasz tak zrobilem z wentylatorem , nie potrzebnie go montowalem na poczatek ale juz zdjety ale jak zaloze filtr to nie bedzie zadnego zapachu gandzi na chacie ? a co do zdjecia to sorry nie pomyslalem o tym ,jak to teraz usunac ??!!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Marca 2023 @dziurawy spoko nic nie usuwaj 😄 bez stresu 😄 Tak działa z reguły. Ja coś pojebalem z filtrem i to nie spełniało swojej funkcji. A moc tego wyciągu na pierwszym biegu w szybie wentylacyjnym wypychała zapach do sąsiada niżej 😄 Wyjebalem to w pizdu i mam sama rurę bez filtra. Pasywnie wyciąga powoli powietrze. Do tego z tego filtra się sypał jakby drobny węgiel.. ? Czarny pył taki. Nie wiem czy nie był zjebany albo co.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Marca 2023 20 minut temu, Mr.Green napisał: @dziurawy spoko nic nie usuwaj 😄 bez stresu 😄 Tak działa z reguły. Ja coś pojebalem z filtrem i to nie spełniało swojej funkcji. A moc tego wyciągu na pierwszym biegu w szybie wentylacyjnym wypychała zapach do sąsiada niżej 😄 Wyjebalem to w pizdu i mam sama rurę bez filtra. Pasywnie wyciąga powoli powietrze. Do tego z tego filtra się sypał jakby drobny węgiel.. ? Czarny pył taki. Nie wiem czy nie był zjebany albo co.. stres to juz mialem nagle po 3 latach babka w agencji sobie o mnie przypomniala ze chce wbic na chate idealny moment wybrala 😄 jakies moze dosiawdzczenia ze sklepem royalquuenseed? wiesz jak dlugo trwa dostawa moze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach