Lady Green 2,128 Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) @sopel od kiedy ona kwitnie? Z tego co wiem to tak do 3 tygodnia kwitnienia rośliny jeszcze rosną. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 7 Kwietnia 2023 @Lady Green drugi tydzień dobiega końca mniej więcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 7 Kwietnia 2023 @sopel spokojnie, ja u siebie w 3 tyg flo dopiero siatke nałożyłam, tez się bałam że wszystko bedzie sie działo pod nią zamiast nad nią, jednak rośliny jeszcze sporo posrosły. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 16 Kwietnia 2023 Jestem. Miałem lekką zwiechę 🛸 zresztą nic specjalnego się nie dzieje teraz ale działo się bo się przenieśliśmy do 6l airpota. Za chuja nie mogłem osuszyć tamtej wielkiej donicy. Cały czas za duża wilgoć więc tydzień temu właśnie w niedzielę zdecydowałem się na taki zabieg. Roślina miała przez większość czasu wiszące liście, to ją na pewno też przyhamowało ze wzrostem bo do góry poszła jeszcze kilka centymetrów. Pomyślałem że jak padnie to trudno i zaczynamy nową ale na szczęście zmiana miejsca pobytu wyszła na dobre💚wyciągam wnioski na kolejne uprawy bo to dopiero początek 🥰 dzień 49. Pije 0,5l co drugi dzień ale powoli się zwiększa zapotrzebowanie bo zaczyna skupiać się chyba na produkcji pąków. Łodygi się przygotowały jakby nie wiadomo jakie ciężary miały dźwigać. Przycinaniem zrobiłem miejce na światło dla dolnych partii i chyba dało to efekt. Zaczyna szronić delikatnie albo to jakiś nalot 😉 mam nadzieję że wynagrodzi mi to chociaż kilkoma gramami 😁💥🪴💚 pozdro Dajcie chociaż znać prośba czy jest spoko..👍🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Kwietnia 2023 Jak wysoko masz lampę nad roślinką? Dużo tu genów sativy, więc powinna dość długo rosnąć na kwitnieniu, ale wydaje mi się że mogłaby zjadać więcej światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 16 Kwietnia 2023 @Bob drzewny 25cm od wczoraj rana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Kwietnia 2023 @sopel daj znać jak będzie wyglądać roślina za 2 dni, korzenie powinny już w pełni czerpać oddechu i zobaczy się co tam widać po liściach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzień 52. Lampa zjechała od poniedziałku na max czyli 20 cm od głównego szczytu chociaż ten odrost co poszedł po złamaniu łodygi chciałby go przerosnąć 🙉 magia. Warunki 25-26, wilgotność 30-40. No i cierpliwie czekam. Jak sądzicie ?🤪 Jest na co czekać?✂️✂️ Z drugiej strony czas od zawsze jest moim sprzymierzeńcem więc powinno być dobrze.. a no i jeszcze urosła 2 cm od wczoraj ⏳⏳⏳ Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez sopel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Kwietnia 2023 41 minut temu, sopel napisał: Dzień 52. Lampa zjechała od poniedziałku na max czyli 20 cm od głównego szczytu chociaż ten odrost co poszedł po złamaniu łodygi chciałby go przerosnąć 🙉 magia. Warunki 25-26, wilgotność 30-40. No i cierpliwie czekam. Jak sądzicie ?🤪 Jest na co czekać?✂️✂️ Z drugiej strony czas od zawsze jest moim sprzymierzeńcem więc powinno być dobrze.. a no i jeszcze urosła 2 cm od wczoraj ⏳⏳⏳ Czekać zawsze jest na co. Jeszcze pójdzie do góry, nic się nie martw. Uważaj zeby lampa szczytów nie popaliła, masz za mała wilgotnosc do temperatury. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 19 Kwietnia 2023 @vego1989 Ja wiem że niby za niska ale większą jej nie służy bo jak pochodzi trochę nawilżacz to zaczynają zwisać liście Ziomuś🤝 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 19 Kwietnia 2023 Wilgotność dałem na stałe 40 i tak zostanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 19 Kwietnia 2023 To po prawej to deska maskująca? 🙂 Też miałem pomysł na strychu z OSB odgrodzić tajne pomieszczenie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 19 Kwietnia 2023 @WBB tak. Stara choinka z płyty wiórowej postawiłem żeby nikt nie szpenił🤣 mam jeszcze karton tam ustawiony co by mi namiot zasłaniał od słońca przed południem bo nie raz jak dojebalo to 30 stopni się robiło w mig w środku 👍🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 22 Kwietnia 2023 Dzień 55 - już po konserwacji 🤣 "od rana bania napufana zielonym chrustem..." @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 22 Kwietnia 2023 @sopel czekaj czekaj to nie jest z tej rośliny chyba? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 24 Kwietnia 2023 Siema. Początek 9 tyźnia (zasłyszane 🤣) dzień 57. Zbyt wysoka to ona nie urosła ale i tak się jaram bo widzę że coś z tego będzie 🤤 wilgotność 40% a temperatura lata koło 26 stopni. Leje nawozy zgodnie z tabelką od 8 tygodnia. Przeskoczyłem o jeden tydzień. Zero problemów w tej chwili. Wystarczy się przyglądać i wąchać bo jebie zacnie. Ogólnie to jakiekolwiek problemy skończyły się po przesadzeniu a jeszcze wcześniej włączyłem na stałe wyciąg na najniższe obroty i świeże powietrze. Czekamy i oglądamy 🙉 pozdro 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 24 Kwietnia 2023 W ogóle tak patrzyłem już w sumie trochę po tych uprawach jak kwitną ale moja to jakiś mutant 🪴 wszystkie nogi ma całe objebane tymi białymi włosami, od samego dołu. Krótka . Wydawało mi się wcześniej że jest na niej bardzo dużo kwiatów ale one późno i szybko się rozwinęły. Co sądzicie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Kwietnia 2023 @sopel nie jest źle jak na 60w. Nie narzekaj 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 24 Kwietnia 2023 @Udyr nie jest źle = nie jest dobrze. Dobrze rozumiem? 🫡 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Kwietnia 2023 @sopel nie chcę zapeszać, ale przyjrzyj się czy nie ma pękniętych męskich jajców, bo na niektórych fotorelkach widziałem właśnie że to od tego był ten "mleczny pył" Ale u Ciebie to raczej kwestia już późnego kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach