kamilstopro 57 Napisano 19 Stycznia 2023 @Andi pH dobre sprawdzalem tym testerem najtańszym, nie nie przelewam ,właśnie czekam aż będzie sucha i wtedy podlewam. Wczoraj dałem 1 raz lampę na stoprocent i rano zauważyłem oklapnięte 3 roślinki i właśnie na dwóch roślinach pojawiły się takie przebarwienia na liściach ( na dwóch roślinach na dwóch liściach w sumie ) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 19 Stycznia 2023 @Mr.Greenco sądzisz na ten temat tych przebarwień ? Ponoć organiczne nawozy są dużo bezpieczniejsze to może być niedobór ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Stycznia 2023 Z pewnością niedobór. Wątpię by bylo to od nadmiaru. Cal-mag najprawdopodobniej ? @Andi ona bardziej wygląda na wysuszona niz przelane. @kamilstopro daj jej calmagu I dobrze pić. Obserwuj I dawaj znać jak co się pogorszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 19 Stycznia 2023 Ostatnim razem dałem 0.5 ml calmagu. A powinno się dać 1ml. Następnym razem dam więcej , tam jest azot a już zaczyna kwitnąć i nie chciałem za dużo dawać azotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) Dawaj pełną dawkę cal mag przy deficycie w glebie przez kilka podlań, później uzupełniająco mniej, ale dawaj cały czas Przez to że dałeś światło na max wzrosło zapotrzebowanie i wyszły braki.... Zwłaszcza przy ledzie tak jest I moim skromnym zdaniem to trochę za szybko żeby na max lampa chodziła ¾mocy będzie ok I azotu też potrzebny na kwicie, ale mniej Miałem nie raz porównanie jak dawałem tą samą ilość nawozów do roślin różnej wielkości Mniejsza była ciemniejsza i ładne kwiaty były, a w większej odrazu braki azotu wyszły, zrobiła się jaśniejsza i kwiaty wolno rosły i to bardzo, a później jebania z tym żeby uzupełnić braki Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Shagyalonzo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Stycznia 2023 @kamilstopro Zdjęcia bez światła włączonego dawaj, bo ciężej czytać z liści, 100 % lumatek 300 W pro po 2 tygodniach od pojawienia się prefolwerów? Zdecydowanie za dużo mocy, na 100 % to przy 6 tygodniu kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 19 Stycznia 2023 10 godzin temu, kamilstopro napisał: Przesadziłem z czymś czy to jakas oznaką niedoboru, są to górne liście ? Wszystko lałem według zalecen nawet ciut mniej. Wczoraj dałem światło na stoprocent bo już 2 tyg po pierwszych preflowersach może to od tego ? Było ok 35cm od szczytów. Tu odrazu widać że żarcia im trzeba Kcal mag ładuj non stop jak udyr Ci napisał Tym bardziej jak filtrujesz wodę (teraz to doczytałem 😅) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 20 Stycznia 2023 @Zielone krainy @Shagyalonzo w takim razie skręcam do 75% mocy lampy i dzisiaj dostają cal mag w odpowiedniej dawce. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 20 Stycznia 2023 Kurde trochę to postępuje. Akurat dzisiaj miałem podlewanie dałem po 1.2 ml na litr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Stycznia 2023 @kamilstopro książkowy niedobór potasu po strzale z mocy lampy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 20 Stycznia 2023 Zrobiłem lekki oprysk z pk 13 14 na liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 28 Stycznia 2023 Siemanko u mnie się poprawiło wszystko idzie w dobrym kierunku. Dzień 44 a critical dzień 37. Zdjęcia po kolei..1 critical , 2 gorilla cookies 3 critical 4 i 5 gelato Wilgotność około 50procent średnio. Temperatura w nocy ok 17 w dzień ok 23 stopni. Lampa już hula od dzisiaj na 100% i 60cm nad najwyższą roślina. Przeglądałem bardzzo dużo innych forum i czytałem że można już ja odpalić na stoprocent. Wogole teraz obczailem że zrobiłem zdjęcia o 16.20 także pozdro 420 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 28 Stycznia 2023 Zobacz na 1 zdjęciu maja powybijane końcówki do góry nie wiem czy to nie od ilości światła 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 28 Stycznia 2023 @Katastrofedens co mają ? Dopiero Je przełączyłem o 13 na światło mocniejsze, a zdjęcie zrobione o 16 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 28 Stycznia 2023 Albo za mało potasu chodź w tej fazie nie powinno jeszcze wybijać potasu albo masz robala. Nie prześledziłem całej fotorelki wiec nie wiem co tam lałeś. Jak zaczną żółknąć to potas i jak najszybciej uzupełnij a jak nie to robal. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 28 Stycznia 2023 @Cali_Bastardpóki co dalej nie postępuje i się zrobiło normalnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 1 Lutego 2023 Siema mam pytanie czy jak używam organicznych nawozów to mogę je stosować do końca czy też odstawić je dwa tygodnie przed ścinką ? @Mr.Green @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Lutego 2023 W każdym przypadku powinno się odstawiać nawozy przed ścięciem, ładnie się wybarwią i pozbędą zbędnych składników na koniec. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilstopro 57 Napisano 1 Lutego 2023 @Udyr ile czasu mniej więcej przed ścinką ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Lutego 2023 @kamilstopro 2 tygodnie powinny wystarczyć jeśli są mocno naładowane żarciem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach