WBB 2,119 Napisano 6 Grudnia 2022 Ja to dopiero się uczę LST ale najpierw ją kilkukrotnie wyginam w obie strony w miejscu gdzie będzie zgięcie. Mówią tez o ściśnięciu i lekkim zmiażdżeniu łodygi ale teraz to nie jest takie łatwe ją w palcach zmiażdżyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 6 Grudnia 2022 @WBB A czy tym "lekkim zmiażdżeniem" łodygi nie ograniczasz transportu wody do wyższych partii rośliny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 6 Grudnia 2022 Nie wiem... ktoś mądrzejszy ode mnie musiałby się wypowiedzieć 🙂 Moja jedna teraz się też złamała ale, że napita nie była to nie odpadło tylko takie "kolano" się zrobiło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 6 Grudnia 2022 @WBB wg mnie na logike jak zmniejszysz średnice lodygi to zmiejszasz ilość wody i składników które pójdą do góry. Ja chyba będe po prostu swoją systematycznie z dnia na dzień doginał do ziemi po kawałku żeby jej nie złamać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 6 Grudnia 2022 @WBB Udało się bez pęknięcia, niestety nie miałem dzisiaj ze sobą drutu którego mógłbym wbić w ziemie ale no cóż przynajmniej jest teraz prostopadle do ziemi a nie tak jak wczoraj. Dzień 25 (tak zgubiłem jeden dzień gdzieś) Temp: 23 °C Wilgotność: 72% Dogięta bardziej było więcej roboty niż wczoraj bo już zaczęła się prostować po wczorajszym lst 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Grudnia 2022 @ColderVoid Jest lepiej , dosyp jej ziemi ile się da. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 6 Grudnia 2022 @ColderVoid jak pogruchotasz łodygę to zacznie się proces samoleczenia, będzie grubsza i mocniejsza i więcej substancji odżywczych będzie przekazywać niż ta, która nigdy takiego zabiegu nie miała wykonywanego. Poczytaj o treningu "supercropping" 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Grudnia 2022 @ColderVoid zmiazdzysz A ona odbuduje się grubsza I silniejsza. Nie chodzi by ja zniszczyć totalnie a delikatnie ją zmiekczyc 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 8 Grudnia 2022 Dzień 27: Temp: 23.3 °C Wilgotność: 72% @Rzeźnik @Mr.Green Dzięki za uwagi, zawsze się czegoś człowiek dowie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 13 Grudnia 2022 Dzień 32: Temp: 21.4 °C Wilgotność: 68% Fajnie się rozrasta, kolory też ma, ale mój telefon ma lekkie upośledzenie i jakbym nie rozbił zdjęcia to liście na dole robią się lekko szarawe. Na drugim zdjęciu widać jak ładnie pokazała płeć, i teraz pytanie mam pod ręką nową lampe tylko na kwitnienie. Ile jeszcze dać jej czasu na starej lampie żeby sobie podrosła, czy zmienić ją już? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Grudnia 2022 @ColderVoid Ja bym na nic nie czekał tylko wymieniał oświetlenie na docelowe, pokazała płeć wchodzi na kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 14 Grudnia 2022 @Zielone krainy Czyli pokazanie płci oznacza przejscie na kwitnienie? Bo przy fotoperiodach to wiadomo po zmianie czasu ciemni ale jak to sie po automatach rozpoznaje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Grudnia 2022 @ColderVoid pokazują się włosy, więc zaczyna powoli kwitnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Grudnia 2022 @ColderVoid Pokazała płeć, to wstęp do kwitnienia, zaraz będzie budowała kwiatostany. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Dzień 41: Temp: 21.3°C Wilgotność: 62% Lekki lolipopping (pomysł matki) ale bardzo dobrze zareagowała po tym. Nawóz zmieniony z Terra Vega na Terra Flora Główny top: Edytowane 22 Grudnia 2022 przez ColderVoid 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 29 Grudnia 2022 Dzień 48: Temp: 23.6 °C Wilgotność: 58% Pokazały się też pierwsze topki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Grudnia 2022 Nabiera tempa 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 29 Grudnia 2022 @Mr.Green Na szczęście na nowej lampie 200W 2100K ale i tak zmieniłem już na 12/12 więc zużywa tylko trochę wiecej prądu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Grudnia 2022 Po co zmieniłeś na 12/12 ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 29 Grudnia 2022 A żeby troszkę z gniazdka mniej ciągło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach