Mr.Green 4,309 Napisano 4 Grudnia 2022 150ml to za mało.. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Grudnia 2022 Przelałem je jak były malutkie... i teraz mam strach lać więcej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Grudnia 2022 Jak raz za duzo wody wlejesz to czekasz aż przeschnie i wracasz do systemu podlewania. Trzeba ją poic coraz więcej wraz ze wzrostem. Nawadniac jej podłoże by rosła coraz większą i lepsza Ja do 2litry sloika wlewam teraz około 400ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) Leżą wszystkie i poszło 3.5 litra na sześciu A to jeszcze nie kwitnie? Edytowane 4 Grudnia 2022 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Grudnia 2022 Kwitnie Nie lej po liściach, bo popalisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Grudnia 2022 Takie małe planty i już kwitnie? To tam 3 sztuki kwitną... Ta woda na liściach to po oprysku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Grudnia 2022 Staraj się robić oprysk w nocy, kiedy lampa jest wyłączona, żeby nie popalić liści, taka kropelka działa jak soczewka @WBB no tak, to automaty, one rosną tak z 3 tygodnie, same się przełączają, to też trwa z tydzień czasu, przebiły ziemię jakoś na początku listopada, to normalne, że już kwitną 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Grudnia 2022 3 minuty temu, Rzeźnik napisał: Staraj się robić oprysk w nocy, kiedy lampa jest wyłączona, żeby nie popalić liści, taka kropelka działa jak soczewka Noc mam o 12 w południe jak w robocie jestem. Wiem, że to jak soczewka działa. Na razie się udało i chyba nie przypaliło... A to mi tam jeszcze urośnie ile trzeba czy takie pizdki małe zbiorę? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) @WBB powinno jakieś tyle co na wegu, dlatego dobrze, żeby się wyciągnęły trochę, albo w ogóle to LST zlikwiduj, bo to ją też spowolni trochę Edytowane 4 Grudnia 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Grudnia 2022 A co tam jest 13 stopni ? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Grudnia 2022 Jutro je muszę każda z osobna sfotografować chyba. Dzisiaj ta do góry po lewej LST dostała i na dole lewa i prawa... No strych nieogrzewany to jak otworze namiot to zaraz tam jest 13 stopni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Grudnia 2022 @WBB to tak nie może być, bo to nie rośnie wtedy... Chociaż te 18 stopni, żeby było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Grudnia 2022 Nie maja latwego zycia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Grudnia 2022 No ale ja go otwieram na godzinę. Normalnie jest tam ponad 26 stopni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Grudnia 2022 @WBB to na pewno, jak masz lampę włączoną, a ile masz jak się wyłącza, wiesz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Grudnia 2022 @Rzeźnik dobre pytanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Grudnia 2022 19 minut temu, Rzeźnik napisał: @WBB to na pewno, jak masz lampę włączoną, a ile masz jak się wyłącza, wiesz? 9 minut temu, Mr.Green napisał: @Rzeźnik dobre pytanie Wiem... Przez 4 godziny nocy spada do 6 stopni. Nie wiem czy to dla nich za duży szok bo mogę lampe wyłączać na krócej albo jej wcale nie wyłączać... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 5 Grudnia 2022 @WBB to jak możesz nie wyłączać to dawaj jej 24/7, to są automaty to im się nic nie stanie, a powinny nadrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Grudnia 2022 To jest jakaś niedorzeczność.... czyżbym był aż tak tępy żebym kilku roślin nie potrafił wyhodować 🙂 No wywalimy programator niech leci 24/0. Podłogę mam wyłożoną 2cm styropianu żeby jej nie zniszczyć jak będę donicami jeździł po niej ale tam chyba 1cm wody stoi na podłodze od nowego nawilżacza 🙂 ps. zrobię dzisiaj więcej fotek bo musicie zadecydować (bo ja spierdolę decyzję) czy je poluzować czy LST zostaje na wszystkich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 5 Grudnia 2022 @WBB ja bym to LST poluzował, a jak będą się teraz wyciągać to tylko szczyty odkryj(wiesz, poodginaj od siebie drutami, żeby każdy miał światło), bo faktycznie są małe. A przy następnej uprawie jak warunki zrobisz dla plantów optymalne to sobie zrobisz jak będziesz chciał, a teraz to aby było chociaż te 3 dyszki z krzaka i tyle ^ ^ tak to widzę, na zdrowy rozsądek Temperatura 26 to dobra temperatura, wilgotność widzę, że masz 51%, to dobrze, tak do 60% jest spoko przy automatach, ale nawilżacz jak masz w środku to wywal, bo już zaczęły kwitnąć, pleśń wbije tam ^ ^ zobacz bez nawilżacza na razie jaka się wilgotność utrzymuje, ew. Wypierdol nawilżacz na zewnątrz w pobliże wenta wprowadzającego powietrze, jeżeli będzie zbyt sucho, ale myślę, że te 35-40% powinieneś miec. Zrób tak i zobaczymy co dalej 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach