Rzeźnik 447 Napisano 6 Listopada 2022 Jak widać na załączonym obrazku, moje zabiegi są im niestraszne, wyprostowały się i lecą dalej 😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Listopada 2022 @Rzeźnik na przyszłość śmiało możesz tam 4 takie ładować I siatka tłusta I wyjebana po rogi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 6 Listopada 2022 @Mr.Green wiem, zdałem sobie sprawę z tego po trzech tygodniach xD ale teraz to już keczup po frytkach. Muszą być też klony, bo z pestek to nie ma sensu, zbyt rozjechane genowo są @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Listopada 2022 @Rzeźnik no to wtedy już grubsze zabawy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 6 Listopada 2022 Wszystko się da tylko zależy ile kto czasu na zabawę poświęci 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) Dzień 51, Lampę przestawiłem na 45cm i podkręciłem moc do 80% w poniedziałek, bo nie podobają mi się łodygi, chude są, powinny zgrubieć po takim zabiegu. Cykam im światło na 12/12 jutro i jak zaczną kwitnąć to podkręcam do 100%. Nadszedł czas rzucić im biogrowa i calmagu, ta po lewej dostanie więcej grow, bo widzę, że szybciej głodnieje, odczekam kilka dni i jeśli efekt nie będzie mnie zadowalał to zrobię oprysk z bioheaven, powinien podkręcić na interesujący mnie kolor liście. Wyłączyłem wyciąg, bo teraz lampa podkręca temperaturę do 28-30 stopni, więc potrzebna wyższa wilgotność, przy zamkniętym namiocie bez wyciągu mogę mieć nawet 90%. Niedługo zacznie się robić ciekawie 😊 Trzymajcie się, do następnego ✌️😁 Edytowane 9 Listopada 2022 przez Rzeźnik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2022 @Rzeźnik hmm.. trochę małe jak na 50 dni wega. Patrząc na te ostatnie zdjęcie z przeswitem to takie nie wielkie są 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 9 Listopada 2022 Panowie czemu służy tak długi weg? Pytam bo sam lecę pierwszy raz z sezonami i zastanawiam się jak długiego wega im zrobić. Panowie czemu służy tak długi weg? Pytam bo sam lecę pierwszy raz z sezonami i zastanawiam się jak długiego wega im zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 9 Listopada 2022 @Mr.Green będzie Pan zadowolony 😊 23cm dokładnie mają, siatka jest na 20cm. O to mi chodzi, już tłumaczę czemu, odpowiadając przy okazji @Zumiacz owi - szczyty są w niemal każdym otworze siatki na powierzchni którą zajmują, wiesz ile to jest pojedynczych kratek? Ponad 100. Niech da dwójkę z każdej takiej kratki i obędzie się bez plechy, a będę bardziej niż zadowolony ze zbiorów 😁 to scrog, ona ma iść horyzontalnie, a nie wertykalnie, równe światło dla każdego z osobna, a długi weg i większa doniczka jest po to, żeby system korzeniowy był jak największy, gdy uważasz, że korzenie wypełniły doniczkę(to długo trwa, dlatego taki weg) to przełączasz i roślina skupia się na kwitnieniu. Do tego łodygi im większe tym więcej substancji przekazują i wtedy nie ma chuja, że to nie urośnie, bo to samo idzie✌️😁 Samo życie - lepiej mieć mniejszego i grubego niż długiego i cieńkiego 🤣🤣🤣 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2022 Życzę 100 topow 😛 Napisałem ze sa małe.. Nie niskie.. 😛 ale może mi się wydaje tylko. Poprostu jak tak patrzę to po 50 dniu wydawać by się mogło ze powinny być potężne. Wrzuć specyfikacje tej odmiany jak możesz 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 9 Listopada 2022 @Mr.Green Aaa dla mnie to jeden ciul w sumie małe, niskie, ale fakt, badyli nie mają za grubych ^ ^ Teraz powinno się to zmienić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) @Rzeźnik wiadomo ze jeden ciul bo i tak rośnie I rośnie dobrze. Bez zarzutów. Lecz nie leci pełnym piecem 😛 Czytałem sporo o defo bo sam będę teraz robił.. I nie każdy plant lubi chociażby srednia defoliacje o ostrej nie mówiąc. Good for scrog 😛 Edytowane 9 Listopada 2022 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2022 @Mr.Green Ty tam lepiej przyglądaj się i patrz jak to się robi i jak wyjebie namiot w powietrze 😎 @Rzeźnik dobra robota🔥🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 11 Listopada 2022 Dzięki, za kwadrans światełko się zapali to zrobię małego upa jak to idzie ✌️😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2022 @Mr.Green co do defo to wszystko zależy kiedy ją wykonasz no pewnie jak będziesz co chwilę męczył to i twoja przestanie cię lubieć 😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 11 Listopada 2022 @Barney's Powiem Ci, że na razie z moich obserwacji wynika, że póki krzakom dajesz dobre warunki, tj. medium ma wszystkie pierwiastki; korzenie są rozbudowane, nic nie gnije, wilgotność i temperatura są okej, to gandzię na moment tylko hamuje, gdy golisz ją etapami ale konkretnie. Nie robiłem w sumie nigdy inaczej, bo podpatrzyłem na kilkudziesięciu fotorelacjach, zanim zacząłem uprawiać jakie efekty dawało wyrywanie po kilka liści codziennie, a jak wygląda to z goleniem etapami i wybrałem to co wizualnie i objętościowo wydawało mi się rozsądniejsze 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2022 @Rzeźnik wiesz dla jednego wyrwanie 5 liści to jest ostry trening a dla drugiego łysy plant @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 11 Listopada 2022 Dzień 53, Rośnie to całkiem sympatycznie, azotem z tego co widzę będę tankować też w kolejnym podlaniu, aż do momentu uzyskania ciemniejszej barwy zielonego, a na kwitnieniu pewnie już azot z bioheaven i bioblooma im starczy, no ale wiadomo - trzeba reagować na bieżąco. Lampa 45cm od szczytów, 80% mocy, wyciąg z filtrem włączony. Przez pół cyklu dobowego wyciąg nie był włączony, co podkręciło temperaturę do 31° i liście zaczęły się przypiekać, ale poszedłem za radą @Barney's, włączyłem wyciąg i jak zbiło do 28° tak wilgotność utrzymuje się w granicach 60%-86%, w zależności czy namiot jest otwarty. Roślinkom to chyba służy, ale żeby każdy mógł sam na ten temat wyrazić opinię dodaję zdjęcia. Jak się przełączą to moc na 100%, zaczną chodzić oba wentylatory, jeżeli to nie obniży wilgotności to dodam mieszak, ostatecznie wleci osuszacz, a na późnym kwitnieniu drugi mieszak i tak już do kosy. Zaraz się zacznie ciągłe podlewanie, aż mnie palce świerzbią 😁 Ktoś tu na forum pisał, że lubi mieszać nawozy z wodą, bo "czuje się jak alchemik" i muszę przyznać, że podzielam jego zdanie 😁 Miarki, strzykaweczki, lejki, węże, wiadra, butelki, pompki jak ktoś herbatę czy w ogóle aparatura do hydro, no jest klimat 😁 Pierwsze zdjęcie przedstawia to gapiostwo, pamiętajcie, żeby nie przekraczać 30°C bez CO2. Potem to już planty od lewej do prawej ✌️😁 Do później 😎 No i lecimy dalej z siateczką 🙂 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 11 Listopada 2022 Jak ładnie wyskoczyły za siatkę 😁 pokazały główkę 😂 Super to wygląda ziomuś 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2022 @Rzeźnik jest moc🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach