Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga trochę jakby fosfor. Mógłbyś dać im trochę jeść. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 (edytowane) @Udyr Co ciekawe, na tym jednym liściu jakby delikatnie woda wychodziła... Kupię coś w castoramie zw sensie jakiś fosfor? No i druga sprawa, wczoraj je podlałem dość dobrze, bo myślałem, że już schnie. Mogę ją nadlać? No i nigdy w sumie nie widziały nawozów, biohummusa odrobinę jej 2 razy dałem i plargona k, ale to z miesiąc temu... Edytowane 15 Września 2022 przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga nie lej drugi raz, przy następnym podlejesz jak będzie już sucho. Coś na kwitnienie, zobaczysz na opakowaniu ilość NPK. Pewnie jakiś florovit do kwitnących znajdziesz najprędzej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Udyr w tym, PK ma być jak największe względem N? A ona nie umrze do tego czasu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga nie powinna przez dzień czy dwa całkiem zdechnąć. Ale nawóz lepiej żebyś już miał przygotowany przed następnym podlaniem. Tak więcej PK niż N. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 Ehhh... To coś mnoży się w bardzo szybkim tempie... Tak wygląda bez oświetlenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga Coś robisz nie tak, niestety. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Września 2022 @Udyr no N to tu jest od groma... zaraz czarne te liście się zrobią 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Eddie Plant Tyle, że ja jej w ogóle nie dawałem azotu. W ogóle żadnych nawozów. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga a ziemia jaka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @AmberYbarra Tyle to i ja wiem. Ledy mają, powietrze mają, wilgoć mają, nawozów w sumie żadnych im nie dawałem. Lałem w nie deszczówkę... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Września 2022 ...chociaż po jej wielkości to chyba już nie ważne jaka... kieruj się kolorem liści. Jeżeli nie potrzebuje N to nie dawaj, nawet jakbyś mial w tabeli że podać. Kieruj się indywidualnie pod każdą roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Eddie Plant W tej ziemi już jest ponad miesiąc, już nie pamiętam, w castoramie kupiłem jakąś ph 5.7-6.5 @Eddie Plant ona aż taka ciemna nie jest, kwestia tego, że deszcz u mnie pada i wyszła trochę ciemniej. Jej kolor jest zielony, delikatnie mocniej niż standardowy zielony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Września 2022 To jeżeli kolor jest inny na zdj niż w rzeczywistości, to jak mamy Ci dobrze doradzić? Kierujemy się tym co widzimy. Zrób konkretne zdj z fleszem, żeby kolor był taki jak w rzeczywistości i daj zbliżenie na te plamy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Eddie Plant na początku jest takie ciemne, a później przechodzi w kolor żółty, następnie w miedź No i te liście z tą "rdzą" mają krople, jakby woda z nich wypływała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga chyba zrezygnowałbym z deszczówki, teraz masz kwaśne deszcze i inne gówno. Chuj wie jakie chujstwo w tym siedzi. A do papu podałbym 1ml/l N @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 15 Września 2022 https://dutch-passion.com/pl/blog/wizualny-przewodnik-po-niedoborach-składników-odżywczych-w-konopiach-n987 Te same dziury, calmagu brak, no i dawaj potasu też(pisałem Ci priv), bo teraz zacznie jeść duuużo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Rzeźnik @Eddie Plant Calmag i pk13/14 zamówiony... Podałem jej dzisiaj trochę plantonu k + hummussa do pomidorów jakiegoś, oby tylko wytrzymała zanim kurier przyjedzie... 😞 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga wytrzymają, luzuj. Przecież to chwast @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Eddie Plant Wczoraj był tylko jeden liść w delikatnej skazie. Dzisiaj jak się obudziłem i chciałem je poobracać (No i też sprawdzam ile już korzenie mi wyszły na spacer z donic) to jak zobaczyłem 1 liść w rdzy, a 2 zainfekowane, to mało się nie rozpłakałem... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach