Przedzior 239 Napisano 4 Września 2022 @ZielonyTabaluga a jak z wilgotnością? Ja to zakładam denka od butelek aby była większa wilgotność. Tylko tutaj panują specyficzne warunki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Września 2022 @ZielonyTabaluga żadnych nawozów, za mała jest na cokolwiek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 4 Września 2022 59 minut temu, Przedzior napisał: @ZielonyTabaluga a jak z wilgotnością? Ja to zakładam denka od butelek aby była większa wilgotność. Tylko tutaj panują specyficzne warunki. Nie mam pojęcia, dopiero we wtorek będę miał higrometr, pryskam ścianki boxa wodą, ziemię z góry. Póki co na oko, zamówiłem też nawilżacz. 38 minut temu, Udyr napisał: @ZielonyTabaluga żadnych nawozów, za mała jest na cokolwiek. Ale póki co, są w porządku? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 5 Września 2022 @ZielonyTabaluga Bez nawozów, są za małe. Nic sobie nie poprawisz a jedynie możesz uszkodzić roślinkę. Czekaj aż roślinka ukończy 21 dni od wyjścia z ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 5 Września 2022 Mój nowy growbox to jeden wielki niewypał, nie przewidziałem sytuacji... Wyszedł mi tak, że ani wsadzić do niego 2 rośliny (wtedy zostaje zbyt dużo miejsca) ani 3 (bo wtedy docelowe donice ok 11l)mi się nie zmieszczą... Dlatego dzisiaj przejdzie modernizację. Czy wymiary : 0.35m x 0.65m / 0.8/m wysokości. Starczy mi na 3 automaty? Chodzi mi w sumie o przestrzeń dla nich, bo donice już wtedy ładnie mi się zmieszczą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 5 Września 2022 Im wyższy tym lepiej Policz sobie, wysokość doniczki plus średnia wysokość twoich roślin jakie mogą osiągnąć + odległość od źródła światła+ miejsce na światło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 5 Września 2022 @ZielonyTabaluga 0.8 metra to trochę mało, niektóre Automaty lubią piąć się w górę bezpieczny dystans 1.2 metra do 1.6 metra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 5 Września 2022 Zauważyłem, że jednej, ta która jest najbliżej wiatraka dolnego, opadły liście w dół. Zimno jej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Września 2022 @ZielonyTabaluga jest zasada. Podlać zamknąć i nie podglądać. Za każdym razem jak otwierasz obudowę/boxa/namiot zmienia się temperatura, wilgotność itp. Daj jej żyć i nie przeszkadzaj jej rosnąć. Cierpliwości odrobinę zawsze się przydaje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 5 Września 2022 (edytowane) @ZielonyTabaluga Nie zimno, one czasami tak reagują. Możliwa przyczyna to opiła się wody liście zrobiły się ciężkie od wody i lekko opadły, zjawisko normalne. Abo w drugą stronę, ma za sucho i liście opadają z odwodnienia. Albo po prostu opuściła listki bo tak chciała, to jest bardzo zabawna roślinka i czasami robi takie rzeczy bez powodu. Edytowane 5 Września 2022 przez AmberYbarra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Września 2022 @ZielonyTabaluga moze byc ze blisko wiatraka jest i ja przewialo troche. Meczy ją i zalezy jakim powietrzem dmucha bezposrednio na plancika. Jak jest cieple i suche to troche da jej popalic 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 5 Września 2022 @Mr.Green Też tak może być. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Września 2022 @AmberYbarra moze lecz nie musi. Kazda teza dobra 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 6 Września 2022 15 godzin temu, Mr.Green napisał: @AmberYbarra moze lecz nie musi. Kazda teza dobra 😉 Każdy wytrwały growerek się tego z czasem nauczy. Uprawa to wieczna nauka. A Ci co mówią że już wszystko wiedzą są w błędzie i jeszcze nie raz uprawa ich zaskoczy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 7 Września 2022 (edytowane) Dzisiaj już w większym growie. 43x66cm Oswietlone 3x 2700k 1250lm 2x 3000k 2475lm 2x 4000k 2475lm Obłożony kocem ratunkowym. Teraz uzbrajam nawilżacz powietrza, a następnie jadę odebrać termometr + wskaźnik wilgoci. Opinie mile widziane. Edytowane 7 Września 2022 przez ZielonyTabaluga 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2022 Ta w tym wiadrze to chyba Cie ponioslo z ta doniczka 😄 ile to ma litrow? 🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 7 Września 2022 @Mr.Green haha, 15l wiadro. No trochę mnie poniosło, ale takie mi dali. 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2022 @ZielonyTabaluga a mozesz lampe podniesc do gory jeszcze? Ten akacz w tymm wiadrze to moze dac czadu w gore teraz 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 7 Września 2022 @Mr.Green w wiadrze jest amnesia, mogę, jeszcze troszkę mogę 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 8 Września 2022 (edytowane) @Mr.Green Ma chłopak fantazję... 9 godzin temu, Mr.Green napisał: Ta w tym wiadrze to chyba Cie ponioslo z ta doniczka 😄 ile to ma litrow? 🤔 🙂 5 godzin temu, ZielonyTabaluga napisał: @Mr.Green w wiadrze jest amnesia, mogę, jeszcze troszkę mogę 😄 Amnesia kiedy kiełokowana ile ma dni ? Edytowane 8 Września 2022 przez AmberYbarra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach