Adrianosiku 288 Napisano 30 Sierpnia 2022 Dziewięć pestek wleciało do wody 15.08.wykiełkowało 6 Candy kush fazy wersion od qeensed , kiełkowanie w wełnie. Cmh 315 hps 250 medium keramzyt +wlukno silikonowe donica 5l , nawozy adwenced natural power nawadnianie automatyczne nawadnianie z beczki 60l pąpka powietrza grzałka pąpka wody jeden wyciąg powietrza brak wiatraków mieszających, Wega Bendę ciągną z 2 miechy wysokość śatki treningowej 80cm donice są oddalone od lamp w promieniu 30cm Candy kush fas wersion od Queen seed, kiełkuje w wełnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Sierpnia 2022 Androsik wariacie to Ty ?witaj 🙂 czekalem na twoj kolejny start 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 31 Sierpnia 2022 Coś się dzieje bo już łapie żółte listki. Podejzewam, ze lampa może być za blisko. Jaka tam masz temperaturę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green część kolego tak to ja:) na poprzednie konto zapomniałem chasła xd (palenie codziennie przynosi efekty ), fajnie że czekałeś może zaskoczę cię czymś w fotorelacja a może ty mnie 😉 @Soniq21 tak właśnie wydaje mi się że coś nie gra z roślinkami temp dzień to około 28°C w nocy 20°C żarowa cmh 315 na 50%mocy odległość od żarówek to 15cm podejrzewam że nawozy zbyt mocne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Adrianosiku trochę za wczesnie na nawozy stary. Jeśli One jescze nawet nie mają systemu korzeniowego rozwiniętego dla prawidłowego przyswajania odżywek, także je blokujesz. Weź przeplukaj ten rockwool czystą wodą, ewentualnie jeśli masz to dodaj do wody stymulator korzeni. Rosliny wyglądają jakby wypuściły już kielek od spodu, nie wiem w jakiej wielkosci doniczkach to bedziesz trzymal, ale sugerowałbym juz włożenie je w jakieś małe net-poty żeby korzeń nie walił po tacce bo będzie stres. Jak korzenie będą wychodzić poza net potach to wtedy do docelowego pojemnika i ma rosnąć. Plus to światło bym trochę odsunął lepiej za daleko i żeby się lekko wyciągnęły(zawsze możesz przybliżyć lampe) niż żeby dostaly stresu świetlnego a nawet je spaliło. Super, że ogarnąłeś automatyczne podlewanie, mega ułatwia sprawę. Jak masz ustawione interwały? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Soniq21 zastosuje się do wskazuwek, jak chodowałem w keramzycie to 4 razy na dobę woda się lala przez 5minut teraz jako podłoże zastosuje włukno silikonowe myślę że 8razy dziennie będzie czeba podlewać po 5 minut doniczki są 5litrowe powinno w zupełności wystarczyć na kożenie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 2 Września 2022 Rośliny w doniczkach torfowych z ziemią keramzytem po bokach, najmniejszego wykopem z wełny i do źemi, podlane woda z stymulator kożeni +oprysk, zrobiłem wszystko co w mojej mocy teraz wasza kolej moje maleństwa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 2 Września 2022 (edytowane) może trochę za mokro mają dodatkowo 1 tydzień nie dawał bym nic kompletnie poza wodą z ph dobrym . Edytowane 2 Września 2022 przez Kartek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 3 Września 2022 @Adrianosikubedzie dobrze, nie takie się już podnosiły. Liscie dostaly po dupie wiec dla większenia produkcji chlorofilu oraz złagodzenia obajwow stresu zrób oprysk z soli epson co 3 dni. Koniecznie zaraz przed zgaśnięciem lampy, żeby ich nie popaliło. I delikatnie z odległością od lampy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 5 Września 2022 elo spontanicznie Mnóstwo pestek z palenia powziąłem do wody nie liczę na jaki kolwiek zbiur z nich tak eksperymentalnie je wsadzam, podłoże keramzyt +źemia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 6 Września 2022 Jest dobrze 🙂 rano wrzuciłem do wody 7 supper og kush od Pyramid. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2022 Dajesz dajesz 🙂 chce ta pelna siatke zobaczyc 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 7 Września 2022 @Adrianosiku jestem bardzo ciekawy tej uprawy, trzymam kciuki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 8 Września 2022 @Mr.Green z to genami będzie ciężko , dwa się nadają kolejne dwa niebardzo:( w dodatku 7 og Kusch to jakieś stare pestki były bo kiełkować nie chcą:( @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 8 Września 2022 Rano do wody wleciały 3 meringue od duch Passion, już w nawilżonej chusteczce na podgrzewanej tacy. Candy Kusch zawiedziony z genetyki i jakość z 9 jedynie dwa się nadadzą 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 8 Września 2022 A te kostki wełny to nie przyplesnialy trochę ze takie zielone sa na dole? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 9 Września 2022 @Danczan chyba nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 10 Września 2022 Dostały nową lampę lepiej późno niż wcale 2×55 Wat, niewiem czy jest sens kolejne dwie żarówki dodać, do torfowych doniczek wleciały 3 meringue a og kush nadal nie wykiełkował, dwa candy Kusch wsadzę do doniczek a dwa wywalę, ale najpierw utnę wstożek wzrostu by poczekały na meringue wtedy razem wsadzę do docelowych doniczek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 11 Września 2022 Candy Kusch przycięte wstożki wzrostu, super og Kusch 1 na 7 pestek wybił, meriguane 1na 3 wybił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Września 2022 @Adrianosiku zdajesz sobie sprawę że w tych kostkach już pełno glonów jest. Nie będzie to gniło za chwilę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach