Juras80 273 Napisano 11 Grudnia 2022 12 godzin temu, Adrianosiku napisał: Z 1m² 2×hps 250 jak nie wyjdzie 500g suchego to znaczy że coś źle robisz, dlanie takie parametry to minimum od czego czeba zacząć by uprawa miała sens Ty miałeś te parametry większe mimo to mniejsze zbiory xd Ps: autopoty dlanie to dziadostwo ponieważ dostarczają wodę jedynie od spodu a korzenie rosną w całej donicy przynajmniej powinny, tam gdzie sucho tam nie bendą rosły,. Zjebalem trening. Za bardzo powykręcałem i ściskałem łodygę. Za dużo je w ciąż przekładałem przez co swobodnie nie rosły. Musiały dostosowywać się do otoczenia, przez co przestoje. Tym razem stresu jak najmniej bym chciał fundować i cięcia Mysle ze z moim umiejętnościami najbezpieczniej gdy w 2-3 veg gdy ładnie już będzie widać jak kwitnie usunąć co słabo rokuje Organika tez ma swoje ograniczenia To raczej ostatnia uprawa na organice i z nawozami Cana startuje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Grudnia 2022 Widzę na fotkach ze Bosch Profesional jest 🙂 w L-boxach. Robisz w budowlance ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 11 Grudnia 2022 @Mr.Green tak. Robię wszytko. Lecz najbardziej malowanie i stolarka mnie interesuje. W zasadzie robię wszytko prócz plastra. Tak wyszło z tym boschem kupiłem kiedyś wkrętarkę z bateriami i już poszedłem w tym kierunku by nie robić se syfu z bateriami ładowarkami. Choć lubię tez metabo. Mam pile , ukośnice i grubościówkę. A maluje graco agregatem. Lecz miłość do boscha została. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Grudnia 2022 Jakiego masz gorąco? Mark 5? 7? 10? Szpachle też podaje? Itd. Graco spoko jest 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 11 Grudnia 2022 2 godziny temu, Mr.Green napisał: Jakiego masz gorąco? Mark 5? 7? 10? Szpachle też podaje? Itd. Graco spoko jest 😉 Mam 595 do cięższych farb i gx21 jak robię małe metry i lekka farba. Te marki co piszesz zajebiste ale tak lecą tylko gotowe masy typu semi a tu plaster i plaster. Ja bardzo nie lubię być ujebany jak świnia przy masach i z tym dałem sobie spokój. Tez nie można być od wszystkiego. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 16 Grudnia 2022 Po wysuszeniu wyszło 428g suchego i tu jest kłopot bo przesuszyłem zioło. Wiór się robi a wilgotność jest 45%. Jest jakiś sposób by trochę poprawić kondycję towaru ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Grudnia 2022 @Juras80 bovedy albo integry 62% do słoja i powinno coś podbić wilgotność. Tylko dobry rozmiar do odpowiedniej wagi w oz na pojemnik sobie dobierz. Wtedy działają jak należy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 16 Grudnia 2022 @Udyr a te 55% nie mogą być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 16 Grudnia 2022 @Katastrofedens kruszy się za bardzo Myślałem ze jak wilgotność podnieś to i topy będą lepsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Grudnia 2022 @Katastrofedens kwestia upodobania. 62% jest lepsze do podbicia w górę jak są przesuszone. 55% są bardziej jak masz wysuszone w punkt i tylko musisz utrzymywać dobrą wilgotność. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 16 Grudnia 2022 @Udyr @Katastrofedens kruszy się za bardzo Myślałem ze jak wilgotność podnieś to i topy będą lepsze 5 minut temu, Udyr napisał: @Katastrofedens kwestia upodobania. 62% jest lepsze do podbicia w górę jak są przesuszone. 55% są bardziej jak masz wysuszone w punkt i tylko musisz utrzymywać dobrą wilgotność. kwestia ze maja 45% jak słoma suche. Trochę zjebczyłem to suszenie. Wynik jest Ok moje minimum osiągnięte. Myśle ze będzie tylko lepiej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Grudnia 2022 To poka jakiego topa 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 17 Grudnia 2022 @Mr.Green Lecę z nowym tematem. Dzis poszły do wody na 24 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 Ładnie wygladaja topki 😛 wynik tez nie najgorszy. Ciekawy jestem tej Amnesi. Bedziesz zakladal nowy temat ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Grudnia 2022 @Juras80 zapowiada się niezły czas kwitnienia. Jedna do 8-9 tyg a druga do 11. Będzie długie grow 🙂 Sam bym taką paczkę pod choinką chciał znaleźć 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 22 Grudnia 2022 Wszystkim dziękuje za uwagi i ogromna pomoc. Tłustych świąt jak i plonów. Proszę to przynieś do zakończonych. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Grudnia 2022 @Juras80 W dniu 16/12/2022 o 13:01, Juras80 napisał: Po wysuszeniu wyszło 428g suchego i tu jest kłopot bo przesuszyłem zioło. Wiór się robi a wilgotność jest 45%. Jest jakiś sposób by trochę poprawić kondycję towaru ? Trafiłem prawie idealnie, typowałem 450 g. W dniu 29/11/2022 o 23:49, Zielone krainy napisał: @Rzeźnik Jak mogę się wtrącić, to powiem ci, że zaniża, ale niewiele , bo topy nie są duże , ale jest ich sporo , powierzchnia 1,44 m2. Mimo, że topów jest ich sporo, ja sam obstawia, około 450 g, jak na to patrzę. Napisał ile mają rośliny to 7 tydzień, a planuje kosę na 9 tygodniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 23 Grudnia 2022 13 godzin temu, Zielone krainy napisał: @Juras80 Trafiłem prawie idealnie, typowałem 450 g. Racje masz ale tych toreb mam więcej z towarem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Grudnia 2022 Takie to trochę bestialstwo trzymać to w foliowej torebce.. 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 23 Grudnia 2022 @Mr.Green Ja wiem. W krwiobiegu najlepiej 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach