Ciemny 45 Napisano 27 Sierpnia 2022 Mały up po tym jak mnie nie było . Duża dzień. 20 Mała 10. Wróciłem szybka akcja przesadzanie bo korzenie z małej wychodziły już spodem. Niestety miała troszkę sucho co raczej było wiadome .. i listki te większe trochę powykręcane ktoś może wie czemu ? A lst to chyba dobrze ? Jutro trochę jeszcze ja ponaciagam na boki. Łodyga z wykałaczki zmieniała się na grubość kredki do malowania/rysowania 😁 Warunki no nie jestem w stanie powiedzieć jak mnie nie było . Teraz "noc panienek" Temp 20. Wilg 50. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1534 Napisano 27 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Ciemny napisał: i listki te większe trochę powykręcane ktoś może wie czemu ? normalne Godzinę temu, Ciemny napisał: A lst to chyba dobrze ? wydaje się tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Sierpnia 2022 Ta mala odbije. Brak wody jej nie zabil na szczescie tylko spowolnil wzrost. W poniedzialek znowu wyjazd? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2139 Napisano 28 Sierpnia 2022 @Ciemny jeden z użytkowników w takiej sytuacji używał tego Samo podleje ile roślina będzie potrzebować. Tylko najlepiej czystej wody samej używać. I butelkę najlepiej ochronić przed światłem, żeby algi się nie pojawiły bo ceramiczną końcówkę zapycha wtedy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 28 Sierpnia 2022 @Udyr heh ja używałem i naprawdę sobie chwalę 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 30 Sierpnia 2022 @Mr.Green nie już bez wyjazdu, nie miałem czasu żeby się zająć pannami i poprawić to lst dzisiaj już dostają troszkę uwagi @Udyr do małych doniczek bardzo fajne . Ja teraz jak mam w dużych podleje raz około 300mm wody i wystarcza to na 5dni co najmniej . Ale dziękuję za fajny patent @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 30 Sierpnia 2022 Siemka . Duża dzień 24. Mała dzień 13-14 . Duża troszkę ponaciagalem na boki fajnie zaczyna wypełniać doniczkę 😁 pojawiły się białe włoski to chyba oznacza że pokazała płeć a co za tym idzie zacznie kwitnąć za niedługo 😁 tylko coś mi się troszkę mała wydaje 😅 A co do małej no nic się nie dzieje zbytnio po przesadzenia odbiła i powoli rośnie . Zawiesiłem worek z CO2 może pomoże 😁 Teraz moje pytanko co robić z tą małą ?żeby zaczęła kwitnąć trzeba jej zmienić światło 12/12.. moje głupota że pomieszalem wydało mi się że z tego nic nie będzie ale się pomyliłem coś już jest. co robić kiedy przełączyć światło ? Czas mam do połowy października później mam wyjazd na 2/3tyg więc pasuje żeby to zdążyło wsztko. Jakieś rady ? Jest to pure AK Jutro może zrobię jej lst. Warunki jak na zdj Podlane sama woda z ph6.5 Duża następnym razem dostanie 0.5calmag 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Sierpnia 2022 Elegancko rozjebana panna 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green a może powiesz mi co robić z ta mała 😅? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2022 @Ciemny a co z nia 😛 Jak na razie to ona sie boi tego srubokreta ktory tam lezy tak jak u mnie pas matka wieszala na drzwiach bo odpierdalalem od malego 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2022 Ten worek co2 ja mam zawieszony blisko szczytu rośliny , dmucha sobię na niego wiatrak i fajnie wszystko spada na liście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green hehehe no nic specjalnego 😅 śrubokręt zabrany może czuć się bezpiecznie 🤣 Głównie to chodzi mi o to kiedy przełączyć światło .. ale znów ucierpi na tym da druga większa. Czy wgl jest sens trzymać ta mniejsza?czy lepiej pozbyć się jej a skupić się na większej? @Gibexnator u mnie jest na wiatrakiem mieszającym. Moja myśl jest tak że to co wyjdzie z worka spadnie na wiatrak a wiatrak rozprowadzić po boksie prosto na panny. Chyba dobrze myślę? 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Ciemny jak teb co2 bag działa na teperature ? Ja mam w planie też go właśnie niebawem wsadzić w tent . Tam trzeba wody z setkę wlac i porobić dziurki ? Tak gdzieś mi się obiło o uszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) @TROUBLEMAKER w worku robisz otwory. W instrukcji jest podane ile dziur na jaki czas. Robisz okoko 3-4 dziur i dwutlenek sie sam uwalnia z worka powyzej temperatury ktora podaje producent @Ciemny jak schowany to dobrze hehe 🙂 z workiem dobrze myslisz. CO2 jest ciezsze i opada na dol wiec wszystko jest ok w tym temacie. Co do malej.. to zostaw ja.. szkoda panny 🙂 Ta duza rozbuduj do porzadanego rozmiaru a ta mala niech sobie rosnie poki co, nie ruszaj jej to troche nadgoni a jak ta duza juz zajmie duzo miejsca i bedziesz chcial przelaczyc to kilka dni przed zrob tej malej topping i dognij ja w LST na raz a porzadnie. Po 3-4 dniach jak odbije po treningu to przelacz i ona swoje da. Miejsca jest dosc jak na 2 planty wiec spokojnie to pomiescisz a i sie nauczysz czegos zawsze na tej malej 😛 Proby + obserwacja = najlepsza nauka Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green no już znalazłem video . Przy moich nie było instrukcji albo przeoczyłem. 10ml wody należy dodać i działa w zależności od temperatury.. do 2miesiecy Tylko czy dobrze Od 2tyg życia czy może później? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2022 @TROUBLEMAKER hmm nie wiem co to masz za torebke co2 ale ja do swojej wody nie dodawalem.. samo sie ulatnialo. Byc moze masz taka co trzeba z woda zmieszac 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 A zdąży mi ona do połowy października? Jeśli ja przełączę załóżmy za tydzień . Wiek że to wróżenie z susów ale jakąś wiedzę masz i doświadczenie na pewno większe niż moje . To możesz się wypowiedzieć 😁 @TROUBLEMAKER na tym worku pisze że jeśli nie zacznie się uwalniać CO2 należy dolac parę kropel wody 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green oznaczam tutaj bo tak mi coś nie pyklo.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2022 @Ciemny Teraz tak patrze ze to automat jest przeciez 😄 ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach