Pixel 60 Napisano 8 Września 2022 (edytowane) @Przedzior a przepis brałem z internetu,najważniejsze nie przekraczać 70% bo " zabija ,, składniki w ziołach. @Mr.Green no tak to chyba mam wszystkie w miarę silne ,ale tą najmniejszą co planowałem wywalić puchnie najbardziej,pewnie dlatego że koncentruje się na szczycie rośliny.U dwóch innych jest taka ,,mąka" że liście się sklejają w topach i nie maga się wyprostowac.fMam zaawansowany kwitnienie już ,jutro postaram się do sklepu skoczyć i ogarnąć pk bo już starsze włosy zaczynają brązowieć.Ogolnoe roślina puchnie teraz. W weekend zrobię foteczki 🙂 a z canna jestem bardzo zadowolony ,zwiększałem ,zmniejszalem,dawałem nawet raz taką samo dawkę co dla dużych i różnicy nie ma ,podejrzewam że laje za dużo nawozu i mi się to tylko marnuje. jutro pójdzie to samo co dwa dni temu bo tak już nie piją wody a nawet zmniejsze ale pójdzie odrobina pk Edytowane 8 Września 2022 przez Pixel 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 11 Września 2022 (edytowane) Heja! Dzień 67 Powoli puchną 🙂 Na razie wszystko gładko idzie o dziwo bez problemów,jedna odmiana jest taka że nie wytwarza za dużo w około siebie tej ,,mąki" ale puchnąć puchnie. Liście jeszcze nie żółkną,na razie nie widać początków jesieni więc jedzenie musi im smakować. Leję im teraz to samo wszystkim i nie zamierzam zwiększać nawozów oprócz PK Jakk zwykle jak nie zapomnę to nie zdążę do sklepu i nie kupiłem jeszcze pk 13-14 .W tygodniu muszę to zrobić i dodawać odrobinę do zupy. Polane przedwczoraj i jutro to samo czyli : CANNA na 6L wody z kalkulatora z małymi moimi przeróbkami. A/B - 18/22 ml RHIZOTONIC -. 3 ml Cannazym. 16ml Boost. 16ml CalMag. 3ml PH up. 0,3ml Tu podkreślam co czytają po ,,łebkach " TO JEST UPRAWA W COCO /KOKOSIE 🙂 Ogólnie nie robiłem żadnego flusha , przelałem raz tylko zupą z wyciekiem 20%. Ogólnie leję az od dołu mokro się zrobi. 6 -6,5 L wychodzi mi co 2 lub trzeci dzień przy temp 20-23stopnie, rozlane na 4rosliny jedne więcej drugie mniej piją a jak zostanie to dolewam trochę wody i jest w domu kwiaty podlać 🙂 Włoski już zaczynają brązowieć miejscami , nie wiem czy to dobrze 😛 No i foty wrzucam Edytowane 11 Września 2022 przez Pixel 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Września 2022 @Pixel jak widać dobrze wymieszane masz papu, aż się modlą do światła. Bardzo dobra robota panie majster. Kilka liści widzę tam do wywalenia, luzu by im się przydało 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 11 Września 2022 (edytowane) @Udyr No jutro troszkę wybiorę tych liści żeby tak nie przysłaniały,ogólnie to codziennie staram się je podginac pod spód albo na bok , denerwujące jest później szorowanie rąk żeby w pracy nie jebalo ziołem a zaś po pracy to samo przed kąpaniem poprawic muszę bo jak po to laska mi mówi że jebie cały ziołem w łóżku hehe Edytowane 11 Września 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Września 2022 @Pixel olejem roślinnym wystarczy posmarować dłonie i miejsca gdzie dotykała Cię roślina i zmyć mydłem. Fajnie się rozpuszcza żywica w tłuszczu, praktycznie zero smrodu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 11 Września 2022 (edytowane) @Udyr No z tym olejem to nie wiedziałem. Zrobiłem malutką kosę i znalazłem liścia z niedoborem pk u tej co mało ,, mąki " jest ,myślałem że to odmiana taka a ona chce puchnąć,też ma najwięcej szczytów od wszystkich innych roślin i równomiernie wypuszczonych (to lewy górny róg ) ,jutro cisnę po PK i ja nakarmię akurat dzień podlewania będzie. Dla mnie to znak że niedługo może być problem z następnymi tak więc muszę zwiększyc canna B ale lepiej jest dać PK 13/14 i mniej A/B bo azotu mają wystarczająco Edytowane 11 Września 2022 przez Pixel Więcej info i poprawa błędów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 13 Września 2022 Ale przechwalilem że idzie bez problemów hehe ,ale już ogarnęłem dziś PK i wieczorem dostaną dobrą zupkę z PK(żebym kupił to wcześniej to i łał bym wcześniej stopniowo :p) Dziś druga roślina pokazała na dwóch liściach od dołu że chce fosforu.A wy jak sądzicie ? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 18 Września 2022 (edytowane) Heja ! Dzień 74 ! CANNA na 6L wody z kalkulatora z małymi moimi przeróbkami. A/B - 20/23 ml RHIZOTONIC -. 3 ml Cannazym. 16ml Boost. 18ml CalMag. 4ml PK. 10ml No i PK 13/14 uzupełniło braki ,miałem jeszcze postępowanie problemu z 1.5 dni i ustało . Znowu trochę magnez musiałem podnieść bo gdzie nie gdzie jakaś kropka brązowa wyskakiwała:) No i co tu dużo mówić,na razie jak nic się nie spierniczy to będę lał zupę tak jak jest. Zamierzam zjechać z nawozów przed ścianą o połowę żeby wyssała z siebie ten azot ,ale nie wiem kiedy to zrobić , jak przeliczyć dni ,piszcie jak wy to robicie ! 🙂 Najwyższą roślinę przesunąłem maksymalnie do rogu mimo że wszystkie są podniesione o 10/20 cm to i tak najwyższą jest .Lampę dałem bardziej w lewo i opuściłem niżej żeby te niższe miały więcej światła. Nie chcę mi się już kombinować i znowu robić oddzielnie im stelaż żeby je podnieść a zwłaszcza teraz jak już kwitną na maxa , znając życie to jak bym to wszystko przestawiał to bym zaraz im coś pierdolił, połamał,pogial , wyrwał itd hehe Ogólnie jestem już zadowolony z tego co jest teraz , pobiłem swój mały rekord w mniejszym growbox i 2x słabszą mocą (pierwsza growbox 90x90 +lumtek 200w a tera spider farmer 100w 60x60) ,bardzo to mnie satysfakcjonuje:) No i foty naszej wspólnej uprawy , daliście swoje ,,5groszy " do uprawy bo sam to bym zrobił o wiele inaczej , no ale na koniec przygody /podsumowaniu będę wam dziękował za wasze porady ! 🙂 Edytowane 18 Września 2022 przez Pixel 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 18 Września 2022 (edytowane) A no i do rury dowalilem perfumy Hugo Boss ,bo filtr nie wyrabia i zaczęło śmierdzieć na zewnątrz garażu i powiem wam że to działa już drugi dzień ,niweluje BARDZO zapach na zewnątrz w sumie to niewyczuwalne jest hehe Edytowane 18 Września 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Września 2022 @Pixel podnieś światełko i sprawdź czy nie postępuje niedobór. Od tego też potrafią wychodzić plamy. Podstawki pod niższe planty i będzie lux. Ładnie posypane są ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 18 Września 2022 @Pixel ja bym zrobił przegląd instalacji, dobrze dobrany filtr i wyciąg, szczelnie poskładane do kupy, nie powinny nic przepuścić. A krzaczki bajka 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 20 Września 2022 @Udyr podniesiona na maxa @Kartek z zapachem mielem i wcześniej problem ,zajechany filtr albo wentylator za mocny Tak czy siak wczoraj zakupiłem filtr większej objętości materiałowo węglowy krótszy ale szerszy co pozwoliło mi upchać wentylator do środka do tego nową rurę dałem.Jest ciszej i zero zapachu ! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 20 Września 2022 No i pięknie, tak powinno być, maskowanie działa tylko do pewnego momentu dobry filtr musi być ! 😄 @Pixel 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Września 2022 Dość gęsto chyba tam masz. Zadbaj o dobra cyrkulację i dobry mieszak co by ci pleśn nie weszła. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 20 Września 2022 @Brazil Munster no gęsto trochę od góry,jeden miesza u góry trochę słaby wydaje mi się i jeden komputerowy leży między doniczkami . Wilgotność mam między 50-60proc po podlaniu ,zastanawiam się czy nie wcisnąć tam osuszacza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Września 2022 @Kartek ja nigdy filtra na uzylem 🙂 lezy w kartonie odkad kupilem namiot 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 20 Września 2022 (edytowane) @Mr.Green No ja się boję przypału... 😛 ktos przejdzie ,gdzieś zawieje i się ktoś zainteresuje heh Zastanawiam się czy nie wyciągnąć ich dziś i jeszcze raz fryzjera zrobić bo się boję tej pleśni,i odrazyu cynamonem nasmorowac. Na dole doniczki mam jakieś kropki "brązowe " na innej białe ale to chyba nawozy i Boost. Warto robić przycinkę ?Od dołu to już sporo nagą jest 😛 Edytowane 20 Września 2022 przez Pixel 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 20 Września 2022 Nie wygląda to jakoś nie bezpiecznie te kropki, jak masz obawy to dołóż mieszaka na dole. Jak masz podobne parametry na dole i na środku boxa to masz dobrze wymieszane, jak są duże różnice to przydał by się mieszak. @Pixel 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Września 2022 Trochę za późno na fryzjera o tej porze. Pojedyncze liscie Ok ale defo odpada bo mocno dostaną stresu i zatrzymają ci się to raz a może i wyjść herma. Chociaż nie musi 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Września 2022 @Pixel tak.jak @Brazil Munster prawi.. troche juz pozno.. lisc czy dwa ok ale wiecej to juz nie.. Dobrze jest. Nie powinno byc przypalu 😛 Jak palisz blanty tez smierdzi w kolo.. 😛 nawet bardziej niz roslina 😛 ale lekka paranoja wskazana 😛 bynajmniej czlowiek czujny jest 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach