Ciemny 45 Napisano 13 Lipca 2022 Siemka . Zauważyłem że pana gubi włoski. Coś poważnego czy po prostu zdąża się ? Włoski leżą na liściach. Druga sprawa to ile jeszcze jej dać ? Dziś ma 49 dni . Nie wiem ile kwitnie zgubiłem rachubę ale to nauczka na przyszłość.. Czekam na mikroskop to wtedy będę mógł pokazać trichomki. Ps . Te liście to z nadmiaru azotu sprawa opanowana nie rozwija się to do przodu. Ak47auto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Lipca 2022 @Ciemny Miesiąc spokojnie. O włoski się nie martw, roślina wygląda ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Lipca 2022 @Udyr a jechać jeszcze na big bud czy przejść na pk? Wiem że ty nie używasz chyba takich nawozów ale może się wypowiesz. I druga sprawa oczekuję bardziej energetycznego haju a nie takiego kanapowego . To trichomy mleczne ? A może pomieszane z bursztynem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Lipca 2022 @Ciemny mleko i ciach. Nie wiem jak jest w tabeli ale na pk chyba jeszcze z tydzień bym poczekał. Za wcześnie dasz to popali, bo nie wykorzysta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Lipca 2022 @Udyr dobra . Pk producent pisze że od 5tyg flo stosować. A big bud od początku do 4tyg chyba . Jeszcze sprawa suszenia. Mam druga pannę ale ona to jeszcze postoi chwilę,dopiero jest dobrze owłosiona. Suszyć najlepiej byłyby w box żeby nie było czuć zapachu ale chyba się nie da skoro będzie światło. Jakaś alternatywa,rada ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Lipca 2022 @Ciemny Nic jej nie jest mordko, widocznie sama zgubiła bo wygląda zacnie i zdrowo niczym się nie przejmuj z fartem mordzia. 🙂 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Lipca 2022 @Ciemny pudło obok z kawałkiem spiro i wentem komputerowym pchającym powietrze śmierdzące do boxa z pudla. Dalej filtr sobie poradzi. I od dołu pudla otwór żeby miało którędy świeże powietrze wpadać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Lipca 2022 @Szwagrom z fartem. @Udyr a taki pomysł jak ten .? Mam filtr węglowy na zewnątrz. I na box mam dużo miejsca. Mój pomysł to postawić pudło na box z otworem na filtr . Czytaj filtr węglowy w pudle., Dobrze uszczelnić a na górze zrobić otwór wylotowy i założyć np filtr węglowy do okapu koszt 15zl a jest go dużo. No i w środku wiadomo co, rozwieszone na sznureczkach. . Bujną mam fantazje 😅 . Ma to sens? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 14 Lipca 2022 @Udyr podpowiesz mi może co się dalej dzieje . ? Odstawiłem wsztko z azotem lałem sama wodę z big bud "co trzecie podlanie" dziś taki brązowe plamki " przebarwienia " @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Lipca 2022 @Ciemny za dużo pierwiastków ma roślina, lej czystą wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 14 Lipca 2022 @Tester od soboty była lana czysta woda, wczoraj też a dziś takie coś . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Lipca 2022 @Ciemny tak to jest jak się leje nadmiarowe dawki, ciemne ma te liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 14 Lipca 2022 @Tester tak że ciemne to wiem przesadziłem z azotem i zaczęło palić końcówki więc go odstawiłem i na razie spokój z tym . Ale jak widać nowy problem 'plamki' @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Lipca 2022 @Ciemny wylatujące z boxa powietrze będzie odrobinę zbyt ciepłe na suszenie. Temp najlepsza to ~18-20. A z szafki przy zapalonej lampie będzie wypadać 23+ na miękko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 14 Lipca 2022 @Udyr oki A na temat tych plamek jesteś w stanie coś powiedzieć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 14 Lipca 2022 @Ciemny Ja, gdyby problem nie ustawał, przelałbym wodą porządnie i dał jej przeschnąć potem też dobrze. Aż się świecą...Azot blokuje kwitnięcie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) Może chodzi o Mangan(MN)? Tylko w sumie to jest tabela deficytów, a Sensejowie powyżej mówią o nadmiarze. Jestem początkujący, więc nie bierz też tego za bardzo do siebie. Edytowane 14 Lipca 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 14 Lipca 2022 @Lasir na zdjęciu tak wygląda w rzeczywistości nie jest tak źle 😅 człowiek uczy się na błędach i to najlepiej na swoich. Jeśli nie ustanie to zrobię tak jak mówisz przeleję woda . A w ten sposób nie wypłucze wszystkich składników z ziemi? @MiraiiNikki twoje zdj nie chce się załadować.. nie wiem czy ja tylko tak mam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Lipca 2022 @Ciemny nie przelewaj tylko podlewaj zwyczajnie. Mi to niedoborem fosforu/potasu podjeżdża, ale jest tak napasiona że ciężko dokładnie powiedzieć 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 14 Lipca 2022 @Udyr tak myślałem 😅 Big bud chyba ma coś z tego co napisałeś. Niżej tłumaczenie z jego tabelki: Dostępny fosforan (P205) Potas rozpuszczalny (K20) Pochodzi z: Fosforan monopotasowy, siarczan potasu. 3 % @MiraiiNikki ja również początkujący. Więc nie wiem czy to nadmiar czy deficyt. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach