Gibexnator 227 Napisano 9 Lipca 2022 Cześc , dzisiaj zajrzałem do pomidorków i zauważyłem że jedna pani ma dziwnie zgięte liście. Jeszcze wczoraj było wszystko ok. Podlewam je codziennie w niedużych iloscisch za pomocą spryskiwacza. Lampa na wysokości 65 cm. Zdjęcie z dzisiaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 9 Lipca 2022 Pleśń wchodzi na uprawę.Roślina ogólnie wygląda na karła, hermę.Złe ph powietrza w boksie.Wywal i na nowo ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 @Gibexnator Też mi to podejrzanie wygląda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Lipca 2022 Nie przesadzajmy , roślinka ma 8 dni. Nawilżenie 70 %. Temp w granicach 27 stopni. Podlewana wodą 6.3 ph. Ziemia canna prof. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 @Gibexnator Nie będzie plechy, kolega się myli moim zdaniem 🙂 tak to wygląda ale masz dobrą ziemie dobrze trzyma wodę, daj jej przeschnąć póki co nie podlewaj mordeczko, będzie git nie spróbujesz to się nie dowiesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) Ja nie wyrzucę tego , nigdy w życiu. Jutro jej nie będę podlewał . Heavy Lung , dzięki za wsparcie. Może rzeczywiście za dużo dostała wody. I bez potrzeby lampe obniżałem. Dałem znowu na 70 cm. Ciągle chodzi mieszający , i często załaczam wyciągowy went. Jeśli by tu była pleśń , to nie mam pojęcia co zrobiłem źle. Ps. Ta po lewej wyszła pòźniej z ziemii i od początku idzie wolniej. Edytowane 9 Lipca 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 9 Lipca 2022 @Gibexnator przecież normalnie wygląda nie przejmuj sie ziomku rob swoje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Lipca 2022 Z tej paniky podniosłem lampę z 65 do 70 cm. Cholera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) @Gibexnator Właśnie teraz to daj lampę tak żeby nie przypalała ale była możliwie najniżej, bo ciepło będzie powodować że ziemia szybko się osuszy, nie słuchaj głupot że będzie plecha. Edytowane 9 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Lipca 2022 Tak zrobię. Zobaczymy jutro i pojutrze. Wierzę że to tylko moja nieudolność a nie natura stoi za tym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) @Gibexnator Mordeczko, i wez na razie lej 100 ml wokół łodygi nie dalej, i bardzo powoli dosłownie kropelka po kropelce, a co za tym idzie że roślina wchłania powoli wodę a przede wszystkim dokładnie, woda nie rozlewa się na boki i nie ucieka bokami donicy, i ona ma bardzo mały korzonek póki co, więc jej korzeń nie jest w stanie wypić np. 500 ml jak konopie na pózniejszym etapie zwłaszcza te które kwitną, Pamietaj nadgorliwość wszystko ci odbierze, więc lej powoli i w małych ilościach, na razie niech się dobrze rozwinie system korzeniowy, ja bym dał ukorzeniacz żeby dobrą bryłe zbudowała 100-150 ml to jest max ile ona na obecny czas potrzebuje. Ale i bez ukorzeniacza się obędzie to tylko taki dodatek jak ktoś chce wzmocnić swoje korzenie. Edytowane 9 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Lipca 2022 No to szczerze tak wychodzi , około 100 na doniczkę. Mam w spryskiwaczu kilka kropelek power roost od plagrona. Wilgotność czasem i potrsfi być ponad 80 % a czasem i 50 , chwilowo oczywiście. Jutro wstrzymam się z podlewaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) @Gibexnator A i stąd ta ziemia taka wilgotna przypominająca plechę, spryskiwacz jest dobry na początku na pierwsze kilka dni, tylko on z wierzchu zwilża a pod spodem jest słabo, lepiej sobie taki kieliszek ogarnij. I podlewaj powolutku po kropelce wokół łodygi zobaczysz jaki dobry da to efekt. A pózniej to już będziesz lał porządnie z butli jak zbuduję porządny system korzeniowy. Edytowane 9 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Lipca 2022 Tak zrobię. Jutro sprawdzę wieczorem jak wygląda sytuacja z wilgotnością gleby. Teraz idę ją obniżyć na 65 cm. Idę spać , dzięki za pomocne rady. Ogólnie myślałem o fr , ale troszkę boję się jak z bexpieczeństwem danych na forum. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 @Gibexnator Forum, jest bezpieczne i na zagranicznym serwerze, sam prowadzę już drugą fotorelacje, ale nikt cię nie będzie namawiał, to już twoja indywidualna i osobista decyzja. Ja też lecę powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lipca 2022 @Gibexnator Ta wszystko z roślinami jest w porządku, robicie problemy z niczego, a potem te problemy omawiacie, a fakt jest taki, że liście się lekko zdeformowały prawdopodobnie z powodu niskiej wilgotności powietrza w stosunku do temperatury otoczenia i słabsza roślina gentycznie się powyginała lekko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) @Zielone krainy Przecież ja nie robię problemów z niczego, odrazu wiedziałem że wszystko jest w porządku, liście mi tylko podejrzanie wyglądały jak na męską, bo dosyć duże w tym dniu, a zazwyczaj pedały puszczają ogromne liście, ale może po prostu taka odmiana i tyle. 🙂 Edytowane 9 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lipca 2022 @Heavy Lung Ta nie mówię tylko o tobie, ale o wymyślaniu przez różne osoby różnych rzeczy, od plechy po jakieś inne wynalazki, a rozwiązanie problemu to poniesienie wilgotności w boxie, bo jest za niska i to wszystko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 @Zielone krainy A problemy trzeba omawiać, człowiek wtedy dużo zapamiętuję i się uczy, bynajmniej ja tak mam. @Zielone krainy Ja dlatego jak czegoś nie wiem to kieruje do ciebie i Udyra. A staram się pomagać w miarę możliwości jak coś mi do głowy rozsądnego przyjdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lipca 2022 @Heavy Lung Ale na temat odnośnie faktycznego źródła problemu, a nie o wszystkim tylko nie na temat rozwiązania problemu :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach