Udyr 2,139 Napisano 10 Lipca 2022 @Rzeźnik lampa pod sam sufit pójdzie i bangla 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 10 Lipca 2022 (edytowane) @Udyr może tak, a może nie😁 To wcale nie taki głupi pomysł, żeby wysiał coś w tym boxie i zrobił testa, będziemy wtedy wiedzieli czy sfajczy, czy nie. No i pozostaje kwestia tego, że wega będzie robić w 5l donicach, a przesadzi do docelowych kiedy? Bo ma namiot na kwitnienie, gdzie może dać te trzy, a nawet i cztery 11stki, a nie zmieści w namiocie do wega tyle ile by chciał mieć w namiocie na kwitnienie, no chyba, że wisi mu to czy roślina będzie na kwitnieniu szła jednocześnie w korzenie co w topy, jednocześnie obniżając wagę tych drugich. Edytowane 10 Lipca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Lipca 2022 @Udyr zgodze sie z Toba. Jak czesto i tu masz racje 😄 ale skoro jest wiecej miejsc to po co sie ograniczac? Lepiej miec ta wysokosc w zanadrzu niz z niej rezygnowac ale to juz kazdego sprawa osobista. Ja osobiscie wole miec czegos zapas niz liczyc na farta @Zielone krainy Ty sie nie miescisz w zadnych kryteriach 😄 a ta szafka wyglada jak 200cm haha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 10 Lipca 2022 (edytowane) @Mr.Green no właśnie, typ nie będzie tak jak reszta ograniczał do 6-8 głównych rozgałęzień przy małych doniczkach i laniu od zajebania nawozów, bo korzenie wychodzą dołem, jak ma drugi box do kwitnienia, dwa boxy mówią jasno: chce dużo i często, a ograniczanie mocy ze względu na wysokość mija się z celem tej koncepcji Edytowane 10 Lipca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Lipca 2022 @Rzeźnik jezeli ten box jest do sadzonek i jako wylegarnia to spoko. Przyznam ze nie szczailem z poczatku ze to na weg. Czasem patrze na cos a oczy nie widza 😄 Oby wlascicielowi dobrze sluzylo. Jednak jezeli ma sie mozliwosc robic cos wyzszego to uwazam ze warto to wykorzystac Jak tam palonko? Dobrze wszystko? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 10 Lipca 2022 @Mr.Green no ja doczytałem wszystko i patrząc na to jaką moc lamp ledowych wykorzystują na etapie wega Zielony i Eddie po prostu nie pasowała mi moc lampy, tym bardziej, że nie ma regulacji mocy wbudowanej ani zewnętrznego przekaźnika. A już w ogóle pomysł ograniczania ilości szczytów, gdzie chcesz przenieść do większego boxa krzaki jest po prostu chybiony i wydaje mi się, że nawet nie trzeba tego tłumaczyć 🤓 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 10 Lipca 2022 Panowie. Caly zamysl tego boxa byl taki zebym mogl po prostu zaczynac wczesniej swoje hodowle nawet jezeli to bedzie 2-3 tygodnie dlatego tez myslalem ze ta wysokosc boxa bedzie wystarczajaca. Jezeli chodzi o lampe to zaczynalem z nia moja pierwsza uprawe dopuki nie dostalem docelowej lampy i nic sie nie dzialo. Wydaje mi sie ze nie powinno byc problemow jedynie co mnie wlasnie martwi to miejsce na donice. Chciałbym uprawiac po 4 sztuki. Wydaje mi sie ze powinienem moc wcisnac na styk moje filcowe 11l one sa dosyc wymiarowe. Jezeli nie bede probowal z mniejszymi ale nie wiem czy moge poznien je przesadzac jeszcze raz. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Lipca 2022 @Rzeźnik 120 cm wysokości, więc ma o ponad 30 cm więcej ode mnie, ja na dwóch Ledam działam, razem mają większą moc niż Mars hydro ts 600 , jak tylko będzie miał odpowiednią wentylacje to nie będzie problemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 @Zielone krainy Też chyba tak zrobię dwa ledamy wrzucę i taniej jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 24 Lipca 2022 Witam ponownie po dluzszej przerwie. Grapefruit'matic niestety nie wyszedl z ziemii. Nie wiem do konca czemu kiedy pogrzebalem w ziemii znalazlem tylko puste nasionko. Nic sie nie stalo dalej mamy Blueberry do testu. Zdjecie zrobione wczoraj roslina miala juz 3 dni. Wrzucam zdjecie rosliny w boksie oraz moj innowacyjny system nawilzania ktory roboczo nazwalem "glory hole". Temperatura 26 stopni 65% nawilzenia. Pozdrawiam. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 31 Lipca 2022 Dzien 10 Temp 26 stopni wilgotnosc 75%. Dzisiaj dostala 1ml/l Root Juice i na warsztat wlecial wiatraczek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Dumel89 Ładny, jakieś treningi będziesz robił? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Lipca 2022 Gesto zalesiony 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Zielone krainy raczej nie. To jest obiekt testowy zeby sprawdzic czy jest tam w stanie cokolwiek rosnac. Wydaje mi sie ze dokonczy swoj zywot w oknie bo bede potrzebowal boksa do oryginalnego przeznaczenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 @Dumel89 Fajna roślinka a jak sprawuje się wiatrak mieszający cichy jest? Zastanawiam się nad jego kupnem warto powiedz szczerze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 6 Sierpnia 2022 @Szwagrom wiatrak kosztowal mnie £10 takze jak dla mnie cena do jakosci bardzo dobra. Jezeli chodzi o halas to mam jeszcze 2 takie same w glownym boksie i sa niewiele glosniejsze od wyciagajacego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 @Dumel89 ja sobie i tak chyba kupię z oscylacją wiatrak albo monkey fan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 10 Sierpnia 2022 @Dumel89 siema, masz czas na jakiś up? Ciekawi mnie czy się czasem nie zbijają za mocno w sałatę, bo przy tej mocy i na tej wysokości to pewnie tak jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 10 Sierpnia 2022 @Rzeźnik proszę bardzo. Mialem wrzucac w niedziele. Dzien 20 Walaczymy z kolejna fala upalow. Temperatura 28 stopni wilgotnosc 65%-80%. Wczoraj podwiesilem lampe do 35 cm. Roslina ma 28 cm, zadnego treningu tylko szczyty przelozylem miedzy liscie. Podlewane woda 6.5 pH z dodatkiem 1ml Root Juice. Dzisiaj podlewanie bylo takze troche oklapniete. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Sierpnia 2022 Bardzo Ladnie wyglada 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach