Git 509 Napisano 30 Czerwca 2022 Na jakiej wysokości lampka? Zostawiles tą zdechłą w boxie? Ja bym zostawil xd moze jakis cud nad Wisłą sie wydarzy Pozatym czy dobrze widze ze w boxie 38 stopni? Ja jakbym wyjeżdżal na 10 dni to przelalbym te rosliny. Mialy by mega mokro, ze woda by w donicy stala. Zanim by ja wypily mineloby z 5 6 dni a porem 4 dni suszy i nic by im sie nie stalo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 30 Czerwca 2022 @Git lampa z 50 cm i LED tak że ona nie grzeje bardzo, problem w tym że box na strychu gdzie temp sięga 42° I tak zrobiłem podlałem że aż woda kipiała i dodatkowo dałem na małą 3l kroplówkę i na dużą 4,5l ale zeszło nie całe 3l bo wężyk się załamał a że po kilku dniach brakło wody w nawilżaczu to temp tak skoczyła + ostatni tydzień była mega ciepły. Ale zostawiłem tą zdechłą 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 @Maniek123 Nie odbieraj jej życia Manius zostaw ją do końca walcz o jej miłość. Tak nie można @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 30 Czerwca 2022 4 godziny temu, Maniek123 napisał: @Git lampa z 50 cm i LED tak że ona nie grzeje bardzo, problem w tym że box na strychu gdzie temp sięga 42° I tak zrobiłem podlałem że aż woda kipiała i dodatkowo dałem na małą 3l kroplówkę i na dużą 4,5l ale zeszło nie całe 3l bo wężyk się załamał a że po kilku dniach brakło wody w nawilżaczu to temp tak skoczyła + ostatni tydzień była mega ciepły. Ale zostawiłem tą zdechłą 😉 Ogolnie jak przygotowales wode ph 6.5 w zbiorniczku, to najprawdopodobniej po 2 dniach miala juz 8 ph, ewentualnie tyle ile ma na początku jak nalewasz z kranu. Kurcza to musisz troche zbic ta temperature @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 @Maniek123 To bardzo dobrze zrobiłeś że założyłeś fotorelacje, każdy ci pomoże na tym forum, trzymam za ciebie mocno kciuki. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 1 Lipca 2022 @Udyr @Brazil Munster @SzwagromDzięki za dobre słowo i wiarę! Po dwóch dniach tak to wygląda, Gorilla zrobiłem Lst a co myślicie o "zdechłym" AK ? Wiadomo że końcowo może rzaden topek się nie pokazać ale ... 🙂 @Git z tym pH masz rację i z temp też, dlatego że mam końcówkę urlopu i trochę więcej czasu pokombinowałem i doprowadziłem do wlotu powietrze z garażu co trochę pomogło. Doniczki coraz lżejsze i za niedługo trzeba będzie podlać, myślicie że pół dawki biogrow i calmag od biobizz może pomóc? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Lipca 2022 @Maniek123 odżyje za kilka dni. Usuń jej śmieci które wyglądają na zdechłe, jeden stres będą mieć a nie kilka razy. Mówiłem Ci że konopie to ciekawe rośliny, sporo wytrzymają 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 1 Lipca 2022 Funduj jej jak coś oprysk przed snem. łodygi widać dość grube wiec będzie jeszcze git. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 1 Lipca 2022 @Brazil Munster przed nocą oprysk sama woda na liście? Bo myślę czy jej azotu nie brakuje bo jest bardzo jasna? Ewentualnie co bym jej mógł podać na poprawienie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 @Udyr No i faktycznie miałeś rację, żyje ja też nie traciłem w nią nadziei. Aż jestem ciekaw jaki będzie efekt końcowy. @Maniek123 na veg jeszcze? Możesz dać trochę ukorzeniacza, azotu też nie zaszkodzi ale zrób płukankę raz azot drugi raz woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 1 Lipca 2022 Do gleby daj jej Trochę grow i rot juice. i w oprysku daj na noc rotjuice. Najlepiej przed zgaszeniem lamp. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Lipca 2022 Poddasze nieuzytkowe ( czytaj bez izolacji itp.) To najgorsze miejsce do uprawy. Jak przygrzeje to jest piekarnik i nijak zwalczyc ta temperature.. chyba ze zapodasz jaiis klimatyzotor.. bo tak to ciezka opcja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 5 Lipca 2022 Witam AK dzięki waszym radom (bio grow, root juice i oprysk na noc) się poprawił i nabrał żywszego koloru, dzięki ! 🙂 Czy coś z niego wyjdzie czas pokaże bo stracił dużo liści, parę odrostów i jest jak jest 😉 Goryl się mocno rozrasta i od jutra załącze 12/12 Jak macie jakieś sugestie to chętnie 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Lipca 2022 @Maniek123 ten po prawej goliłeś go coś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Lipca 2022 @Maniek123 Widzę że drugi wyzdrowiał, no i gicio dbaj a będzie dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 5 Lipca 2022 @Szym no musiałem z liści i łodyg które nie przetrwały suszy jaką im zafundowałem, 😔 przed tym AK był dużo większy od Gorilla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Lipca 2022 @Maniek123 Ale to lepiej te liście które uschnęły i tak do niczego się już roślinie nie przydadzą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 13 Lipca 2022 Witam Mija tydzień od przełączenia, dziewczyny zaczynają pachnieć 🙂 dałem im activera 1ml/l, bloom 1ml/l i jaśniejszej dodatkowo biogrow 1ml/l W powiększeniu fotki Gorilla 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) @Maniek123 Zajebiście się to prezentuje. Jest progres Edytowane 13 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 21 Lipca 2022 Witam wszystkich Dziewczyny są drugi tydzień od przełączenia światła, Gorilla z prawej wyprzedza AK ale chyba jest nieźle. Czy nie za mocno trenowałem panny? Bo strasznie dużo szczytów jest a niektóre są pod tym co widać na zdjęciach i światła praktycznie nie dostają 🤔 czy jest sens redukować planta i ewentualnie kiedy? Jutro piąteczek tak że udanego weekendu 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach