Kibic 230 Napisano 21 Lipca 2022 @Maniek123 coś możesz pousuwać liści i jakiś dolny popcorn usunąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 6 Sierpnia 2022 Witam wszystki 4 tyg od przełączenia Dostają 3ml activera, 3 blom, 1ml top max, 0,5 calmag na/l po 2l im leje Temp 17-28, rh od 44 do 71 jak podleje na noc, mam nadzieję że nie za wysoko. Gorzej bo muszę gdzieś upchnąć filtr 😅 W przybliżeniu 1zdj to AK, 2 to Gorilla Pozdrawiam 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 11 Sierpnia 2022 Updated Ok 5 tyg od przełączenia AK z prawej Gorilla lewa, AK trochę w tyle ale goni 😉 Trichomy wchodzą w mleczny kolor, trochę odchyliłem na boki łodygi żeby w środek więcej światła dochodziło, i usunąłem kilka liści. Ten Gorilla Glue już strasznie oblepiony, ciężko mi teraz palce domyć 😅 Pozdrawiam wszystkich 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Sierpnia 2022 Poka tego Gorilla z bliska 🙂 te topulce 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Siema @Mr.Green duże "topulce" to wiesz na innych fotorelacjach 😉 A moje skromne, ale wydaje mi się że mają dużo cukru chociaż odniesienia za bardzo nie mam. To pierwsze planty jakie mam okazję oglądać na żywo 😊 Pozdrawiam Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez Maniek123 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 24 Sierpnia 2022 Witajcie Szybki up 7tyg od przełączenia Dziewczyny mają się nieźle ale mam problem z pH metrem (adwa ad11) gdzieś od tyg pokazuje pH od 11 do 13 a jak próbuję kalibrować i daje do roztworu ph7 to po kilku sekundach pokazuje WRONG. Kupiłem nowe roztwory ph4 i ph7 ale on reaguje tak samo 😔i pH muszę mierzyć techniką papierkową 😐 Macie pomysł jak to ugryźć? Czy gwarancja mnie tylko ratuje? To by napewno długo trwało a jestem w dość strategicznym punkcie uprawy i chciałbym to ogarnąć jak najszybciej... Może jakiś płyn żeby w nim posiedział miernik i go odmulił czy coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Maniek123 mega to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Maniek123 ratuje Cie nowa elektroda tez miałem taki przypadek przy tym phmetrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Maniek123 chyba im nic nie dolega , puchną fajnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 24 Sierpnia 2022 Dzięki @guma1993 i faktycznie nie wyglądają źle ale cała uprawę lałem 6.2-6.5 pH i obawiam się że mogę to teraz zepsuć bo tymi papierkami conajmniej o 1ph mogę się mylić a nie chciałbym pH ziemi zrypać😑 Nie pocieszyłeś mnie kolego @Danczan ale dzięki za wskazówkę 👍 Może jeszcze ktoś coś podpowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Maniek123 jeśli nie zmieniasz mocno dawek nawozów i lecisz stałym schematem z pH+/- to na podobnym poziomie pH zupa do podlewania powinna być. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Maniek123 a plyn Helliga do badania pH? Jest bardziej dokladny niz papierki? Czy jeden wał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Mr.Green nie wiem czy jeden wał 🤔 heligi nie używałem ale sama ocena "na oko" kolorów budzi moja wątpliwość 😁. Poza tym płynem heliga się mierzy pH ziemi tak? @Udyr mocno nie zmieniam ale co tydz staram się podbijać papu 😁 no i dodałem ostatnio 1ml/l pk, a wiadomo wolał bym żeby miały optymalne ph Od tyg jadę na papierkach bo nie mam wyjścia, jak dziewczyny w najbliższym czasie coś pokażą to będę sprawdzał pH ziemi a w między czasie może coś z miernikiem ogarne. Dzięki Panowie z fartem 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 31 Sierpnia 2022 Witam wszystkich Wchodzimy z dziewczynami w 8tydzien od przełączenia. Wczoraj dostały 4ml activera, 4ml bloom, 3ml topmax, 1,5 calmag i 1,5ml pk Pozdrawiam 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 Niezly lasek 🙂 dobry przyklad mozliwosci regeneracji konopi 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 1 Września 2022 @Mr.Green dokładnie, jestem pod wielkim wrażeniem tej rośliny i tego jak się odbudowała, ale to też zasługa forumowiczów 👏👏👏 ten AK jest na 3 zdjęciu, na 1 topek Gorilla. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Września 2022 @Maniek123 dobrze te topy wyglądają będą kąsać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 5 Września 2022 Cześć Na listkach mam takie fioletowe przebarwienia, już ze dwa tyg temu je zauważyłem ale były mniejsze i rdzawe. Dostają dawki tak jak wyżej napisane. Nie ma paniki tylko na kilku listkach ale jakbyście mieli pomysł czy to jakiś deficyt czy już po prostu " dojrzewa" to dajcie znać 😉 Dodam że druga panna nie ma takich objawów, pH 6-7, lampa była na 15 cm od dwóch dni jest na 20cm bo myślałem że może za blisko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Września 2022 @Maniek123 czerwone łodygi czyli pewnie potas i fosfor. Na kwitnieniu zawsze brakuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek123 53 Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Dzięki @Udyr dziś będę podlewał to jej dołożę delikatnie 😉 i będę obserwował 😉 Edytowane 6 Września 2022 przez Maniek123 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach