Przedzior 239 Napisano 13 Czerwca 2022 @Mr.Green tydzień to będzie 14 od początku, z wszystkich które mam ten ów trichomy ma najciemniejsze. @Rzeźnik czyli jeszcze trzymać? Boję się że przypali się mi to diabelstwo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Czerwca 2022 Pokaz trichomy bo tak z fusow to ciezko cos wywrozyc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) @Przedzior no najlepiej trichomy pokaż jak one wyglądają, ale ogólnie słabo to wygląda jeżeli chodzi o szyszki, tak jakby pomiędzy kondygnacjami chciało jeszcze urosnąć, albo może za mało światła miały, lampa zbyt słaba, bo zobacz, ja mam 12tydzień od pestki i moje rośliny wyglądają tak: Jeśli uprawa była źle prowadzona to może się też wydłużać czas od nasionka do ścinki, bo jej wzrost był gdzieś po drodze stopowany. Ogarnij lupkę/mikroskop i cyknij fotkę, popatrzymy. Albo może masz opcje telefonem takie dobre zdjęcie makro zrobić, żeby było widać wszystko dokładnie Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) @Rzeźnik ten będzie dobry? Bo moja lupa jest do bani makro też nie daje tego co powinno... https://www.amazon.nl/Carson-MicroBrite-Krachtige-Zakmicroscoop-MM-300/dp/B00LAX52IQ?ref_=ast_sto_dp Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Przedzior @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca 2022 @Przedzior jeśli Amazon to już lepiej to. Prosto na telefon możesz zdjęcia robić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 13 Czerwca 2022 Też miał bym do was wszytskich ogromną prośbę co mam robić jak będę startować kolejny grow. Dołożyć światła? Całkiem zmienić lampę? Jechać na dwa namioty? Obecny setup to 80x80x160 MH TS600 i dwie żarówki od zeed... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca 2022 @Przedzior ta 600 wsadź w namiot 50x50 będzie optymalnie. Do 80x80 jednak trzeba te minimum 200-250w Dwa namioty to niegłupia sprawa. Weg wszystkich w małym i flo podzielone na 2 namioty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 13 Czerwca 2022 @Udyr optymalnie cena do jakości to jaka lampę wybrać? Dalej iść w MH czy może coś innego? Namiot 50x50 to na dwie roślinki co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca 2022 @Przedzior dwie ze spokojna głową o pleśń, ja mam 4szt w 40x40 😄 Jeśli pasuje Ci mars to pewnie że tak, chyba że masz luźny kwit to lumatek 🙂 sam bym kiedyś chętnie go kupił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) @Udyr czyli ms ts1000 a lumatek to dokładnie jaki? Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Przedzior @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca 2022 Do 80x80 to tsw 2000 a lumatek attis 200 albo 300 z zapasem mocy, dłużej pożyje działając na max ~70%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) @Udyr zajebisty ten mikroskop, nie wiedziałem że takie robią Albo ktoś polecał też grow the jungle Jackson 250w Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Rzeźnik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Czerwca 2022 @Udyr Tylko SanLight 😄 Europejska produkcja. Caly odlew aluminium. Zero plastiku Wymienny kazdy rzad lamp na klik klik. Zajebista zywotnosc. 245W i mega wydajnosc. Mozliwosc laczenia szeregowego do 6 lamp 245w na jednym gniazdku 😄 i wiele wiele wiecej.. 😄 Opcja KUP TERAZ tylko z nami rabat 50% link w opisie 😄 @Rzeźnik teraz wszystko robia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) @Udyr tsw2000 na 100%? Jackson wychodzi taniej niż ms... Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Przedzior @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca 2022 @Przedzior w sumie sens jest z tym jacksonem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Czerwca 2022 Brał bym lumateka. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 Ja na 200w lumateka nie narzekam na tej powierzchni, reszta tylko w tym, żeby poznać tabelę niedoborów i jakieś nawyki wypracować w uprawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 13 Czerwca 2022 @Rzeźnik no cóż to trzeba będzie kolejna lampę i namiot postawić... I w przyszłości popracować dłużej nad lst... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) Z lampą to tak kombinuj, żeby jak najdzie Cię ochota kupić większy namiot to, żeby pasowała moc pod nią. Aa no i dodam ze swojego doświadczenia, że w 80x80 chujowo mi się do nich zabiera, wolałbym 100x60, bym nie miał problemu z 5 krzakami, żeby wszystko bylo na wyciągnięcie ręki. Ale wtedy wiadomo, lampa też musi być pozioma, a nie kwadratowa Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Rzeźnik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 3 Lipca 2022 Witam, po dłuższej nie obecności... Jak już dostałem mikroskop to musiałem czekać bo trichomy były lekko mleczne. Lecz od tygodnia zaczęły pojawiać się bursztynowe przebarwienia. 1. Trzy dni temu ciachalem purple punch i pozwoliłem sobie zdegustować popcorna. No i tak energicznego haju to nie miałem nawet za zielsko z kofika za 16e. 2. Dzisiajszej nocy krajałem 😄 resztę. Jak dla mnie wygląda ok. Jak na pierwszy raz i braku treningu i że słabsza lampa. Syfu przy trimowaniu na mokro to masakra. Dzisiaj będziemy masełko działać. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach