zwiezak966 52 Napisano 18 Maja 2022 Ino szybko zaczęły śmierdzieć 😄 Ten wyciąg z wodorostów to jakiś konkretny ? Trzymam kciuki za solidne topy, powodzonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Maja 2022 @zwiezak966 jakiś z ogrodniczego z aminokwasami. Nie wiem czy jest dostępny w Polsce . Zawsze używałem do oprysków kwiatów doniczkowych, skład podobny do asahi sl. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Maja 2022 @Udyr co to ten Ben? Usuniecie glownego szczytu+..? Mam zamiar uzyc takiej techniki pod scroga. Toping i zodtawic tylko dwa odrosty glowne po topingu i wiatrakowe liscie. Reszta pojdzie pod nozyczki. Jak podrosna te dwa odrosty to myslalem jeszcze raz toping na tych dwoch jedynych odrostach tak zeby uzyskac 4 glowne odrosty i je upinac na bierzaco pod siatka az wypelnia pole. Bedzie cos z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Maja 2022 @Mr.Green trochę czasu Ci to zajmie, ale ciąć można ile się chce dopóki nie przełączysz. Ja ciąłem tak tylko dlatego że mam mało miejsca na boki i zostawiam 4 pałki na każdej roślinie. Ogólnie to cięcie pomaga przekierować hormony (chyba pektyna) do niższych partii, bo usuwasz główny stożek wzrostu. A u Ciebie to bardziej topping będzie skoro chcesz wyginać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Maja 2022 @Udyr to o tych hormonach to czytalem. Zanim zaczalem przygode z plantami to jak czytalem z czym to sie je.. to myslalem ze po topingu to w miejscu uciecia rosna deie nowe glowy.. jak u hydry hehe 😄 Chce takiego prawdziwego Scroga zrobic. Pozwolilem go sobie okreslic scrog dedykowany 😄 nie zeby nalozyc siatke na wyrosniete krzaki tylko by od poczatku kierowac rosliny jak pnacze i ladnie upinac pod siatka. Mam 4 sztuki juz maja tydzien. Mysle ze przy 4 plantach uda sie troche skrocic czas wega. Wiem ze troche to potrwa ale czego sie nie robi z milosci 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Maja 2022 @Mr.Green ciecie FIM (Fuck I Missed) robi kilka głów na raz, ale trzeba dobrze trafić. Chyba @Brazil Munster dobrze wymierzył gdzie ciachnąć o ile dobrze pamiętam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Maja 2022 Myslalem na poczatku o FIM ale na pierwszy raz nie chce ryzykowac ze cos zle zrobie i popsuje to plany. Pozostane przy topingu. Cos takiego i potem znowu ciecie i na 4 baty go 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 18 Maja 2022 Na 6 sztuk 4 wyszły 😋 nie da się zjebac. Jak nie wyjdzie ci fim to będzie top. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Maja 2022 @Brazil Munster zgodze sie z toba jednak wole jak cos mi sie udaje tak jak sie nastawiam ze musi sie udac 🙂 i FIM jest mniej obliczalny xD Tym bardziej ze to pierwsze sezony i nigdy nie cialem krzaka.. chyba ze do zbioru:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Maja 2022 @Mr.Green w sytuacji cięcia i tak wygrywasz, mniej lub więcej. Chyba że Ci ręką zadrży w np. pijackim amoku i obetniesz planta przy ziemi 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Maja 2022 @Udyr hahaha czsisz 😄 tak celowac ze przy ziemi go ujebac 😄 Truping 🙂 FIM-a bede tworzyl to bedzie projekt FIM. Teraz bedzie projekt Toping @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Maja 2022 Poniedziałek to i upik. Dzień 24/0/0 Panny mają się chyba całkiem ok. Po cięciu w środę potrzebowały czasu do soboty żeby zacząć rosnąć, jutro je przełączam na 12/12 bo mają sporo wigoru. Warunki :🤷 Podlane pełnym pakietem grow/bloom/topmax/calmag/activera. BD1/BD2 REG/BD3 Reg strasznie śmierdzi ale wygląda najładniej z nich wszystkich. Lampa ustawiona na 60% 50cm od szczytów. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 23 Maja 2022 @Udyr widać, że ładnie zaczynają odbijać 😄 Będziesz miał tam konkretny busz. Podlewasz je już topmaxem i bloomem ? Mam rośliny w podobnym stadium i też leję biobizz, ale leje tylko bio growa jak narazie. Jest sens dorzucać te 2 specyfiki ? Robisz tylko 4 łby na każdej i to wsio czy jeszcze jakieś LST itp. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Maja 2022 @zwiezak966 po 4 i nic więcej. Nie ma miejsca na wygibasy 😄 Leje wszystko w sensownych dawkach, chce żeby po przełączeniu wystrzeliły jak należy. Dlatego takie nażarte 🙂 Lecę wg tabeli właściwie tylko grow mniej daje, bo mam w calmagu trochę mineralnego azotu Do automatów bym uważał, jak przesadzisz z papu to się zatrzymają ze wzrostem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Maja 2022 @Udyr gdybyś nie pisał która jest która, to wszystkie wyglądają tak samo 😁 i coś pisałeś wyżej o kushu a mi to wygląda na indyki nie sativki xd nie znam tej genetyki demonów a jestem zbyt leniwy by guglować, ale no indyki no xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Maja 2022 @Eddie Plant Black Domina x OG Kush Są różne wariacje, nawet dosłownie czarne. Chociaż czuje że tu będzie bardziej zielono. Pisałem z czlowiekiem z seedbanku co nasiona brałem, nie ma fr z tego więc dowiem się dopiero co tu wycudowali. Takie coś bym najchętniej zobaczył 😄 Pestki były za free, więc nie ma co narzekać 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Maja 2022 @Udyr coś pięknego. Szkoda, że w kraju w którym żyje ludzie by mówili że maczane, czy chuj wie co bo kolor by im się nie zgadzał 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Maja 2022 @Eddie Plant a u mnie kolor idzie za X2 cenę czasem. Nie wiem czemu. Może już im się Cheese i Criticale znudziły 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 24 Maja 2022 @Udyr to masz ogarniętych konsumentów xd mi kiedyś typ pokazuje dwa topy z uncji i ma pretensje, że nie są takie same kolorystycznie i wielkościowo.. patrzę na niego i tak myślę, czy kurwa jabłoń daje każde jabłko takie samo, identyczne? Nie trzeba być orłem by rozumieć co to genetyka i różnorodność. Nic tylko za łeb się chwytać xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Maja 2022 @Eddie Plant nie mówię o sprzedaży własnej. Wiem jak wygląda rynek zwyczajnie 🙂 Mam zbyt specyficzny wygląd żeby biegać w temacie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach