Bubble 86 Napisano 12 Maja 2022 @Yamir NIe, ale moa jednak trochę młodsza bo 38 dzień teraz spojrzałem. Zobaczymy narazie wygląda całkiem nieźle. Jeśli chodzi o wiatrak to daje on dwie rzeczy: 1. Ruch powietrza znacznie zmniejsza zagrożenie pleśnią 2. Usztywnia łodygi. Decyzja należy do Ciebie, najwyżej później będziesz, żałował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamir 11 Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) @Bubble No to w takim razie pora i na wiatrak. Dzięki:) Edytowane 12 Maja 2022 przez Yamir 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamir 11 Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) Kończymy powoli 4 tydzień kwitnienia. Jak wygląda? Dodam, że ma około 75cm Edytowane 21 Maja 2022 przez Yamir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 21 Maja 2022 Zaczyna kwitnąć coś z tego będzie 😉 Zdrowa ładna. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamir 11 Napisano 21 Maja 2022 @Bubble Czy fotorelacja nie jest przypadkiem w złym dziale? 🤣 Kto mógłby ja przenieść, do aktualnych? @Tester? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 21 Maja 2022 A nie wiedziałem, że to fotorelacja to już musisz z Testerem negocjować, tylko tam są jakieś wymagania odnośnie tematu opisu itd. Poczytaj, i musisz poczekać na Testera. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamir 11 Napisano 21 Maja 2022 @Bubble Jeśli nie będzie widział nic przeciwko, to mogę tu zostać. Tylko mam wrażenie, że mało kto tu zagląda 🤣 No chyba, że nie mam przebojów, akcji i adrenaliny, to też nie ma specjalnie o czym gadać. Myślę jednak, że jak na pierwszą uprawę, to całkiem nieźle? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @Yamir 4 tydzień flo, a kwiatostany ledwo uformowane, jakby był 2 tydzień flo góra, a to wynik barków światła, wiele światła ci ucieka we wszystkich kierunkach, bo nie masz ani szafki ani namiotu, co negatywnie wpływa na tempo kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Maja 2022 @Yamir może tu już być ta relacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy moim zdaniem to 4 tydzień jest od przełączenia i wtedy jakby sie zgadza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamir 11 Napisano 21 Maja 2022 @Tester dzięki. @Zielone krainy Oglądałem relacje tej odmiany na innej stronie i wygląda bardzo podobnie. Według tamtego wzrostu zostało jej jeszcze 7 tygodni, a ścinał i tak przy mlecznych trichomach. W ciągu dnia dostaje jeszcze światło słoneczne, zasłaniam, żeby ciemnie robić, której nie robiłem wcześniej, to też mogło wpłynąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamir 11 Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) @Bubble Tak, 4 tydzień od przełączenia. Dobry jesteś. W takim razie, nie bardzo wiem jak to liczyć? Edytowane 21 Maja 2022 przez Yamir @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @Yamir @Bubble Według mnie faza kwitnienie nie postępuje prawidłowo, a czemu winne sa braki świetlne, światło się rozprasza po całym pokoju. Tak wyglądał u mnie 4 tydzień kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy `Po pierwsze u niego jest 2 tydzień kwitnienia, bo nie odliczył indukcji. Po drugie to, że roślina nie ma optymalnych warunków ustaliliśmy już wcześniej i jest jak jest, rekordu nie będzie napewno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @Bubble Niech robi, jak chce, ale roślina wygląda, jakby kwitła od tygodnia, jak nic nie zmieni, to będzie czekał na plon 4 miesiące, by te topy trichomami na mleko weszły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy Aż tak źle chyba nie będzie, ale 12 tygodni pewnie poczeka. Co zrobisz? MI to szkoda by czasu było, ale różne są podejścia do tego hobby. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 (edytowane) @Bubble Ja sądzę, że to się będzie w tym wypadku ciągło, jak guma do żucia, a ostatecznie i tak będzie popcorn głównie, topy będą luźne, mało zbite. Wystarczy zbudować ramy z desek na nie nakleić koc termiczny i rozstawić obok rośliny, by odbijały światło leda i koncentrowały je na roślinie, bo w tym wypadku jest za duże rozproszenie światła. Edytowane 21 Maja 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 21 Maja 2022 @Zielone krainy Zgadzam się z tobą, ale widziałem tu dużo gorzej wyglądające rośliny i moim zdaniem nie będzie tak, żle główne topy od góry ma doświetlone, więc raczej powinno być jako tako. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2022 @Bubble Roślina wygląda o tyle dobrze, że nie widać niedoborów, nie widać przelania, przesuszenia, nie widać popaleń, ale faktem jest, że światła jej brakuje, a to duży problem, bo ilość światła zaważa na prawidłowym, lub nieprawidłowym rozwoju. Według mnie to będzie długie flo i mało owocne ostatecznie, jak niczego nie zmieni, ale to jego sprawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yamir 11 Napisano 21 Maja 2022 Lampa jest dość mocna, ale w takim razie kupię kolejne dwie. Mocniejszą na środek i druga taka samą pod kątem, na boki. Na razie nie planuje budować boxa. To pokój gościnny, muszę mieć możliwość szybkiego demontażu i przeniesienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach