ChinQuan 92 Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) @bingobum Male topki sa. Wielkosci zapalniczki. Chcialem zrobic ale nie mialem pod reka dla porownania. MIalem pod micro i sa mleczne/przezroczyste jeszcze. Chcialbym wkoncy wychodowac takie wielkie topy. Ale tym razem mysle ze to wina zbyt malej doniczki. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez ChinQuan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 30 Czerwca 2022 (edytowane) jak chcesz na prawdę grube topy, musisz mieć zdecydowanie większe rośliny (grubsze łodygi) skali nie widać ale twoja roślinka wygląda "proporcjonalnie" Edytowane 30 Czerwca 2022 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 @ChinQuan Powiedz ziomkowi żeby uważał z podlewaniem, powolutku w małych ilościach a będzie dobrze, szkoda byłoby stracić tak piękne pociechy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 7 Lipca 2022 Robie maly update. Mysle ze teraz bede lal juz sama wode i za okolo 2 tygodnie bedzie kosa. Troche zaczynaja wysychac liscie od koncowek i robia sie jakby czerwonawe. Nie wiem czy to juz tak wysysa czy nawozy? zdjecia z mlecznymi robione jakos tydzien temu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Lipca 2022 Wysysa. Trichomy bursztynowe na tych pierwszych fotkach i to dosc dosc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 7 Lipca 2022 @Mr.Green Jak Ty obstawiasz ile mozna potrzymac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Lipca 2022 Ja bym tydzień wodę lał i ścinał. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Lipca 2022 @Brazil Munster tak jak przedmowca. Tydzien wody i kosa. Te co maja juz bursztyn to nawet nie ma co patrzec przez mikroskop. Przeplukac lekko i jechane z tematem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Lipca 2022 No konkretnie ci to wyszło 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 12 Lipca 2022 Roslinka dostala 2x sama wode. Ogolnie duzej roznicy nie ma jest chodzi o Trichomy. Zastanawiam sie nad scinka. Mysle zeby sciac wszystkie wiesze topy zostawic malutkie i za tydzien czy 2 sciac reszte. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) SIemka! Dzisiaj poszla kosa. Ogolnie chcialem zostawic male topki jeszcze na tydzien dwa ale mam zamieszania troche na chacie wiec poszlo wszysyko. Ogolnie za duzo to nie wyszlo ale to po czesci moja wina. Za mala doniczka i za dlugi weg. Zadowolony jestem z topkow bo nawet te male sa zbite i twarde. NIe moglem zwazyc teraz bo gdzies podzialem wage. Przeschnie i sprawdze. Zastanawiam sie nad suszeniem. Zawsze powieszalem je na sznurku i tak suszylem, tym razem rozlozylem rajstope i susze w szafce gdzie sobie rosla. Jakies macie oponie o tych 2 sposobach ? Edytowane 14 Lipca 2022 przez ChinQuan 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Lipca 2022 @ChinQuan obracaj je często jak się da. Ta rajstopa trochę żywicy może zdjąć z topków ale powinno być ok. Najwygodniej jest wieszać całą roślinę, wolniej schnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 14 Lipca 2022 @Udyr Tak dostep mam spoko wiec bede je obracal. Ogolnie mam mozliwosc zeby je powiesic na klamerkach tez moze to jutro to zrobie. A ta male ktorych nie da sie powiesic to zostanie na rajstopie. Jestem ciekaw smaku bo z ilosci to tak srednio zadowolony jestem. Zawsze mialem w granicach 35-40g suchego ale teraz nie wiem czy sie tyle uzbiera. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Lipca 2022 @ChinQuan następnym razem wstaw więcej roślin i nie baw się w dzikie lst aż tyle. Tyle samo roboty ale więcej możliwości, śmiało tam by Ci 2-4 wyrosły na tej miejscówce. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 14 Lipca 2022 @Udyr No mialem miec 2 sztuki ale jedna wypuscila listki i koniec stanela dlatego ja wywalilem. Ogolnie te 30g to dla mnie jakies pol roku jarania wiec az tak mocno sie tym nie martwie. Bardziej zalezy mi na zrobieniu fajnego smacznego jaranka. Szczerze to i tak bylem bardzo zadowolony z moich poprzednich jesli chodzi o faze jak i smak. Podobnie jak moi znajomi ktorzy gdzies tam z doskoku zajarali przy grillu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Lipca 2022 @ChinQuan uncje to ja w miesiąc palę 😄 teraz będę musiał ograniczyć bo uprawa stop na pół roku conajmniej -.- Fajne pestki mają w The Vault, zerknij napewno coś ciekawego wybierzesz. Od Gnoma na wyspy długo idą pestki niestety. A też mają tam fajne cukierasy warte uwagi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 14 Lipca 2022 @Udyr OK dzieki obczaje. No to sie nie dziwie ze macie takie masowe produkcje hehe dzieki za stronki obczaje. No ja wczesniej robilem tak ze po scincie sadzilem kolejna jak spalilem wszyskto. do kolejnej sciniki 0 jarania. I tak czaly czas. Ale czasem jak ktos wpadl to potem kombinowane bylo zeby ogarnac. No a ogarniete to roznica strasza byla.. masakra. Wiec teraz posadzilem jedna za druga. Ale kolejne dam 2-3. a potem przerwa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach