JanKowalski 12 Napisano 3 Kwietnia 2022 Ile masz cm od lampy do rośliny, tak z ciekawości? No ja bym drzwiczki zrobił chociażby przykładane takie, ale co za problem dwa zawiasy i zrobić jak należy? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 3 Kwietnia 2022 50cm nad szczytem, jeśli roślina się wyciąga 10 cm w dół, pokminie coś żeby wstawić te drzwi. wsumkie wystarcza zawiasy same 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 5 Kwietnia 2022 dzień 17 zauważyłem takie nierówności na liściach i jeden listek jest troche większy od drugiego,można się przyjrzeć na jpg, nie wiem czy jej trochę nie uszkodziłem w pierwsze dni miała lekkie draśnięcie kablem i wczoraj spryskiwaczem lekko, wie ktoś czym to może być spowodowane? druga roślinka była uszkodzona i spowolniony weg przez za słabą lampę druga lampa led 25w ustawiona bokiem może tak zostać? podłoga ujebana w rhizotonicu próbowałemwytworzyc wilgoć zapomniałem że to woda i rhizotonic ale na ścianach nie widać plam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 5 Kwietnia 2022 @blueface33 nic jej nie jest, przynajmniej tej większej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) @Tester 😄dzięki za dobre wieści Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 8 Kwietnia 2022 dzień 20 przy podlewaniu spryskiwaczem dolne listki trochę ucierpiały przez ciśnienie wody chodzi o te najmniejsze na samym dole,psikalem obok torche się obiły oby nie było żadnych urazów co myślicie? dziś poszedł rhizotonic około 500ml na 3 podlania, doniczka 5l geurilla tabs są na dlugi okres nawożenia czyli 2tabsy na 5litrow doniczki i to starczy na całą uprawę dobra rozumiem ? i geurilla juice raz w tygodniu dopuki nie zacznie kwitnąc i te odżywki mają wystarczyć nie planuje lst , spróbuję przy następnej uprawie na bubble gum i ak47 obawiam się że mogę coś zepsuć tym bardziej że mam tylko jedną roślinę buch z wami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 8 Kwietnia 2022 @blueface33 daj jednego tabsa. Drugiego zawsze możesz włożyć, ale wyjąć już nie bardzo jak coś będzie nie tak. Te outdoorowe nie są przypadkiem mocniejsze od tych do indorr ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) geurilla tabs są na indoor albo outdoor Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 8 Kwietnia 2022 @blueface33 to daj jedną.. Jak będzie pokazywała roślina że przełknie bez problemu następną to wrzucisz. Chyba że sądzisz inaczej, sprawdzisz czy jej nie powykręca 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 8 Kwietnia 2022 dam jedną 🙂 bede wrzucał opisywał jak roślina żyje jak się rozwija cierpliwość all @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 8 Kwietnia 2022 btw ile jej wody podlewać 500ml ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) @blueface33 na taką donice 500ml to chyba max ile można wlać ale to pewnie od gleby zależy czy zbita czy luźna. Taka ilość chyba dobra. Ja bym dał nawet z 400ml jak będzie trochę mniej wody niż powinno to chyba też będzie dobrze bo roślina będzie szukać wody i rozwijać korzenie Mam tą pestke więc jestem ciekaw co z tego wyrośnie. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez Growerseed 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 10 Kwietnia 2022 @Growerseedtak własnie myślałem żeby lac około 500ml by korzenie mialy luźno, skumalem że roślina nie może mieć za sucho, a co do pestki to no jestem ciekaw czy coś w ogóle zbiore z tego jak będzie wyglądać odmiana tym bardziej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 10 Kwietnia 2022 na wegu mogę normalnie pryskać wodą po liściach ? czy nie bardzo, w każdym razie na dniach wstawie nawilżacz powietrza do tego czasu nie zaszkodzi jak będę ją pryskać kilka razy dziennie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 228 Napisano 10 Kwietnia 2022 @blueface33 czasami można przypalić liście jak masz mocną lampę, kropla wody może zadziałać jak lupa ale nie powinno być problemu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 12 Kwietnia 2022 @Kibic myślisz że mogą być popalone liście? dziś włączyłem lampę trochę późno bo zaspałem , dzis dostanie tylko 14h światła czy trzymać 18h? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 228 Napisano 12 Kwietnia 2022 4 godziny temu, blueface33 napisał: myślisz że mogą być popalone liście? nie widać 4 godziny temu, blueface33 napisał: dzis dostanie tylko 14h światła czy trzymać 18h? jak na wegu to trzymaj 18h, spraw sobie jakiś programator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 15 Kwietnia 2022 można się przyjrzeć że końcówki paru listków szczytu są białe, roślinka jak rosła była corazj bliżej 40 cm (zmienione na 50cm), dzisiaj już widzę że od wczoraj szczyt nie urósł 🤔 czy to tak kwitnie ? ale już po dzisiejszym dniu można stwierdzić że coś się stało na zdjęciach niżej porównałem jak urósł zobaczcie troche się obawiam rozkminilem taka donica posadzone z boku raczej nie urośnie za duża tym bardziej że chyba już wogóle nie urośnie w czym rzecz? za blisko lampa ? porażone liście ? chociaż praktycznie nie widać ale nie rośnie mi się tylko wydaje? czy wszystko okej? dzień 27 pierwsze błędy najwidoczniej za mną co myślicie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 15 Kwietnia 2022 (edytowane) Chłopie daj na luz... Ładnie wygląda i nic jej nie jest * Chyba, że mówisz o tej małej, co jest niżej. Coś widać że nie tak. Zacząłbym od sprawdzenia pH Edytowane 15 Kwietnia 2022 przez JanKowalski 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 15 Kwietnia 2022 @blueface33 jak 27 dzień to powinna kwitnąć już powoli u mnie automaty równo po 3 tyg kwitły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach