LiitlebigWeed 132 Napisano 22 Marca 2022 Nazwa nasion i producenta: Green Gelato x2 auto od RQS i Power Plant XL auto Rodzaj i moc lamp: atreum lighting Fotoperiod (czas świecenia): 18/6 Namiot uprawowy / growbox, wymiary:50x50xw 160 Rodzaj podłoża i wielkość donic: biobizz lightmix, 3 doniczki produkcyjne Nawozy: biobizz, Wentylacja, przepustowość (m3/h): wlot- wentylator komp. 140mm, nawilżacz powietrza z jonizatorem. Trening: LST zaczęła sie wiosna i postanowiłem zrobić nową uprawę. jest to moja 2 uprawa automata wiec mam nadzieje że będzie lepsza niż poprzednia. będę wdzięczny za pomoc w robieniu lst dodałbym zdjecie ale komp nie widzi podłączonego telefonu. roślinka dopiero zrzuciła skorupkę i jest na etapie tworzenia pierwszych listków. Lampe ustawiłem na wysokości 70-80cm od czubka roślinki. tylko nie wiem jaką moc ustawić, bo przecież nie ustawie 100% bo mogę ją spalić albo wysuszyć. czy może lepiej żeby stała na oknie dopóki nie wyrosną listki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Marca 2022 @LiitlebigWeed to daj lampe 60 % mocy ile ona ma Wat ? Jaką masz tam temperaturę? Nic nie powinno się spalić. I daj fotkę jakąś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 22 Marca 2022 (edytowane) lampa to Atreum Lighting Hydra 1000 100W na niej robiłem flo w poprzednim growlogu. ustawiłem na 59w. temp narazie to 20 stopni trzymałem pół dna na oknie bo miałem rozmowy o prace. jutro dam wiecej fotek. Edytowane 22 Marca 2022 przez LiitlebigWeed 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 23 Marca 2022 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 25 Marca 2022 w końcu reszta puściła pierwsze listki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 25 Marca 2022 Wygląda dobrze jak narazie. Ciutke wyciągnięte, ale według mnie si. Poczekamy zobaczymy A co do lst to nie wiem jakiej pomocy potrzebujesz w Naginaniu krzoja xd ale mam alternatywe do wiercenia dziurek, czy wbijania haczyków w glebę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 28 Marca 2022 poprzednim razem sknociłęm lst bo 1 raz sialem automaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 5 Kwietnia 2022 28marca 30marca 5marca wczoraj podlałem wodą z 3ml rizo i 5ml tera wegi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) nowe foteczki. 8kwietnia 9 kwietnia 10 kwietnia 11kwietnia 13 kwietnia 4 rządki lisci a juz wielkie jak palmy Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez LiitlebigWeed 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 17 Kwietnia 2022 Nowe fotki i pierwsze problemy. 15 kwietnia 17 kwietnia I pierwszy problem. wczoraj tego nie było. poprawiałem lst i ku mojemu zdziwieniu pojawiły sie takie plamy na 2 liściach. i nie wiem co to może być. wilgotność jest miedzy 60 a 73% temp też dobra, ph też sprawdziłem, nawozy leje co 4-5 dni . nawet zmierzyłem dystans szczytu od lamy i dla pewności podniosłem kilka cm. może wy wiecie bo mnie sie skończyły pomysły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 17 Kwietnia 2022 @LiitlebigWeed kurw szczerze widzę to pierwszy raz.. człowiek się uczy całe życie. Według mnie to jakaś anomalia w genetyce, ale co na to powie @Tester @grolsch3 @Udyr @konopny_janusz @mirecki? To wygląda jakby zewnętrzna warstwa liścia posypała się jak denna farba ze ściany Nie mniej kolor liści ogólnie jest dobry. Wydaje mi się, że nie masz się czym przejmować Tylko na tym liściu masz te plamy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 17 Kwietnia 2022 na 2 liściach. tylko że na 2 liściu są 4 mniejsze plamki o srednicy 4 milimetrów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 17 Kwietnia 2022 Jeżeli będą dalej się pojawiać to troche lipa. Nie mam pojęcia co to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 17 Kwietnia 2022 Może być że w genetyce coś, może wirus mozaiki tytoniowej. Nie wiem, ogólnie te liście jakieś powykręcane i co niektóre tylko. Może coś nie tak z gentyką lub warunkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 17 Kwietnia 2022 @LiitlebigWeed a oprócz tego to podaj jej PK bo łodyżki robią się czerwone/purpurowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Kwietnia 2022 ja bym nic nie dawał nie wygląda na głodną, coś im lałeś już ? jaka ziemia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) @Szym ziemia i reszta info na początku tematu. nawoziłem zestawikiem canna. dostały w niedziele papu bo nie jadły od czwartku. podlewałem wodą brita w piątek. w niedziele dostały 3ml rizo, 5ml tera vega i 2 ml cannazynu, woda 6ph. zrobiłem nawet oprysk canna curem jak lampy były wyłączone. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez LiitlebigWeed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Kwietnia 2022 @LiitlebigWeed czyli kokosowanie to teraz sama woda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Kwietnia 2022 @LiitlebigWeed liście się kręcą, ciemne ale bez przesady jak narazie. Chociaż to w ciągu doby może się zmienić. Zbastuj odrobinę z zerciem bo może być na skraju przenawożenia. Jestes na zdrowej granicy przejedzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 22 Kwietnia 2022 20 kwietnia Takie plamki mi sie porobiły mi sie na liściu. 22 kwietnia. nie wiem skąd te odbarwienia na liściu skoro podlewam tylko wodą. Czy gałązki odrastają w automacie bo przypadkiem ułamałem 2 małe gałazki jak robiłem lst tutaj jeszcze coś odrośnie??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach