Udyr 2,139 Napisano 10 Marca 2022 @Method1982 zwykły niebieski. No brand. Ja mam bio-bizz grow/bloom/topmax i cal-mag Plant Magic i pk od canna. pH minus nie mam bo mieszam wodę odstaną z taką z filtra i po dodaniu nawozów zawsze 6.3-6.6. Zawsze mierzę wyżej przy mieszaniu bo nawozy obniżają z czasem pH. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 11 Marca 2022 @Udyr @Udyr @Udyr @Udyr @Udyr@Udyr dzis zamawiam lampe i wyskoczyl mi ms ts1000 z 22 roku bedzie ona lepsza pod jakim wzgledem wez no mi powiedz @Udyr a widze ze sie rozni ledami obszarem iloscia ledow jak mozesz to zerknij daj podpowiedz ktora bys bral @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Marca 2022 @Method1982 parametry są właściwie te same. Więc to tylko od Ciebie zależy, bo zasadniczo tylko kilkoma szt LED się różni. Czy ja wiem czy warto 100 ziko dodawać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Marca 2022 Niby do tej nowszej więcej czerwonego dodali względem starszej lampy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 11 Marca 2022 @Udyr czerwonego czyli moglo by byc troche lepiej w fazie kwitnienia nie? no i dolozyli tam okolo 50 ledow i chlop daje dwa lata gwarancji no i sie zastanawiam wlasnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Marca 2022 @Method1982 patrzyłem na pomiar u MIGRO, jest poprawa względem starej. Jeśli stówka nie robi Ci różnicy to czemu nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 11 Marca 2022 @Udyr stowka w te stowka w te nie robi roznicy bardzo. dzieki za podpowiedz. a powiedz mi mowiles wczesniej ze masz lampe ustawiona na 75% czyli mowisz ze na ma roznicy nie trzeba nia sterowac np w fazie poczatkowej 25 w fazie wzrostu 50 a kwitnjenie 75? po prostu ustawioną ja masz na 75 non stop? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Marca 2022 @Method1982 40% na początku miałem. Później powoli zwiększałem w miarę wzrostu. W tej szafce co mam na full nie będzie nigdy chodziła 😄 Nie zawsze warto tracić prąd skoro tego rośliny nie wymagają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 11 Marca 2022 @Udyr no pewnie bede sie tu odzywal do ciebie dobrze miec taka osobe ktora ci dobrze podpowie wielkie dzieki w czerwcu zaczynam akcje wiec troche ci glowy pozawracam 😅😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Marca 2022 @Method1982 poczytaj jak najwięcej sam przed rozpoczęciem. Żebyś męczybułą nie był 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 15 Marca 2022 @Udyr Czesc a mozesz mi powiedziec jaki wentylator kanalowy mi potrzebny do pomieszczenia 50 na 80 na 160? i co ile trzeba bedzie go wlaczac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Marca 2022 @Method1982 kanałowy wyciągający ma chodzić non stop. Zaraz zerkne jak tam cfm przy tej powierzchni wychodzi. 150m3/h-183m3/h pewnie by pasował, do tego filtr w zestawie najlepiej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 15 Marca 2022 Nowy Mars jest lepszy od starego.Inne diody są zdaje się.Nie kupuj na allegro, znajdź oficialną stronę.Będzie taniej napewno i pewne, że nie chińska podróba.@Method1982 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 15 Marca 2022 @Lasir @Udyr no teraz to juz po zawodach bo lampa jutro bedzie w domu a powiedzcie mi jak sprawdzic to czy lampa jest chinska czy orginalna?? teraz to zes mi porobil w glowie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Marca 2022 @Method1982 po zasilaczu najprędzej. Jego marce. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 15 Marca 2022 @Udyr udyr masz tagoego marsa? podeslal bys djecie zasilacza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Marca 2022 @Method1982 nie mam Marsa, mam podobną lampę do ts600. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Method1982 2 Napisano 15 Marca 2022 @Udyr no nic nie ma co sobie glowy psuc dzwonilem do goscia od ktorego kupilem ta lampe powiedzialem ze kapne sie jak to bedzie nie orginal i ze mu ladnie opisze profil jak to bedzie podroba a on powiedzial ze to wszystko orginalne zebym sie nie martwil wszystkie papiery sa w srodku ze strona producenta wiec oby tak bylo 🤔 dzieki udyrowski za ten przelicznik tego wyciagu. no to widzisz wyczytalem ze niektórzy wlaczaja wentylator wyciagajacy co 5 min na 2 min ja zrobie tak jak mowisz nonstop ma chodzic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Marca 2022 @Method1982 on ma wymieniać powietrze, chyba że lecisz na CO2 to inna sprawa. A tak musi mieć non stop dostęp do świezego powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 15 Marca 2022 @Method1982 ja mam marsy.ts 1000 ten stzrszy jest na zasilaczu Moso. starszy...sorry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach